Здравейте колеги предстой ми покупка на атв 250 кобика , което възнамерявам да го карам много най вече на язовир . Та мисалта ми е дали може да ми се сложи газ и някой правил ли е такава работа .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Газова уредба на атв и възможно ли е това .
Свий
X
-
От: Газова уредба на атв и възможно ли е това .
Въпросът е обсъждан, потърсете назад в АТВ раздела. Имаме също и мотоциклети на газ. Нищо сложно няма, освен да се намери добро място на бутилката за газ, както и газстанция наблизо, до която може да се пътува на ремарке или по земни пътища. Това, защото най-вероятно АТВ няма да се регистрира.
Коментар
-
Нямам представа какъв ще е разхода ако е под 6 л няма да се слага газова но ако е значително повече ще е наложително , а що се отнася до разтоянието до газ станцията от селото е 2 км ,. Така , че не виждам пречки още повече , че полицайте са гладни за риба и така или иначе си търсятLand rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
-
Преди имах една Хонда 300куб/см,харчеше по малко от 5 при голямо ръчкане,това 250 което си намислил да купуваш ако не го ръчкаш много ще ти гори около 4.Става дума за машини с цяла ос,ако си намислил да взимаш работно с такъв малък двигател не мисля че е добра идея.Мисля че няма нужда от газово.Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...
Коментар
-
ЦЪК!
Още се движи, даже и снегоринно гребло съм виждал монтирано, но не знам до колко върши работа.
Като цяло обаче е идиотщина откъм безопасност.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Земи си един кон по-добре. Майтапа настрана, но и според мен не мисля, че е разумно. Има и друго, моето атв 300 куб/см и както каза колегата около 6 харчи, колкото може да се засече де, та освен това има един надпис, който гласи, че е до 120 кг. имай го и това, да кажем ако си около 90-100 кг. като прибавиш и газта и бутилка и там разните му системи, не е добре на лимита му да го караш, а и ако терена е по тежичък.
Лопата - друг солдата!!!
Коментар
-
Това, че газовата бутилка била бомба много ме кефи като го чуя... Просто смърди на интелект от страна на този който го твърди...
Ако беше толкова опасно-да са ги забранили отдавна, хеле пък със сегашните напъни за сейфти фърст. Баси женчовците сме станали. Бензинов резервоар е даже по- опасен от газова бутилка, но доста хора не мислят, и карат по инерция.
Ако бутилката е стандартна, и се закрепи добре, да си има всички поплавъци и клапани-не създава никакви ядове, даже и при преобръщане. Виждал съм изхвръкнала на повече от 20-30 метра бутилка след удар в багажника на такси, и нищо-бутилката пълна може би поти догоре си лежеше кротко на асфалта, с откъснати тръбички и без да изпуска никаква газ. Май после успяха да сложат бутилката на друга кола, и да си изразходят газта по нормалния начин.
Тези АТВ-та как охлаждат двигателя? Ако е водно-никакъв проблем прави се като на всяка кола. Ако е с въздух-по-трудно, но пак става. Ако е 2 тактово-трябва да се сложи помпичка за масло(ако вече няма такава), ако е 4 такта-мотора си се маже сам.
Най-трудното е да се намери добро място за бутилката, а и подходящ размер. Някои фирми които произвеждат бутилки предлагат и услугата "по размери на клиента"...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
При закрепена бутилка отзад на гъзницата на некое АТВ щото обикновенно нема къде другаде сигурно ще "засмърди" сериозно на оцапани гащи па после може и да го разсъждаваме интелектуално оти не пуцна ако имаме късмет.
Те и едно клипче за размисъл. Такива търкали се случват постоянно изключвам тоя който си беше точно с такава цел.
Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнениеПомислете за метан! Газта е скъпа.
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеБе не всеки има фабрика за светлина
На атв-то разхода за гуми, масло и стандартната поддръжка е по-голям от разхода за гориво, поне при мен така се получава.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
АТВ -то предимно ще се кара по черен път да се обикаля по 3, 4 км на ден и най много да се наложи да се ходи до селото за нещо с него за друго не , просто четох коментари тука вав форума , че атв тата горяли много и за това се застраховам то ще стане ясно колко гори . Питането ми беше каква плочка ще се монтира има ли такива или се правят според карбуратора и изпарителя какъв ще е за толкова малко кубици .Land rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар