Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маркуча на капачката на резервара липсва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маркуча на капачката на резервара липсва

Като карах последният път , маркуча който седи на капачката на резервара ми е паднал това е маркуч който е около 5-6 см с една метална шапка от горе .Интересува ме за какво служи , дали мога да карам без него и от къде мога да си закупа нов! От скоро карам АТВ за това задавам този въпрос.
    Благодаря предварително!

От: Маркуча на капачката на резервара липсва

Това е отдушник,като се обърнеш да не започне да тече бензин.А металната "шапка" служи за да може да се пусне въздух вътре иначе се получава вакум.
    А иначе можеш да си караш и без него,не е такъв проблем.
    Симеон Симеонов - 0878666200
    Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
    Suzuki - A way of life

Коментар

И аз бях счупил щуцера на капачката на моя мотор, но без маркуч много мирише на бензин, и то точно под носа ми, доста е неприятно. Освен това служи и за вентилиране и не допуска повишаване на налягането в резервоара. На едно излизане с обикновена капачка без отвор няколко пъти отварях резервоара да изпусне, накрая забравих и загубих капачката - беше се развила.
      Можеш и така да караш, но при мен миризмата и парите от бензина не се траеха.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Дупката на капачката лесно се запушва с мизерия и спира да пропуска въздух и си е потенциален проблем, а това с преобръщането да не тече бензин не е баш така, всички карбураторни машинки си текат кат са на таван и клапана не играе изобщо.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Само не думай,че тече шот през карбуратора от резервоара при обръщане(много ще ти се смеят-много хора на брой
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Маркуча на капачката се премахва и се слага малко клапанче тип ''пишинка''
            Освен че играе ролята на отдушник при проблеми с карбуратора и в състезателен режим може да го извадиш и да създадеш орално налягане в резервоара.Това не винаги оправя проблема но е полезно да го имаш това маркуче.Течът на бензин е последна грижа при преобръщане на мотоциклета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X