Със откриването на сезона пред мен стои въпросът за избор на нови предни гуми,задните са Maxxis BigHorn и са на 300км така че смятам скоро да не ги сменям.В момента машината е със предни гуми от Вромос А-24 http://vromos.com/product_show.php?ProductID=130 почти не са мръднали зимата но и почти не са карани,най-много 200км,доволен съм от тях,за сняг и кал вършат работа до колкото е възможно.Сега обаче започва сезона на активното каране и по сухото време а при такива условия нещо не ми харесва как се държат в завой,да не говорим че са поне с 2кг по тежки от оригиналните.За толкова пари толкова,за каквото съм ги взел си свършиха работата за тази година.До миналата седмица мислех да слагам оригиналните предни,мисля че щяха да изкарат още едно лято, обаче един приятел с който караме ги купи комплект в събота и сега се чудя какво да правя.
Имам няколко варианта:
1.най-евтино е да си карам с тези гуми докато свършат,няма идея колко ще изкарат на сухо но предполагам че поне този сезон ще издържат
2.купувам други предни от някоя китайска или индийска марка,с не толкова агресивна шарка за около 250лв двете и се надявам да уцеля на добри гуми
3.купувам предни бигхорни което ще ми струва към 400лв
4.купувам оригиналните холшоти което ще ми струва 480лв
5.вие ми предлагате по добър вариант от по горните
Гледах и други гуми естествено,на максис само хорните представляват интерес за мен така като ги гледам но не знам дали ще са добре за предни защото са доста твърди,ITP също имат интересни модели но те пък са ужасно скъпи.Главната цел е да подобря поведението,да завива по добре и да е по стабилна в завой.Сегашните гуми може би защото са много твърди не завиват добре,същото се отнася и за хорните но там пък шарката е друга,като гледам по ралита все с хорни карат хората,но може би ги предпочитат защото издържат по дълго.
Ако някой има лични впечатления от различни марки предни 12' гуми моля да сподели,може би и други колеги в момента са пред същия избор.
Имам няколко варианта:
1.най-евтино е да си карам с тези гуми докато свършат,няма идея колко ще изкарат на сухо но предполагам че поне този сезон ще издържат
2.купувам други предни от някоя китайска или индийска марка,с не толкова агресивна шарка за около 250лв двете и се надявам да уцеля на добри гуми
3.купувам предни бигхорни което ще ми струва към 400лв
4.купувам оригиналните холшоти което ще ми струва 480лв
5.вие ми предлагате по добър вариант от по горните
Гледах и други гуми естествено,на максис само хорните представляват интерес за мен така като ги гледам но не знам дали ще са добре за предни защото са доста твърди,ITP също имат интересни модели но те пък са ужасно скъпи.Главната цел е да подобря поведението,да завива по добре и да е по стабилна в завой.Сегашните гуми може би защото са много твърди не завиват добре,същото се отнася и за хорните но там пък шарката е друга,като гледам по ралита все с хорни карат хората,но може би ги предпочитат защото издържат по дълго.
Ако някой има лични впечатления от различни марки предни 12' гуми моля да сподели,може би и други колеги в момента са пред същия избор.
Коментар