Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ATV с двигател от Yamaha R1 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ATV с двигател от Yamaha R1 ?

Здравейте

Видях, че в интернет е пълно с такива клипчета... Yamaha raptor с двигател от R1, CBR, GSXR и т.н. Ето няколко примерни клипчета: http://www.youtube.com/watch?v=gJc4Ns3pFf0 http://www.youtube.com/watch?v=XzBOrBencco http://www.youtube.com/watch?v=rJXma...eature=related и т.н.

Идеята ми е да купя рама от японска машина (тук идва въпроса на каква цена може да се намери окомплектована с ОС, гуми и т.н? ) и един двигател от блъснат пистов мотор или нещо такова (двигател ще се намери).

Какво мислите по въпроса? Добра ли е идеята? Ако се направи такова чудо ще изкара ли дълго?

Машината ще се кара по лек оффроад, черни пътища и т.н. Влече ме drift-а Мислих си, дали ще има достатъчно мощност в ниските обороти както при нормалните двигатели на АТВ-тата 450+cc?

Благодаря за отделеното време!
    Поздрави!
    Машината може само толкова, колкото задкормилното устройство. : )
    Само смелост не стига - Трябва да си малко луд !!

От: ATV с двигател от Yamaha R1 ?

Колега , такова чудо за офроуд не ти трябва , пистарките нямат никакви ниски и ще похарчва доста. Такива извращения се правят за асвалт и то според мен само за гъзарията. Дрифта ... за дрифта трябва да ти стиска и да владееш машината , има хора и с 400тки такива дъги чертаят че акъла ще ти се вземе. Вземи отнякъде покарай 400/450/500/525/700 спортяжки , ама ги покарай над 30-40 минути да ги усетиш и да видиш че се суркат без проблем и не ти трябва да хвърляш толко труд за нищо...
    Няма кал - Няма кеф !!!
    Suzuki Samurai LJ410 1984
    Suzuki LTZ400 2008
    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

В такъв случай може да се ползва двигател от някое ендуро?

Коментар

Тогава всичко се обезмисля.Вземи покарай някво атв.

Коментар

Първоначално публикуван от FPS Преглед на мнение
          В такъв случай може да се ползва двигател от някое ендуро?
          При някой модели двигателите са същите за пример Honda trx450r е с двигател от Crf450r.
          Ти защо толкова държиш да напасваш двигателя по рамата. Мисля, че ще ти излезе не по - евтино, но си е загуба на време...
          Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Идеята е самата машина да излезе по евтино. До колкото виждам по запазено японско атв за под 4500+лв. няма, а едно китайско 200cc е близо 3000лв?

Двигателя е ~1000лв.
            Остава рама?

Коментар

Ааа от атвта не разбирам ама така вече като гледам какво се заформя ... двигател от пистарка с рама от атв китаец и то за дрифт. Нито ще ти излезе евтино, нито ще стане лесно. А пък колко е здравословно вече е съвсем друг въпрос. След като искаш такива работи, предполагам и атв не си карал много, така че едва ли е удачен вариант да се захванеш с 180к.с. атв. Американците си правят такива неща просто за кефа, а не за по-евтиното. То попринцип си е по-скъпо де.
              Иван Маринов
              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar_213 Преглед на мнение
                Тогава всичко се обезмисля.Вземи покарай някво атв.
                Ще добавя само че с тези сложни схеми с много въпросителни нищо няма да направиш и в най-добрия случай евтиното ще ти излезе скъпо, а в най вероятния пак ще си без атв.

Коментар

100+к.с. + китайска рама = риташ си здравната книжка....
                  SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Re: ATV с двигател от Yamaha R1 ?

А на мен ми е интересно как ще се реши проблема със задна скорост, иначе си мисля, че ще върви много с двигател от пистарка.
                    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                    http://www.facebook.com/JeepBG
                    LZ1GGC

Коментар

Изрично казах, че ще е с ЯПОНСКА рама. Имал съм китайско, първо му падна предната гума и се накавачихме стабилно, след това падна задната гума и... В никакъв случай няма да е с китайска рама.

Задната скорост не е фатална, може и без нея Въпроса ми е колко върви една японска рама?

Коментар

Първоначално публикуван от FPS Преглед на мнение
                        а едно китайско 200cc е близо 3000лв?
                        За китайската рама не си и помисляй, материала от който са направени е ужасен тръбите направо се късат! И то със собствения им двигател а за голям бързо оборотен пистов мотор направо не ми се мисли...

Коментар

Най-изгодно ми се струва да купиш цяло атв японско със счупен двигател като здравите чаркалаци от него да разпродадеш примерно, и да преработваш тогава. Отделно да се купува рама и да се сглобява атв част по част ще ти излезе по-скъпо.
                          Иван Маринов
                          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

В една тема се сглоби, подкара, счупи, поправи, счупи и продаде на вторични
                            Всичко става но зависи от желанието!
                            Моето мнение е да нямериш китайска рама и здраво да я подсилиш
                            Вярвам че кефа ще е двоен щом знаеш колко труд си бъхтил по АТВ-то(авто-тракторно-возило)

Коментар

А що не си вземеш една пистарка и да и преработиш предницата и задното задвижване?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X