Здравейте от скоро имам polaris 450куб и имам проблем дава ми прекалено голям разход на гориво при нормално каране без да го мъча или да карам 4х4 15/100 това нормално ли е за този модел. И ако не е от какво може да е .. сменил сам ремък В. филтър масла....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
разход на Polaris sportsman 450
Свий
X
-
От: разход на Polaris sportsman 450
Има разлика колега и във вървежа и във разхода , по принцип трябва да ти гори м-ду 7 и 13 л/100км според зависи колкото ти е тежък палеца а и в какви условия караш. По-големите гуми по принцип значат че са и по-тежки и от там(и не само) по-големия разход но пак ти казвам че най-вече зависи как и къде го карашНяма кал - Няма кеф !!!
Suzuki Samurai LJ410 1984
Suzuki LTZ400 2008
Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002
Коментар
-
Колега според мен не е от гумите или джантите, но нека не те отчайвам ! Ако оригиналният ти размер е 25x11x10, а си ги сменил на 25x10x12 - това означава, че си сложил по-малки джанти(демек по-леки) и по-тежки гуми (относително казано) и в случая 2см по-широки. Според мен теглото на първия и втория комплект (гуми и джанти) няма да е много различен. Демек искам да ти кажа, че ме съмнява това да ти дига толкова много разхода. Защо не потърсиш от някъде да пробваш с оригиналните джанти и гуми ( или поне да видиш какви са като тегло ), а бързаш да купуваш ? Аз на моя 250 кубиков китаец сложих 20x11x10, при оригинален 19x7.5x8 и нямаше огромня разлика във разхода, така че си направи сам сметката!
Поздрави !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Spouk Преглед на мнениеАко оригиналният ти размер е 25x11x10, а си ги сменил на 25x10x12 - това означава, че си сложил по-малки джанти(демек по-леки) и по-тежки гуми (относително казано) и в случая 2см по-широки.SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от vampir4o Преглед на мнениеЗдравейте от скоро имам polaris 450куб и имам проблем дава ми прекалено голям разход на гориво при нормално каране без да го мъча или да карам 4х4 15/100 това нормално ли е за този модел.
Първоначално публикуван от vampir4o Преглед на мнениесамо да питам има ли значение от размера на гумите ако не е оргиналния ? а е много по различен
сегашен 25x10x12
оргиналния 25x11x10
Първоначално публикуван от vampir4o Преглед на мнениехм някой може ли да ме насочи от къде мога да си купя джанти за гуми с размер 25x11x10
Коментар
-
колега казваш че нямало такъв размер.... защо тогава го дават http://www.polarisindustries.com/en-...ifications.htm
Коментар
-
Оф-фписъл съм глупости ! Исках да кажа(обратното), че си сложил по-тежки джанти(защото са по-големи) и по-леки гуми ( по-тесни и по-ниско профилни ). Демек искам да ти кажа, че едното компенсира другото(от към тегло) и според мене разхода ( ако този не е нормален ) не би трябвало да се вдига !
Коментар
-
Първоначално публикуван от vampir4o Преглед на мнениеколега казваш че нямало такъв размер.... защо тогава го дават http://www.polarisindustries.com/en-...ifications.htm
Джантите ти в момента различни ли са ?
Коментар
-
Търсиш под вола теле ...Вземи си Хондата 300 куб.с мащаб 1:18 и ще ти гори 4/100 а Башанчето дори 3/100.Слагайте му още телове в жигльорите и ще го оправите напълно..SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар