Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на феродо - центробежен съединител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на феродо - центробежен съединител

Колеги, дали някой е правил тази операция на атв-то си, и ако евентуално да - къде, за колко и дали е била успешна?
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

От: Лепене на феродо - центробежен съединител

Лепих на 50 кубиков китаец , но е карано само два часа и нямам идея колко ще държи. Феродо от автомобилна накладка,лепило от човек който се занимава с това,около 30 мин. във фурната на 150 градуса и това е..........

Коментар

Едни нови накладки са ти 30-40лв., да ти налепат нови нема да минеш под 20лв., дали си заслужава? Аз лично не бих карал с лепени, това го правех едно време за колата защото просто нямаше откъде да си взема а и да имаше беше с поръчка и доста чакане а обикновенно се сещах чак кога засвирят на железо, иначе тея пичове от едно време още си работят това, намират се на ул. "Симеон" около 200м. преди от ляво бул. "Ботев" посока центъра, опсс това е в София а гледам че си от Търново.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Аз съм ползвал лепени накладки. В Пловдив в една уличка срещу ВСИ. Спират си като оригиналните. За съжаление последния път смених човека и не съм много доволен. Спират по зле. При първа възможност ги свалям и ги нося на ония пичове. Лепеното струва 5 лв. на бройка. Комплект предни накладки - 20 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
          Едни нови накладки са ти 30-40лв....
          Пацо, 30-40 ама само за 2.

Коментар

здравей,колега! аз съм правил тия работи ,но на скутер.играчката е доста голяма,ако не знаеш дебелината на старото феродо-слагаш мериш,ако е дебело,смъкваш пилиш и така докато нагодиш хлабината между накладката и камбаната/барабана/ тази услуга я правят,навсякъде кадето лепят накладки. в русе взимат по 6-7лв. на накладка. моят съвет е купувай нови -слагай ги и давай газ,че пропуснатото каране не може да се навакса. дано съм бил полезен...

Коментар

Много съм смотан. Някой модератор да ми изтрие постовете, защото не прочетох до край темата.
              Извинявам се!!!

Коментар

Аз питам за съединител, а те са със заоблено феродо /като барабанни спирачки/
                Естествено, че предпочитам ново и оригинално, но вносителя на Keeway ще има доставка след 2 месеца ?!?

Коментар

Преполагам че са 3 челюсти и центроубежно ги изхвърля във един цилиндър където зацепва от върешната му стена, ми тогава пробвай но имай напредвид че феродото е във маслена баня и трябва да е подходящо, правил съм го това на КТМ-че 50с.с. и то така беше със ценроубежен съединител, но гледай дебелината на феродото да не е по голяма от оригинално как е(откъде ще вземеш размера незнам) че предполагам се регулира със шайби и е доста тегава история докато го направиш да зацепва точно нито повече нито по малко иначе ще ти приплъзва при подаване на газ или ще тръгва да върви на обороти без да му даваш газ.. А и в случая се кове а не се лепи, и феродото трябва да е прилепнало много точно(плътно) иначе зацепва само по краищата без средата и пак не работи както трябва.

А може и да е сух, със 2 челюсти и да са малки плочки залепени в/у тях, Дай малко повече инфо точно какъв ти е съединителя.
                  Последно редактирано от Tpunep; 27-02-11, 18:45.
                  Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Сух е. Не съм го виждал. Ще мина да си го взема, за да го видя. Точно понеже е много занимавка без гаранция какво ще стане ми се иска да си взема нов, той няма да е майка си и баща си, но няма откъде, писах до представители на съседни държави, до унгария, до китай - нищо. E-bay не е и чул за такъв съединител.
                    При мен се е скъсал семеринг, който е пуснал масло и приплъзва ремъка, а съединителя е за смяна.
                    Между другото в Русе е доставчика.
                    Последно редактирано от kekek; 27-02-11, 19:05. Причина: допълнение

Коментар

Колега, аз имам същото атв. Оригиналният съединител струваше, ако не се лъжа около 80 лв и е с дебелина 4 мм. Във Варна намирих фирма, която не ги кове, а ги лепи по 9 лв на накладка, т.е. 27 лв. Т. к. не стават със супер профил, ако ме разбираш какво ти казвам си ги поръчах с феродо 5 мм и след това съединителя заедно с залепеното феродо го минах на струг за да придобие точен контур. Стана супер и не съм имал проблем.

Коментар

Благодарско, колега много беше важно да знам колко мм. е била накладката!

Коментар

Колегата Деян Давидов ми даде координати на човек във В. Търново, който ги прави, довечера съм готов. Да се бях сетил по рано да драсна във форума преди да хабя нерви да пиша до кой ли не да се моля за съединител!

Коментар

Феродото е залепено. Покрай него сменени семеринг, гарнитура, малко лагери. Дали да не си сменя и маслото?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X