Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздушни филтри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздушни филтри

Днес установих, че въздушният ми филтър е за смяна и в следствие на четенето из нета попаднах на интересни неща, които ще ги споделя. Ако някои има да допълва нещо струва ми се темата ще е любопитна за някой.
    Най-разпространени в България са Twin Air, K&N

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:all.jpg
Прегледи:1
Размер:59.8 КБ
ID:5913592

K&N филтрите са струва ми се най-известния вариант.

Уникалната структура на К&N филтъра се състои от няколко слоя омаслен памучен плат затворен в нагънат алуминиев екран. Нагънатата структура от своя страна учеличава контактната площ с което се увеличава и количеството поет въздух до 300% повече в сравнение с хартиен филтър на квадратен инч.
    Слагането на такъв филтър налага и пробиването на по-големи отвори в кутия за въздушния филтър тъй като в повечето случаи наличните са недостатъчни.

Име:kn.jpg
Размер:141.2 КБ
ID:5913593
    Като недостатък би могло да се каже,че при К&N преминаващия въздух е повече в сравнение с останалите това е направено с цената на по-големи отвори между порите на филтъра и съответно повечето от потребителите използващи тези филтри на офроуд машини говорят за преминаване на пепел през филтъра.
    В ценово отношение са значително по-скъпи като цените започват от 120-130лв

Twin Air филтрите са изработени от два слоя пяна които са свързани един с друг, вътрешният е по-фин, а външния е по едър

Име:TwinAirSide%20(Small).jpg
Размер:58.6 КБ
ID:5913594

Тук в сравнение с К&N няма оплаквания за преминаване на прах през филтъра плюсът при тях е, че при много от моделите на тази марка са направени въздуха да минава през целия филтър(и отгоре) а не само отстрани. Което също учеличава количеството поет въздух.

Име:0209cleaning5.jpg
Размер:25.9 КБ
ID:5913595
    Тук цените са значително по-ниски средно 20-30лв
    След покупката на филтъра идва ред и на маслото. Разнообразието от тях е голямо,съществени разлики между отделните продукти не успях да намеря ако някойзнае може да сподели.

Как се почиства филтър:

1.Изперете филтъра с нафта или препарат за почистване на филтри, гледайте от вътре да не останат полепнали болклуци

Име:0209cleaning2.jpg
Размер:31.2 КБ
ID:5913618Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0209cleaning1.jpg
Размер:35.8 КБ
ID:5913619

2. След това с хладка сапунена вода отстранете всички останали замърсявания. Водата НЕ трябва да е гореща за да не се разлепят отделните елементи на филтъра.

Име:0209cleaning3.jpg
Размер:31.5 КБ
ID:5913620

3.Старайте се да изплаквате от вътре навън

Име:0209cleaning4.jpg
Размер:31.1 КБ
ID:5913621

4. Оставете филтъра да изсъхне добре, ако го намажете с маслото преди да е напълно сух има опасност да запечатате влагата с което намалявате живота на филтъра и след време ще започне да се прокъсва

Име:0209cleaning5.jpg
Размер:25.9 КБ
ID:5913595

Омасляване на филтъра:

1. Намежете филтъра с маслото което сте взели,някои видове са наливни други са във флакони това не е от значение за краиния ефект важно е да попадне масло навсякъде.

Име:0209regoiling1.jpg
Размер:34.5 КБ
ID:5913622Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0209regoiling2.jpg
Размер:32.9 КБ
ID:5913623

2. Изтискайте филтъра за да отстраните излишната течност и го монтирайте.

Име:0209regoiling3.jpg
Размер:32.2 КБ
ID:5913624
    Последно редактирано от intruderzzz; 17-01-11, 17:14.

От: Въздушни филтри

Twin Air, K&N тези двете сам ги чувал 3 не съм кои от 3 филтера е най-добър.
    [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Кой е по-добър незнам аз избрах Twin air, третия не намерих в БГ някой да го предлага за това го изтрих иначе е със сходни характеристики като Twin air.

Коментар

Twin Air е леко остаряла технология от преди има няма 10 години. Нищо специално няма в него просто е по-скъп и голяма реклама. Дори външният им слой който прилепва към кошницата не е гумиран. К&N са добри много но според мен има смисъл само при пистарките и тунингов машини и то много. На запад съм забелязъл, че дори много наточени мотоциклети (крос и ендуро) използват нормални филтри. Фатката е просто да се пере редовно и като се закъса да се сменя!

Коментар

Директно заявявам, че UNI са най- добрите от 3-те, за първи път взех UNI още на китаеца, след това като взех Раптора бях с K&N и в случаи на сухо време тоя филтър го прах в продължение на 20 минути след каране, представям си какво е влизало в камерата, имайки в предвид, че го пера и омяслявам с лубрикантите на K&N. Просто не се получава с тоя K&N като и аз съм с тунинг двигателС UNI няма такива неща, за 3- 4 карания почти нищо не излиза от филтъра, производителя препоръчва да се омяслява но не е задължително, просто 2-те пяни са качествени. Пропускането на въздух е супер, подръжката минимална и цената варира според модела за машината, между 70- 150лв. А по състезания, много рядко може да видиш някой от изброените горе филтри, тъй като там се слагат в общи линии самоделки или фабрични (изключвам спонсорираните отбори), че тоя двигател ще им трябва по- дълго и без това му стопяват всичко за 1-2 състезания...
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

А откъде може да се купи K&N филтър.
            Samurai Gemax

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X