Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Узаконяване на Писта за АТВ и Бъги

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Узаконяване на Писта за АТВ и Бъги

    Здравейте,незнам дали тук е мястото на тази тема,но имам въпрос свързан със узаконяването на писта за АТВ.Ще ви бъда много благодарен,ако ми отговорите.
    Въпросът ми е следния:Понеже в Бургас възнамерявам да правя такава писта за отдаване под наем на АТВ-та и БЪГИ-та,на собствена земя,нужно ли е узаконяване на пистата,ако да към коя институция трябва да се обърна?Трябва ли проект за пистата направен от лицензиран проектант и т.н

    Благодаря ви предварително:
    Пламен Кесов

  • #2
    От: Узаконяване на Писта за АТВ и Бъги

    Ами май да, за да се узакони трябва през общината да се ходи. Все пак си се води спортно съоръжение. Ама да не попаднеш в некой омагьосън кръг, то трябва нормативно ама няма кой орган да я свърши тая работа и да се окаже полулегално, виж питай Дуньо от форума той има писта каквато искаш ти да направиш и предполагам вече знае точно какво да се прави, защото не дай си боже стане некой сакътлък ще ти трябва тонове мастило.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

    Коментар


    • #3
      От: Узаконяване на Писта за АТВ и Бъги

      Като запознат по повърхностно ще ти кажа каквото знам.
      - Зависи категорията на земята каква е и за какво е отредена, трябва да се прекатегоризира.
      - Тъй като ще го правиш с търговска цел ти трябва одобрение от общината която на свои ред си иска проект от оторизиран проктант.
      Хубаво е да направиш поне тези две неща за да си нямаш проблеми със властите. Също и при злопулка ще си изряден.
      Това е доста сериозна инвестиция може би от порядъка на 100,000лв. с горе изложените изисквания. Да не говорим че ти трябват и удобства като автомивка, тоалетни, бани и т.н.

      Коментар


      • #4
        От: Узаконяване на Писта за АТВ и Бъги

        Ами инвестиция ще има,но не възнамерявам да стига такава цифра.Няколко дни ходя по общини разпитвам каква е нормативната уедба и т.н.Указа се че може да не я прекатегоризирам земята(която е земеделска)Имам право на 6 временни обекта по 15 кв. за срок от 3 години.Дефакто строеж няма да има никакъв и няма смисал да се вкарва в регулация.Имам няколко проекта как да изглежда пистата,но проблема е че ако трябва да е от оторизиран проектант и след това някой да изпълни проекта наблюдатели и т.н влизам в големи кючеци и доста пари(ако някой има представа може да назове цифрата горе доло) Няма ли го варянта в който аз си изготвям и изпълнявам проекта(понеже разполагам с необходимите машини)Първоначално удобства няма да има понеже финансите са ограничени.И зада се намали риска от сакатлъци можеби пистата ще е само за бъгита като по-безопасни.С течение на времето смятам да я развивам.Мястото мисля че е достатъчно (9 декара)

        Коментар


        • #5
          От: Узаконяване на Писта за АТВ и Бъги

          Благодаря на всички за информацията.Някой може ли да ми прати профила на колегата Дуньо

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X