Бъпреки късното ми тръгване поради изчакването на Бойната група която по стечение на обстоятелствата не можа да дойде поради спукване на две гуми , преходчето се получи доста дълго и добро.Трагването и лагера както се казва беше в с. Орехово а от там маршрута беше следня: Хижа Персенк - Хижа Кабата - Хижа Скалните Мостове - Хижа Чудните Мостове - Глухите Камани - Хижа Изграв. Повечето хижи са в лошо състояние и даже не си заслужава да ги снима човек.
Като цяло родопите е много красива планина но е адски занемарена и никой не се грижи за нея. През цялото време попадах на множество паднали дървета които ми прекъсваха пътя през който исках да мина и които дървета стояха така от зимата още и няма кои да ги почисти. Освен това се забелязва огромна и поголомна сеч и има сечища почти навсякаде които даже и с ГПС могат да ти обаркат пътя доста.
Ето и снимковия матерял:

Още на първата ми снимка попаднах на едно много гадно сечище което беше естествено задънен път и с много гадни кални коловози и дървета по пътя.
Естествено аз си бях виновен понеже тръгнах да изкачвам Връх Персенк по пешеходния път
.

На снимката не личи колко гадно беше това спускане.

Тук вече на правилня път се кефя.

Красиви гледки. Ех Родопи ......

Тук вече на път за Хижа Кабата. Пътя е смного камъни но въпреки това много красив. Не го препоръчвам на много спортни машини защото друса адски много и ще им излезнат всичките камъни в бъбреците наведнъж

Тук вече задължителни снимки на Чудните Мостове

Месността Глухите Камъни , много красиво място.

Вижте тук на тези снимки за каква сеч става въпрос. Малко преди това място се игубих в едни сечища които бяха толкова много и всяко с собствен път който не води до никъде и е адски гаден.

Тук на това място си направихме пикник за почивка.

Стари руини в гората.

Още малко гледки на връщане.

За съжаление само това са снимките. Малко са но от Сърце
Като цяло родопите е много красива планина но е адски занемарена и никой не се грижи за нея. През цялото време попадах на множество паднали дървета които ми прекъсваха пътя през който исках да мина и които дървета стояха така от зимата още и няма кои да ги почисти. Освен това се забелязва огромна и поголомна сеч и има сечища почти навсякаде които даже и с ГПС могат да ти обаркат пътя доста.
Ето и снимковия матерял:

Още на първата ми снимка попаднах на едно много гадно сечище което беше естествено задънен път и с много гадни кални коловози и дървета по пътя.
Естествено аз си бях виновен понеже тръгнах да изкачвам Връх Персенк по пешеходния път

На снимката не личи колко гадно беше това спускане.

Тук вече на правилня път се кефя.

Красиви гледки. Ех Родопи ......

Тук вече на път за Хижа Кабата. Пътя е смного камъни но въпреки това много красив. Не го препоръчвам на много спортни машини защото друса адски много и ще им излезнат всичките камъни в бъбреците наведнъж

Тук вече задължителни снимки на Чудните Мостове

Месността Глухите Камъни , много красиво място.

Вижте тук на тези снимки за каква сеч става въпрос. Малко преди това място се игубих в едни сечища които бяха толкова много и всяко с собствен път който не води до никъде и е адски гаден.

Тук на това място си направихме пикник за почивка.

Стари руини в гората.

Още малко гледки на връщане.

За съжаление само това са снимките. Малко са но от Сърце

Коментар