Обява

Свий
Няма добавени обяви.

каране на Витоша

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• каране на Витоша

Здравейте,
    Аз не карам атв, но искам да разбера нещо и затова си мисля че е добре да попитам колегите от форума.
    Случва ми се вече няколко пъти като се разхождам по Витоша и с невероятен вой да ме задминават мотори и атв-та, като веднъж дори бях направил забележка на единия колега че все пак това е парк, и разбира се бях отсвирен. Иска ми се да вярвам че това не са хора от нашия форум. Кажете ми като хора който карате - защо има хора който карат в парковете? Няма ли достатъчно място другаде?
    И още нещо си мисля - аз карам колело по баирите, та например в форума за планинско колоездене има специална тема и правила който трябва да се спазват (не се секат завой на пътеки и т.н.)...Има ли такива за атв-тата?
    Извинявам се ако звучи като заяждане, просто искам да чуя мнението на хора който карат такива машинки...

Лека и мека,
    Георги
    Последно редактирано от ektelion; 24-11-07, 18:18. Причина: ми налойжи се :)

До: каране на Витоша

аз лично съм спрял да карам активно във витоша единственно ако нещо замръкваме и от там е по бързо освен това винаги като видя хора намалявам и минавам внимателно покраи тях най-малкото да не ги опръскам и продъна ушите а ако сме няколко атв-та вдигам ръка да предупредя тези зад мен да намалят а колкото дали трябва да се кара по националните паркове за мен е спорен въпрос темата е н много крехка и не искам да я зачеквам кой колко замърсава ,предизвиква ерозия и други подобни ....
    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Да,
      Темата е деликатна )..Аз лично смятам че не е готино да се кара в парковете, та и с колелото не ходя...Но това си го решава всеки за себе си - и другите го съдят по делата му....
      А иначе, няма ли да е лошо да се направят някакви написани правила, пожелателни разбира се? Така както има за колелата? Пак казвам - то си е до човека, ама поне всеки на който му стане любопитно няма да плюе всеки качил се на атв, като види че хората го мислят и са си написали "кодекс" ...

Лека и мека,
      Георги

Коментар

И ние вече не караме по Витоша,
        Няма по населена планина в БГ.

Има обаче доста нови собственици на АТВ,които точно за Витоша са си купили моторетките.
        След 2-3 месеца и след 1 тон псувни от пешеходците и те се оттеглят в по пустите райони.
        Там обаче ги чакат ловците - хората са си прави плашат им дивеча.

И накрая отчаяният атевист тръгва по асфалта но пък там някви милиционери те погват марш в гората.....и всичко от начало.

Има още много паркове в БГ в които се кара аз лично не виждам нищо лошо в това,но специално във Витоша заради туристите не е редно

Коментар

Първоначално публикуван от ektelion Преглед на мнение
          Да,
          Темата е деликатна )..Аз лично смятам че не е готино да се кара в парковете, та и с колелото не ходя...Но това си го решава всеки за себе си - и другите го съдят по делата му....
          А иначе, няма ли да е лошо да се направят някакви написани правила, пожелателни разбира се? Така както има за колелата? Пак казвам - то си е до човека, ама поне всеки на който му стане любопитно няма да плюе всеки качил се на атв, като види че хората го мислят и са си написали "кодекс" ...

Лека и мека,
          Георги
          Интересно е, че в Австрия например, хич не им пука за горкия турист. Из повечето паркове е разрешено и за велосипедисти и оня ги удрят кът патки постоянно, но за мотори и ATV хич и не дават да се продума. Направо те вкарват в панелата, ако те хванат.
          Май повече се грижат за екологията, отколкото за човека ?!
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

аз пък забелязвам нещо интересно
            навремето преди 7-8 години като ходех с колелото по витоша
            всичките туристи и бабички ни псуваха пречеха въобще кавги големи
            а сега същите тези колоездачи само като чуят АТВ и настръхват
            и се държът точно както туристите преди време...

винаги минавам бавно покрай хора да не стане някой гаф
            и засега съм срещал всякакви от един старец които ми помогна да местя атв-то
            до хора който ме виждат затънал в калта и че ми трябва една ръка само и ме отминават все едно не ме виждат
            и до бабички замахващи чак да ме ударят

Коментар

представвете си следното
              излезли сте със семейството на излет, ходилите сте 4 часа по чукари, намирате си хубава полянка, спирате да си хапнете сандвичите и в този момент минават 5 мотора, 6 атевета и 3 джипа. Вдигат шум и прах като на военно и оставят миризмата на изгорял бензин след себе си - хубаво ли ще Ви е?
              обичам да си карам джипката в полето но е хубаво да не се кара в защитените местности(като рилските езера например)
              Въпрос на личен избор е(все още)

Коментар

Първоначално публикуван от jordantcho Преглед на мнение
                представвете си следното
                излезли сте със семейството на излет, ходилите сте 4 часа по чукари, намирате си хубава полянка, спирате да си хапнете сандвичите и в този момент минават 5 мотора, 6 атевета и 3 джипа. Вдигат шум и прах като на военно и оставят миризмата на изгорял бензин след себе си - хубаво ли ще Ви е?
                обичам да си карам джипката в полето но е хубаво да не се кара в защитените местности(като рилските езера например)
                Въпрос на личен избор е(все още)
                Гадост
                май най добре е да се направят специални маршрути с маркировка
                1. Пешехдци
                2. АТВ и мотори
                3. Колоездачи
                4. Джипови
                ама това не вярвам да стане скоро

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                  Гадост
                  1. Пешехдци
                  2. АТВ и мотори
                  3. Колоездачи
                  4. Джипови

и един мармот завива с атв-то през шоколада

Животът е объдно кратък, трябва да се живее бързо .... бръм бърм...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                    Гадост
                    1. Пешехдци
                    2. АТВ и мотори
                    3. Колоездачи
                    4. Джипови
                    до голяма степен смятам, че това зависи от нас

Коментар

Aз карам мотор в витоша само, че от към пернишката страна. Не че няма туристи де , но са по малко.
                      Та мисълта ми е друга българския турист е като хала там където мине нищо не расте То не са боклуци то не са по 10 огнища на поляна а в същия момент на поляната табела с размерите на врата не палете огън.
                      А и какво толкоз пречиме ние с моторите и атв тата като карамеНие обикновено минаваме по пътищата или през месности където никога няма да стъпи човек да се разхожда в калта.
                      А като толкоз замърсяваме ми да се научат и господата туристи да пазят чисто и тогава ще спра да карам в витоша.(което значи, че никога няма да спра, защото те никога няма да се научат да пазят чисто)

Поздрави от мен на всички колеги от раздела АТВ
                      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Здравейте !

Съгласен съм с повечето мнения по темата, че не е добре да се кара на места където има много туристи. Според мен, проблема е, че пречим на туристите. А когато една група пречи на друга винаги се появява конфликт и винаги едните са победители. Струва ми се, че ако мото "терора" върху туристите продължи да се засилва, това неминуемо ще доведе до ответни мерки от страна на държавата (рано или късно), което ще ни затрудни още повече. Не стига, че повечето АТВ-та не се регистрират, ами остава да почнат и да ни гонят от горите (то и сега е забранено). Смятам, че е време да създадем правила, като част от тях бъде и некарането в местности с интезивен пешеходен туризъм. Разбира се, ще има и хора, които няма да спазват тези правила, но ако следваме тази логика, би трябвало да отменим и наказателния кодекс, защото винаги има някой, който го нарушава...
                        Другата страна на медала е регистрацията : как, ако живееш в Симеоново например, ще излезеш да караш в гората? Ами единствения начин е, като минеш по туристическите пътеки. Мисля, че едновременно с неписаните правила е добре и да се подеме кампания - ПР - за улесняване на регистрацията, или да речем, да имаме право да се движим по второстепенни пътища за кратко с определена скорост и т.н. (Дори мисля, че и туристире ще ни подкрепят в една такава "акция", защото какво по-хубаво от това, да сме по-далече от тях) Варианти има и мисля, че е добре ние да сме тези, които инициират една подобна дискусия, защото колкото повече карането на АТВ става модно и популярно, толкова повече конфликта туристи - атевисти ще се изостря и се притеснявам, че един ден ще се събудим и ще се окаже, че можем да караме единствено в собствения си хол...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X