Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на АТВ

Здравейте,

Все още съм новак в тази среда и реално от няколко седмици се оглеждам за АТВ-та.

Бих искал да Ви помоля да ме насочите какво ATV да си взема, тъй като съм начинаещ в тази среда. Ходих в 2-3 магазина и тотално ме объркаха. На едно място ми казаха да си взема китайско ATV като за начало, на другите места ми казаха задължително yamaha над 350 кубика.

Казаха ми, че по - малки двигатели просто не си заслужавало.

Реално ATV -то го искам за да се науча да го карам по максимално екстремни терени, а не просто за разходка в гората.

Незнам дали спортно ATV би било добре като за начинаещ, но предполагам вие можете най - добре да ми помогнете с това. Също така да бъде ли чисто ново или да си купя нещо на старо?

Благодаря ви от сега!

До: Избор на АТВ

Има сигурно 50 теми с такова съдържание, ако си направиш труда да ги прочетеш/не само първата страница от раздела/ ще си отговориш на въпроса, който между другото е зададен неправин/височина, тего , пари/ че ще можеш и ти да даваш съвети. Иначе добре дошъл.

Коментар

Извинявам се, сега видях всички други теми.

Ще прочета темите. Само не ми е ясно за геллото. Тежа около 105 кг, дали атв с 450 кубиков мотор би било достатъчно или ще трябва по - голям двигател.

А иначе за пари, предполагам не повече от 8000 лв. Предполагам и екипировката ми ще стъпи поне 1000 лв.

Коментар

ами просто чети и ще разбереш, а имаче и 350 сс ще ти е добре, аз съм 110 кг и ми е добре, особено за гората, не ти и трябва повече. 450сс -525сс са най-бързи и пъргави 700сс са с повече въртящ момент и са по-тромави. 450сс си е най- спортен вариант за най- агресивно кране/не се заблуждавай от кубиците

Коментар

Благодаря много за информацията. За в момента съм изцяло насочен към Yamaha yfz 450, 2006-2007 година. Цената е доста приемлива (4000~5900 лв.). Незнам какво е мнението на повечето за yamaha, но определено много ми хареса като модел.

Продължавам да търся. Днес цял ден бях на дупница и търсих АТВ-та, но като цяло навсякъде продават само чисто нови. Намерих едва 3-4 които бяха на старо и които също бяха от 2008 нагоре...

Коментар

Ами колега избора ти с тая ямаха е много добър , обаче така като гледам ще я ползваш за ендуро каране и тя тая ямаха няма задна.Не е кой знае какъв - но е добре да има задна.Писал си , че искаш да караш по възможно най-екстремни терени , а не разходка из гората.Ми така де ама то в гората може да се кара екстремно и точно за това еднуро каране ти рябва задна.Ако ще ходиш на състезания не ти трябва. Добре дошъл във форума
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            08седем9010З60
            MAKE RALLY NOT WAR
            Confidence in Motion

Коментар

Нещо те е домързяло да почетеш.
              Ако си 105кг и над 1.85м забрави с лека ръка за кросово АТВ без задна като YFZ-a. Начинаещ си и автоматика на KFX700 ще ти помогне много за се средоточиш в карането. Голямо, удобно, силно, и изисква почти нулева подръжка, части бол и най важното : става за почти всичко.
              Виж в обявите на форума и в мобиле.бг има ги на талази.
              Преди това изчети тия теми: http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=296

Коментар

имай в предвид че 450 тките са доста по малки от 700 кубиковите. А къде видя yzf 450 за 4000

Коментар

Предния weekend се качих на KFX700 определено ми хареса, но беше автоматик. Аз лично искам ръчна скоростна кутия.

Със сигурност ще ми бъде по - трудно, но пък имам желанието да се науча да го карам, така че директно ще се хвърля на ръчна.

Колкото до задната, абсолютно съм съгласен с вас.

Още не съм разучил къде около София има писти за Offroad каране, но след като си взема атв-то ще проверя и това. Някой от вас може ли да ми препоръча писта или терен където мога първоначално да карам.

Аз живея в кв. Витоша (София) и планината ми е много близо, но все пак ако има други по - добри терени няма да откажа да отида и там.

Прочетох почти всички теми, които ми препоръчахте и за в момента съм избрал следното:

Yamaha Raptor, 350 кубика, 2005 година. Цена: 4500 лв.

Ако някой е писал по тема свързана с този модел може да пусне някое линк-че да разгледам какво казват за това АТВ.

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                    имай в предвид че 450 тките са доста по малки от 700 кубиковите. А къде видя yzf 450 за 4000
                    Аз съм виждал за 4200 YFZ - на Николен старата обаче като му я показах и той каза , че била голяма тарга и , че изобщо не вървяла !
                    А колега да започнеш от 700сс си е голяма крачка.Почни от нещо по скромно.КФХ-а е туристическо атв
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

Здравейте отново!

Последно след толкова много гледане и чудене реших да си взема Shineray с най - големия двигател 350 кубика.

Просто реших, че след като съм новак ще ми трябва нещо чисто ново. Тъй като още не съм 100% наясно кое ще ми е най - добре реших да си взема китайско атв. Поне до колкото прочетох цялата тема "Китайците влизат в час" и коментарите на Jojo се реших да си взема такова АТВ. Друг е въпроса каква е е разликата между 250 и 350 кубиковото...

Цената е около 3500-4000 лв чисто ново.

Ако някой има някакви лоши впечатления от тези атв-та то сега е момента да ме разубеди .

Само искам да кажа, че това атв не го вземам с надеждата да го карам повече от 1 година. Ако всичко е ОК и желанието ми стане още по - голямо да карам АТВ-та, вече ще си купя чисто нова yamaha или kawazaki, но за в момента искам да видя на къде отиват нещата, за това вземам ново китайско АТВ.

Ще очаквам коментари.

Ето тук има едно АТВ, което е 250 кубиково

http://www.xcarbg.com/atv.html - XY250ST-8

Коментар

Ами като за първо атв е супер.Мисля че двигатела е от ямаха и дори май не бил лиценз ами чиста ямаха
                        08седем9010З60
                        MAKE RALLY NOT WAR
                        Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от pocko Преглед на мнение
                          Здравейте отново!

Последно след толкова много гледане и чудене реших да си взема Shineray с най - големия двигател 350 кубика.

Просто реших, че след като съм новак ще ми трябва нещо чисто ново. Тъй като още не съм 100% наясно кое ще ми е най - добре реших да си взема китайско атв. Поне до колкото прочетох цялата тема "Китайците влизат в час" и коментарите на Jojo се реших да си взема такова АТВ. Друг е въпроса каква е е разликата между 250 и 350 кубиковото...

Цената е около 3500-4000 лв чисто ново.

Ако някой има някакви лоши впечатления от тези атв-та то сега е момента да ме разубеди .

Само искам да кажа, че това атв не го вземам с надеждата да го карам повече от 1 година. Ако всичко е ОК и желанието ми стане още по - голямо да карам АТВ-та, вече ще си купя чисто нова yamaha или kawazaki, но за в момента искам да видя на къде отиват нещата, за това вземам ново китайско АТВ.

Ще очаквам коментари.

Ето тук има едно АТВ, което е 250 кубиково

http://www.xcarbg.com/atv.html - XY250ST-8
                          аз карам такова и общо взето доволен, има някои неща които е хубаво да си смениш/втулки на задното рамо, като се разбият, въздушен и горивен филтър, мрежите на нерфбаровете, веригата, гумите/ имаче си е доста добро. Като го разработиш махаш заглушителя на ауспуха, сменяш въздушния филтър и си върви доста прилично. Идва сглобено и всички болтове са яко стетегнати и са с висока якост. Има още инфо в атв-българия форума. Недостатък е скоростната кутия, тя е малко слаба, и ако ръчкаш грубо може да прецакаш нещо, ако си превключваш нормално няма да имаш проблеми. Не мисля че може да ги сравняваш 350 тката и 250 тката. 350-тката е доста по направена с много по- добро окачване, а двигателя е от производителя на ямаха за азия. Ако му вкараш малко тунинг, няма и да искаш да го сменяш. Предимство пред японските е цената на резервните части.

Коментар

Благодаря за коментарите!

В събота ще ходя да го взема. Някой може ли да ми препоръча сервиз тук в София, където мога да сменя тези неща когато го взема?

Ако някой от вас също има сервиз или се занимава с такива неща, ще бъда още по - спокоен ако го оставя на някой от вас .

Вече остава и да разбера къде се събират повече хора за да идвам да карам, че сам ще ми е малко скучно...

Благодаря много за положителните коментари! Определено ще бъде 350 кубиковия мотор.

Коментар

Ако искаш да станеш майстор земи си китайско , а ако искаш да караш земи някои ямаха или пък едно кфх .Въпроса при китайците е да случиш на нещо качествено .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X