През 3-те години които съм карал 700-ка не ми е падал разхода под 15л на 70-80км. на газ!!! Стигал съм и до 90-100км. но съм го карал леко!
Десо не искам да започвам спор с опитен райдър като теб но на Лесидрен на бензиностанцията най много съм зареждал за 11лв и то когато е кaлно от Троян до там са .... около 50км обикновенно зареждам между 8-10лв с мойто темпо на каране което бих нарекъл средно ... Ти предполагам си го карал с по състезателно темпо та за това е така на Сашо КФХса също гори яко .... и други не са ми вярвали но като спрем на бензиностанция .... както казах на черното бяло няма как
Ако някой с kfx 700 иска да кара заедно с мене(ямаха700) и му даде разход 10/100 му подарявам ямахата.Като почнеш да връзваш едни туби отстрани и атевето ти е с 100кг. по тежко от ямахата ше осетиш тогава каква е
е ти тоя раптор го изкара 100кила .... по близко е до 200 че е тежък кфх-са тежък е това няма нужда да се обсъжда но и че е по подходящ за ЕНДУРО разходки и това не е нужно да се обсъжда то е доказано... карал съм раптор 700 но само по асвалт ускорява много ноо... досега не съм срещал някои с раптор в гората!А за разхода със сигурност гори повече от което и да е спортно атв понеже е двуцилиндрово предполагам не казвам че ми гори 10/100 но се хващам че с един резервар минавам спокойно 100км !!! ДА не разводняваме темата на човека повече мойто мнение е ДА кфх като за първо атв става па като покараш ще пробваш и други и ще сравняваш !
KFX е добро за първо АТВ, особено ако се кара ендуро! Аз съм имал 8 KFX от начало ги карах с малките резервуари 12л. с тях минавах 60-70км. на газ на състезание, на разходка горе долу същото (без кои знае какъв тунинг) Тунинг машината ми KFX840 ми гореше малко по малко може би защото вървеше с по леко подавне на газ, но пак неможех да мина 100км. с един резервуар вече по големия 16л.
Като започнахте за разхода, че и аз да споделя... Почти всяка неделя караме група от КФХ - 1, Гризли 660 - 2, Ямаха Раптор 660 - 1 и 700 - 1, от всичките при еднакво каране, без разделяне и заигравки, като засичаме просто от интерес... Кавазакито и Гризлитата харчат еднакво почти но е много близко... а най-икономичен е 700, като дава с почти 1 л по малко от 660-ката... Карал съм ги всичките, най ми е удобно Гризлито... Лично мнение...
Какво сравнение може да има между инжекцион и карбуратор.Раптор700,уфз450,кфх450,сузуки...450 това са нова генерация атевета как ше ги сравнявате с тоя стар кфх700.Темата беше за съвсем друго ама карай,дано се пак да ти помогнеме с информация.
Като за първа машина мотора е перфектен много бързо се свиква с него и позволява да си правите с него каквото си поискате. А за разхода и да го карате както трябва, няма как да го свалите под 15 литра на 100.
Последно редактирано от Desislav Cekov; 16-12-09, 08:06.
Първо, здравейте на всички. Казвам се Мартин и съм на 22 години. Твъро решен съм да си взема ATV(от 20 годишен някъде, но все има спирки да е*ба мама му) и съм се насочил и аз към KFX 700. Попитах мои приятели дали машината може да се регистрира в КАТ Русе, защото освен за offroad ми се иска да я карам и из града(ако ми се наложи). Не пускам отделна тема, защото има много и не искам да спамя форума(все пак и аз съм бил Модератор и знам какво е). Разликата от другите потребители е, че на мен ми е първа машина и досега никога не съм се качвал на ATV. Видях едно за 5500 и се колебая. От една страна съм надъхан много, но от друга ме е страх да не се натроша. Ясно ми е, че без падания няма да мине(поне доакто не се науча). Може ли малко мнения от опитни шофьори(препоръчаха ми тоя форум за въпроси) за абсолютен новак като мен? Благодаря предварително Поздрави.
Първо, здравейте на всички. Казвам се Мартин и съм на 22 години. Твъро решен съм да си взема ATV(от 20 годишен някъде, но все има спирки да е*ба мама му) и съм се насочил и аз към KFX 700. Попитах мои приятели дали машината може да се регистрира в КАТ Русе, защото освен за offroad ми се иска да я карам и из града(ако ми се наложи). Не пускам отделна тема, защото има много и не искам да спамя форума(все пак и аз съм бил Модератор и знам какво е). Разликата от другите потребители е, че на мен ми е първа машина и досега никога не съм се качвал на ATV. Видях едно за 5500 и се колебая. От една страна съм надъхан много, но от друга ме е страх да не се натроша. Ясно ми е, че без падания няма да мине(поне доакто не се науча). Може ли малко мнения от опитни шофьори(препоръчаха ми тоя форум за въпроси) за абсолютен новак като мен? Благодаря предварително Поздрави.
Виж, цената не винаги е определяща. Иди и го погледни ако ти хареса го взимай. Това с карането в града и офроуд е малко несъвместимо заради гумите. Трябват ти два комплекта и постоянно да ги сменяш. За натрошаването има една поговорка :Като те е страх от мечки не ходи в гората! Кфх 700 е мощно Атв, но мисля , че ако си внимателен и не самонадеян ще се справиш с него. Върви добре, лесно се управлява но на палеца за газта винаги има още малко ход. Така че по плавно с газта и всичко ще е наред.
Не разбирам защо повечето хора си мислят, че като се качът на някаква машина и непременно ще падат?!? Аз съм с желаното от теб ATV, на мен също ми беше първо. До този момент (вече почти две години) съм падал един единствен път, и то от глупост, не друго! Когато използваш запълващото вещество в главата няма да имаш проблем.
За въпросът ти дали ще можеш да го регистрираш. Гумите са ти най-малкият проблем, трудно се регистрират в КАТ(нямат евросертификат за безопасност, тъй като повечето са внесени от някого си от САЩ). Нужен ти е техно тест, мигачи, километраж и не знам още какви работи. Тези неща са на обща стойност над 1000лв. Сам избираш как да си похарчиш парите, но това са машини направени за извън пътя, за мен това е излишно набиване на кинти.
Тази машина за 5500лв. я виж коя година е и в какво състояние е. Покарай я, ако ти хареса я взимай, защото това е добра цена.
На мен KFX700 ми харесва, но не ме радва това, че е автоматик. Предпочитам нещо с скорости. На мен първото АТВ ми е Ямаха Раптор 350, малко да порасна и взимаме 700, но засега това. По предпочитам Ямахата - 660 или 700.
Здравейте искам да попитам от каде мога да си купя километраж за kfx 700 колко пари е горе доло и мога ли сам да си го сложа смисал дали е лесен монтажа
Коментар