Здравейте, казвам се Ангел Боянов, собственик съм на къща за гости в Белоградчик. От дълго време си мисля за разширяване на дейността ми относно туризма и тъй като в Белоградчик няма никакви туристически атракции, освен скалите, крепостта и "Магурата", реших да пробвам да организирам разходки по маршрути с АТВ-та с водач. Туристическият поток нараства значително, но хората Идеята ми е да водя групи по черните пътища между скалите, защото има много интересни места, които са далеч от града, а не всеки би ходил пеша 5-6 и повече километра, за да ги види. Освен това самата тръпка от карането на машината си заслужава, да не говорим за местата, които ще се достигат по този начин. Прегледах доста теми във форума, но не успях да намеря информация за това как се легализира такава дейност, затова ще съм благодарен на всеки, който ми даде някакъв съвет. Искам да закупя 6 броя АТВ, явно ще бъдат китайски, защото бюджетът ми е доста ограничен. Ще се ползват за леки маршрути по черни пътища, нищо екстремно, и със съвсем разумна скорост. Дали 200-кубикови ще са достатъчни? Освен това предполагам, че ще е добре да са с автоматични трансмисии, защото не всеки би се справил с превключването на предавки. А и как се узаконява такава дейност? Какви разрешителни се вадят? Надявам се, че има хора тук, които са наясно с тези въпроси. Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за инфо за легализация на дейността АТВ-та под наем в Белоградчик?
Свий
X
-
До: Моля за инфо за легализация на дейността АТВ-та под наем в Белоградчик?
За под наем са най-добри "работни" АТВ-та с големи и меки седалки, задължително японски и с по-малка кубатура, заради разхода на гориво и по-малка вероятност за по сериозни травми. Китайските не Ви решават въпросите, а Ви ги създават.
Вие имате ли лично АТВ?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от ники крейзи фокс Преглед на мнениеЗдравейте Ние можем да ви предложим НОВИ ХОНДИ TRX 300
налични са в червено,черно и жълто!Land Rover Discovery 200TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнениеЗа под наем са най-добри "работни" АТВ-та с големи и меки седалки, задължително японски и с по-малка кубатура, заради разхода на гориво и по-малка вероятност за по сериозни травми. Китайските не Ви решават въпросите, а Ви ги създават.
Вие имате ли лично АТВ?Land Rover Discovery 200TDI
Коментар
-
В развлекателния бизнес се влиза трудно,само ако има силна конкуренция в региона на която ще "пречите".Иначе е доста по обем работа и разбира се разтеглена във времето.Предлагам Ви следния вариант:Изпращам Ви човек за 5 работни дни във Вашето населено място и той полага основите на новата Ви дейност,след което единствено се чакат отговорите на нашите(Вашите) искания.След събирането на определен набор от документи и разрешения,дейността ще функционира при спазване на строги правила за начина на отдаване,маршрути и т.н.Успех с начинанието.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнениеВ развлекателния бизнес се влиза трудно,само ако има силна конкуренция в региона на която ще "пречите".Иначе е доста по обем работа и разбира се разтеглена във времето.Предлагам Ви следния вариант:Изпращам Ви човек за 5 работни дни във Вашето населено място и той полага основите на новата Ви дейност,след което единствено се чакат отговорите на нашите(Вашите) искания.След събирането на определен набор от документи и разрешения,дейността ще функционира при спазване на строги правила за начина на отдаване,маршрути и т.н.Успех с начинанието.Land Rover Discovery 200TDI
Коментар
-
Да ти кажа ще ти трябва ... едно нещопари и много пари иначе озаконяване няма
тва земеделието и горите не е евтино министерство
а и природозащитници да искаш. Иначе лично мое мнение е че там само с пантофки трябва да се ходи ти АТВта трактори и булдозери още малко вкара. Що не направите хотел на неква скала
е тоя кой го направи цял живот парите няма да може да си изхарчи
Коментар
-
Колега, проблема с китайските АТВ-та не е, че се развалят - те са ремонтнопригодни и лсно се ремонтират.
Проблема е че се развалят в гората. И тогава цялата група изчаква.
Случвало ми се е веднъж, не беше приятно.
С колона от 6 китайски АТВ, няма начин да нямате по един ремонт на всеки преход, най вероятно 2. Този факт е в състояние да ви съсъипе бизнес начинанието.
Обмислете добреНе ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
Аз също съм на мнение , че китайските много се развалят . Причината за това не е в карането , а в частите с много ниско качество . Аз имам китайчета две . След всяка разходка са в бокса . Ако тя надвиши 50км. не достигат до бокса на собствен ход. По-добре си вземи маркови може и втора употреба . Успех !
Коментар
-
Доста късно виждам темата, но ще споделя. И аз давам АТВ-та под наем. За узаконяването не се иска НИЩО повече от това кото имаш (разбирай фирма и касов апарат). Няма утвърден патент за такава дейност и те пускат така. Иначе и аз подкрепям японските машинки. Могат да се намерят за 3-4000 лв 250-350 кубикуви, които са идеални за целта.
Коментар
-
Мерси, колега, това е ценна информация, въпреки че засега се отказах от тази идея. Към друго се насочих - разходки с джип, което се оказа що-годе успешно като начинание. Ама тогава за какви разрешения и сложни процедури и строги правила говори колегата по-горе?Land Rover Discovery 200TDI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар