интересува ме как изглежда щатски талон за атв
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Регистрация на ATV, МПС внос от САЩ втора употреба или ново
Свий
X
-
До: Търся образец на американски талон за АТВ или мотор
да, един от вариантите за регистриране на АТВ е да хокажеш, че е било регистрирано в държавата откъдето го внасяш...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеда, един от вариантите за регистриране на АТВ е да хокажеш, че е било регистрирано в държавата откъдето го внасяш...
скоро няма минаване ТЕХНОТЕСТ и регистрация в КАТ.B+
Коментар
-
Точно пък в Щатите колко регистрирани атв-та ще намериш не е истина просто
Колега надявам се не си тръгнал да магериш някакви магарии с документацията. Нито КАТ нито Технотест пасат трева.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Точно така изглежда Pink slip на кола регистрирана в California. Викат му така защото е розов- това е талона на колата /Title/. Salvage title е талона на кола коиато по нЕкаква причина е свалиана от регистрациа- наи вероиатно след кофти катастрофа, но може да е крадена, използвана за прекарване на нелегални имигранти, наркотици... Защо не ги регистрират в Булгариа със Salvage title не знам, това е поредната родна глупост според мене. По закон като се продава кола триабва да кажаш на купувача ако е Salvage. Банките не дават заеми за коли Salvage.
Коментар
-
Никаква глупост не е, колата е отписана от движение, което значи че губи статута си на кола и се превръща в тон-два скрап или части. По каква логика ще се превърне пак в кола в България ?!?Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Колата е БИЛА отписана от движение и е бил прибран пинк слипа. След минаване на Brakes and lights test/ тест за безопасност/ колата е регистрирана с нов пинк слип на които пише че колата е Salvage title- може да е върната от моргата, оправена и регистрирана наново, може и да е била крадена, изплатена на собственика, свалена от регистрациа, намерена, продадена на тург от банката или застрахователната компаниа.... И в двата случаиа на колата и нема нищо, има ли пинк слип е годна да се движи по пътищата и да се регистрира кадето и да е. Ако идва само с документ от моргата НО БЕЗ ПИНК СЛИП на които да пише че е salvage title то тогава колата триабва да мине инспекциа за да и се издаде пинк слип. Ако имате документи от моргата но без пинк слип- да тогава е купчина желиазо. Вупроса на колегата беше за регистрациа на кола, на снимката по горе има показан пинк слип- значи ние говорим за регистрирани тука коли. За това казвам че е тъпо да не ги регистрират ако имат салваге титле- това не ги прави автоматично негодни, просто са свалиани от регистрациа по ниакаква причина. Това че ниакои в Технотест си го е разбрал накриво си е ..... аиде нема да казвам че и аз сам Българин.
Kрадена, даржана в гараж 9 месеца, намерена, продадехна на търг и вече идва salvage title. По каква логика автоматично ако е salvage title нема да ги регистрират в БГ? Същото е ако е била натъпкана с наркотици и сега ченгетата ченгетата са конфискували колата и е на търг. Пак е salvage.Последно редактирано от NIKSD; 19-06-08, 17:13.
Коментар
-
Ако идва със Salvage в България, няма да я регистрират автоматично в КАТ. Ще се яви на Технотест ако не се лъжа и вече там на теория могат да я одобрят. Ако не я одобрят - тогава вече е българска работа.
Това че в Щатите за щяло и нещяло раздават Salvage е друг въпрос. И за всеки щат е различно, при едните дават този статут при един вид събитие, при други, като в твоя щат, го раздават като бонбонки. Всичката е Мара втасала в Технотест и в КАТ, та ще тръгнат да изчисляват нещата според законите на различните щати в САЩ.
Както и да е, темата се отклони. Идеята ми беше че във всеки щат талоните изглеждат различно.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Приятели ставаше въпрос как изглежда нормалния документ който имат американците за АТВ в Калифорния по точно. Понеже имам атв внесено от там и в кат ми изискват такъв документ освен митн. декларация и дог. за продажба. А като се обърнах към тези които са внесли атв-то те ми отговориха че нямало такъв документ.Тоест нямало талон или там както му викат.
Коментар
-
някой пак си е платил да му гласуват някой закон или наредба и затова е така, все пак сме в БГ страната на платените и купени политициНиколай Гогов 0898676912
НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!
Коментар
-
Има фирма монополист на вноса от Америка,ето това е голата истина ,няма закон или нормативен подзаконов акт ,който да ограничава регистрацията на Salvage title -коли,но на едни нещата просто не се получават,а на други дори и една джанта да представят в ТЕХНОТЕСТ,в КАТ регистрират вече Субару "ТРИБЕКА".B+
Коментар
-
Първоначално публикуван от kosata_ktm Преглед на мнениеПриятели ставаше въпрос как изглежда нормалния документ който имат американците за АТВ в Калифорния по точно. Понеже имам атв внесено от там и в кат ми изискват такъв документ освен митн. декларация и дог. за продажба. А като се обърнах към тези които са внесли атв-то те ми отговориха че нямало такъв документ.Тоест нямало талон или там както му викат.
Това,което ти искат е "Sertifikate of origin"и би трябвало продавача да ти го даде след като ти го е продал,ако го няма ти трябват сериозни връзки.Или пък другото,което можеш да направиш е да кажеш, че си го внесъл на части и тук си го сглобил,при това положение се минава през друга инспекция различна от технотест,която в момента непомна как се казваше,но ако питаш в кат ще ти обяснятПоследно редактирано от hamilton; 24-07-08, 22:24.
Коментар
-
До: Регистрация на ATV, МПС внос от САЩ втора употреба или ново
Колега HAMILTON , очаквам три коли от САЩ , но на две от тях талоните (title) са като този от поста на Гоблин ( първия , от Флорида) - от ЕДНА част .На третия автомобил имаше още една част отгоре когато ми ги пратиха по мейла , а самия талон дойде без нея. Казаха ми , че може да ми ги искат в технотест. Този , за който има горната част , е купен от частно лице , и продавачът го е дал . Другите два са купени от търговци, и там са казали , че при експорт втората част на талона остава при тях за да си отчислят автомобила.
Въпросът ми е дали мога да мина Технотеста само с това , което имам (една част) ?
Тайтълите на двете коли са чисти , а на този за който имам две части (едната е там , ама при нужда ще я пратят) пише " REBUILT" .
Благодаря предварително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kosata_ktm Преглед на мнениеПриятели ставаше въпрос как изглежда нормалния документ който имат американците за АТВ в Калифорния по точно. Понеже имам атв внесено от там и в кат ми изискват такъв документ освен митн. декларация и дог. за продажба. А като се обърнах към тези които са внесли атв-то те ми отговориха че нямало такъв документ.Тоест нямало талон или там както му викат.
и моето АТВ го внесох от Флорида, Маями.
Имам "сертификат оф тайтъл".
Без този талон, никой не може да го изнесе от Щатите.
Проверих в Технотест и резултата е:
- документ типово одбрение - европейско.
- мигачи отпред/отзад.
Проверих в КАТ.
в момента в базата на КАТ има регистрирани само два модела на Поларис, 300 и 500. Така че, дори и да намериш този документ, който ти искат още в КАТ, пак ще трябва да минеш Технотест.
А, ако ме питаш мене, тези в КАТ и те не знаят какво искат, но Технотест им е оправдание и пращат всичко да мине от там и след това при тях.
Питах дилъра в Щатите, да ми изпрати мигачи, типов документ, че може да се регистрира/кара, но той ми отговори, тези ППС, са предназначени за гората, пустинята, саваната, прерията и т.н. но не и за асфалт и при тях не ги регистрирали и затова не правят мигачи. Да търся от нещо да приспособявам.
Гледам в Германия се регистрират, но слагат доп. фарове и мигачи.
Какво ще правя - няма да го регистрирам.
Отказвам се.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар