Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поларис ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поларис ?

Добри ли са ?

Кои за вас на най добрите АТВ .Днес гледах Бомбандир , не съм сигурен че точно така се казва,с двигатели Ротах.
    Не е ли по изгодно от Германия да си внесе човек употребявано,или цените и тук са сходни ?

Препоръчайте ми марка и модел АТВ

До: Поларис ?

Kawasaki KFX 700 ,Can AM (Bombardier) renegade 800 и 800x и Ямаха Раптор 660-700.
    '05 Suzuki RM 250

Коментар

Ами, зависи за какво ще го ползваш.
      Ако ще се състезаваш спортно, но ако искаш да си доставяш удоволствие и да ходиш по планините - работно.
      Лично аз карам Поларис Спортсман 800 и съм много доволен от него.
      Преимуществата са едновременно и недостатъци, като това се определя от начина на употреба.
      Поларисът ми е тежък - като се преобърне го обръщам с лебедката, но в същото време возията му е несравнима със спортните. Висок е и коловозите от камионите и тракторите не ги има изобщо за някакво препятствие, но пък височината предполага и по-висок център на тежестта и съответно по-неагресивно взимане на завоите. Спортните са почти всички със скорости, което ти позволява преди да влезеш в завоя да слезеш две скорости надолу и без да губиш обороти да го вземаш на метла, но пък моя Поларис (автоматик) го карам само с един пръст - на палеца за газта и в редки случаи - при остри завои ползвам спирачка, което си е голямо улеснение - особено за аматьори. Баирите спортните, ако не ги вземат на един дъх и не са преценили на коя предавка са и трябва да слизат една надолу - става сложно, а автоматика само натискаш палеца за газта и той сам се оправя. И още нещо съвсем немаловажно за мен - със спортно винаги трябва да носиш раница на гърба, а аз си имам две жабки, побиращи доста неща и два багажника, на които мога да натоваря 135 кг.товар, както и да дърпам ремарке 680 кг (по данни на производителя - не съм го пробвал, но пък, като кача втори човек изобщо не го усеща).
      Лично аз много си харесвам Полариса и не съм му ремонтирал нищо, освен смяна на масла и накладки, но по здравина мисля, че върхът е Ямаха, а по обезпеченост със резервни части в България - Кавазаки.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Колега chris_vicom много си прав за това, което си изписал, освен това е писано много по тези въпроси и в други теми.
        Моля колегата To6o първо да прочете какво е изписано за избор на АТВ и да конкретизира питането си и се надявам много колеги да му отговорят.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

[quote=The saint;381316] - корава машина, просто устроена и много надеждна - quote]

Аз за съжаление немога да кажа същото. Малко нямам право да говора защото несъм бил собсвеник но познавам хора с които карам често с полариси и виждам за какво става въпрос. Преди като излизах по често по преходи с Еди моторс като чуя че някой му се е скапал ремъка на трансмисиялта или не пали след локва или носачите са се изкривили знам че е поларис и по спецялно Sportsman 800. Иначе за возията наистина е много добра. Относно спортните модели имам близък приятел който беше с Предатор 500 и той не е малък а ми казвал че е имало моменти дето гледа полариса и му се реве почти винаги като му звънях да караме казваше че чака части или че нещо пак се е счупило. Иначе и Предатора беше хубава машина вървеше добре и беше стабилна и в гората и на пистата. Сега за последния поларис Outlaw 525 чувам добри отзиви. Иначе корава машина и много "надеждна" - мм НЕ. Неискам да обиждам поларис и по никакъв начин да спирам някой ако е решил да си взима хубава марка са но според мен още са назад от YAMAHA, kawazaki, Honda, Suzuki
          It's not the Ride, It's the RIDER

Коментар

Sportsman 800 специално не е за супер екстремно и бързо каране. Масата му е голяма и ако изхакам някое от предните колела странично в камък наистина е голяма вероятността да изкривя някое от А-рамената, но ако го караш за удоволствие просто до това няма да се стигне, а за локвата просто е смешно. Поларисът е направен така, че ако не си върху него да го потопиш той просто си плува. Ако някой е "модернизирал" ел.инсталацията - слагайки например аларма и не го е направил професионално - тогава може, но за това едва ли е виновен самия Поларис.
            Принципно всеки трябва да се съобразява с особеностите на машината си.
            Относно дуракоустойчивостта, аз лично мога да счупя каквато искап машина - стига това да е целта!
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X