Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си АТВ за новак.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся си АТВ за новак.

Здравейте на всички във форума!
    Още съм новак както във форума така и в офроуд-а и мисля да си купя някакво АТВ за да започна от някъде имам около 3000 лв. и се чудя дали да не е някое китайче,но знам,че не са много здрави и бързо се чупят ама аз като новак мисля да го карам по асвалта докато науча техниките на каране и докато свикна с управлението на АТВ-тата ще го давам по кротно няма да качвам планини и скали.Та мисълта ми е за тези пари дали да си взема някое китайче или нещо друго знам,че има доста собсвеници на китайски АТВ-та във форума и ще ми бъде много интерестно да споделят мнение за тях макар да са на 2-300 км. как вървят,имат ли ряз,ей такива неща.Общо взето искам да ме светните малко ....
    Благодаря предварително!!!!!!!

До: Търся си АТВ за новак.

Ако искаш да се откажеш от АТВ-тогава китайчето е отговорът.
    Най добре Ямаха или Кавасаки, т.к. за тях има рез. части в Бг. И Японските се трошат.
    Но във всеки случай при покупката вземи някой с повече опит за консулт.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

S_s1 е прав. Освен това АТВ не е предвидено за асфалт, по простата причина, че отзад няма диференциал и при завиване винаги едното колело приплъзва. Вземи да опиташ с няколко АТВ-та под наем (почти всички са китайчета), покарай ги по асфалт и извън пътя, после се качи да пробваш по-сериозна машина (ако няма кой да ти даде - ела ще ти дам да пробваш моята) и чак тогава купувай. Не хвърляй парите просто така.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
        S_s1 е прав. Освен това АТВ не е предвидено за асфалт, по простата причина, че отзад няма диференциал и при завиване винаги едното колело приплъзва. Вземи да опиташ с няколко АТВ-та под наем (почти всички са китайчета), покарай ги по асфалт и извън пътя, после се качи да пробваш по-сериозна машина (ако няма кой да ти даде - ела ще ти дам да пробваш моята) и чак тогава купувай. Не хвърляй парите просто така.
        Ахам ясно...къде се намираш ти.че немога да ти разгледам профила.Значи немога да си го карам из града?Каква е разликата ако е с кардан?Според мен не би трябвало да има разлика,но незнам все пак...

Коментар

Че японското си е по-добре няма спор,но човека може да няма толкова заделени пари! Той казва до 3000лв. За толкова пари няма да си намери японско атв. При китайските трябва да си малко занаятчия и да обичаш да пипваш тук там,а и да разбираш от това онова,защото наистина са доста по-чупливи! Но направи ли се като хората става доста добро като за ценовата си категория! Че не може да се стигне возията и ускорението на Японските атв-та също не споря! Аз лично моето доста време си го преправях,за да стане що годе добро и да спре да се чупи. За ускорение...200 кубиковите с ръчни скорости ускоряват сравнително доста бързо като за мощността си заради късите си предавки,не може да се сравнява с ускорението на другите атв-та но според мен за кубатура/мощност е добре! Аз лично вече повече от 5000км.по двигател освен масло и една свещ нищо друго не съм пипал! На начинаещия колега ще предложа да се разрови малко из темите за китайските атв-та има доста писано от мен и от други колеги...това е на кратко.
          Поздрави!

Коментар

С кардана е много по-сложно като система и по-здраво. С веригата е много по-елементарно и лесно за поддръжка, но затова пък по-често се налага подмяна на веригата и колелата поради износване. И каретата на карданите се износват, но по-малко.
            Принципно няма 4х4 с верига, защото трябва да са 2 и малко ми е трудно да си представя как ще се осъществи, но предполагам не е невъзможно. Обаче не е технологично.
            Веригата пък от друга страна служи, като допълнителен амортизиращ елемент при предаване на движението.
            АТВ-то ми е във Велико Търново.
            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

защо веригата да е по-лесна за поддръжка като трябва да са смазва и да са измива хубаво от кал и прах след каране,а кардана само миеш и прибираш

Коментар

Кольо, ако си забелязал производителите слагат кардан само на т.н. туристически или хамъри. По-яките от тях са предвидени да возят двама /и аз си търся такова, че да обикаляме семейно - аз и жената на хамъра, а детето на детското, ама нещо не мога да наваксам с кинтите/. Демек - по-яко натоварване - по-яка трансмисия. Спортните болшинството са с верига - яко ръчка и честа смяна на верига зъбни колела. Още повече, че туристическите са автоматици, а спортните - със скорости. Виж и в др. сайт - мисля, че имаше подробно описание.
                Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал.
                WSBO

Коментар

Аха ясно ми е,но аз АТВ-то го искам главно да си го карам из града.Ама незнам тия китайски АТВ що за стока са,и как ще се справя като начинаещ по пътя,а не по гори и ниви .Всички казват че много се чупят китаиците ама като шьофирам по асфалт дали няма да са стока?ХНяма да го бълъскам много ... имам къща и апартамент и мисля да го ползвам лятото да джиткам между тях.

Коментар

Ще яде бързо гуми в града, за около 2000 км. добри гуми стават сликове.
                    И трябва да е регистрирано, че ще те научат канджите и трябва да им прайш хранилка.
                    [COLOR=red]ГАААЗ до тенекията![/COLOR]
                    [COLOR=palegreen]Спирачките са за страхливите.[/COLOR]

Коментар

Има значение какво ще си вземеш и с какви гуми ще е. Аз карам KEEWAY dragon 250 с регистрация и за сега съм много доволен. Малко е високо за черно, не че не съм го карал, но пък из града е супер.

Коментар

Здравейте и от мен.Тъй като и аз имам китайско АТВ реших да споделя мнението си.Купих го чисто ново през лятото на 2007 г. за жена ми,но от време на време аз го яхвам.Искам да Ви кажа , че не очаквах такова добро поведение от машината.То е 200 куб.см спортно с водно охлаждане с верига.Единствените неща, които му смених до момента е маслото и кормилните накрайници,които идеално паснаха от бус Мерцедес МБ100.Също така и част от болтовете и гайките с подсилени и това е.По отношение на двигателя е перфектен.За изминатите до момента около 5-6000 км никакви проблеми,а и целия ми ремонт излезе не повече от 60-70 лв.
                        Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X