Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционно АТV??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Експедиционно АТV??

колеги сигурно има такова животно ,има ли точно определен модел които е направен за това-експедиции като Ланд Роввъра Дефендърчето например или заденен по друг начин Дефендър като АТV със сичките му газарии ,надежност и проходимост ?

До: Експедиционно АТV??

Мисля, че което и да е "работно" АТВ става за експедиции и походи.

Коментар

а като цяло искам да ви попитам РАБОТНОТО ATV надежна машина ли е ,ще могат ли да издържат да кажем на (предполагам всички сте гледали двамата маняци със БМВ-тата F650 които пътуваха из русия,маи поредицата се казваше "дългият път към вкъщи" ,та със съответната екипировка и ъпдеити по машината ATV то ще може ли да издържи на това приключение ?Естерствено БМВтата са си големи тупалки но за АТV то незнам та затова ви питам ,за мен лично това е експедиционна машина!!!(верно и бмвтата имаха проблеми ама през тия чукари в монголия....какво няма)та работното атв дали ще се справи ?

Коментар

Това което трябва да знаеш е че в повечето случаи при такива "експедиции" зад бмв-тата върви варем с резервни части. Но и да не върви - атв-то при всички положения си е издръжливо, още преди 15 години атв-та завършиха Париж-Дакар при пръв опит, и то бяха не друго а Поларис (които не са от най-леките атв-та).
        С добра подготовка ще изкарат дълги експедиции.
        Тези експедиции така или иначе са основно подготовка и запасяване с резервни части, и нищо друго. Преди година-две един пич прекоси сахара с мотоциклет Бенели (шосеен, стил "пътно ендуро"), барбар с шосейните гуми, като единственият му проблем беше че накрая (след 18000км) му беше омекнал задния амортисьор. Да даде Бог всекиму
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

аве и аз си го мислих тва за АТВ-тата в париж-дакар ама си викам между атв и атв за париж-дакар има разлика колкото ескимос и африканец (въпреки че и двамата са хора )

очаквам и мнението на другите ескимоси ,африканци и атвеисти !

Коментар

Точно първите които учавстваха в Дакар с АТВ-та си бяха атв-та горе долу от магазина. Някакви аматьори бяха. След това какво е било не знам
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Много интересна темичка
              Аз си го представям нещо ето такова

Това е най-подготвеното АТВ за Enduro-Cross Country 2007

По принцип такова кавазаки /KFX700/ се кара около 7000км без никаква сервизна намеса,само масло и евентуално едни предни накладки.
              Ако се кара туристическата двойно повече,ако не падаш естествано.
              До сега на какво ли не тестове са подлагани и не е имало случай да не запали и да не те прибере.
              Според мен с малка асистенция,малко тунинг и повечко опит няма начин да не издържи Париж Дакар

Коментар

Може би се има предвид за така наречената Модификация Турист което е по леко от Работното АТВ.

Коментар

ммм да и аз почти така си представях АТВ за експедиции ,някои някаде виждал ли е снимки инфо нещо за такова животно неможе да няма все пак сме в 21 век (някои ще си кажат сигурно и какво от това ) ако някои има линк да го сподели да не се стиска !

Коментар

абе те са си нормални атв-та,само че са малко подобрени за условията в които ще карат там,това си е,няма нищо по специално,то така и ли иначе атв-то си е направено за здраво джаскане и каране,катърска му работа

Коментар

Според мен трябва да е 4х4 задължително, тъй като осигуряват по-големи удобства, както и много място за багаж-2 багажника.кутии за вещи, а и товароносимостта им е около 150-200кг. по каталог, а в действителност много повече.
                      Друго стоят нещата, ако АТВ е съпровождано от камион-работилница с резервни части. Тогава не е проблем да е спортно.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

тва че трябва да е 4x4 си е ясно щом е за дакар ,но въпроса е какви други подобрения са правени ,за да издържи технически ,сичко трябва да се усилено според мен!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Макса Преглед на мнение
                          тва че трябва да е 4x4 си е ясно щом е за дакар ,но въпроса е какви други подобрения са правени ,за да издържи технически ,сичко трябва да се усилено според мен!!!
                          Напротив - на "Дакар" участват предимно спортни машини със задно предаване. А да поправя Гоблин - не бяха полариси а Бомбардие, модел DS 650 X Baja

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Според мен трябва да е 4х4 задължително, тъй като осигуряват по-големи удобства, както и много място за багаж-2 багажника.кутии за вещи, а и товароносимостта им е около 150-200кг. по каталог, а в действителност много повече.
                            Друго стоят нещата, ако АТВ е съпровождано от камион-работилница с резервни части. Тогава не е проблем да е спортно.
                            По скоро 4х4 му трябва работилница -4карета,2 кардана,по лесно пукат гуми,а ако е и със независимо окачване... все нещо се троши

За екпедиция тотално изключвам от моите представи Раптор 700 и всякакви видове спортни 450тки.

А за багажа е така,но има доста варианти на допълнителни багажници и дисаги.
                            Например някакъв такъв вариант на багажник

Коментар

яка работа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X