Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Polaris Portsman 800 EFI vs. Yamaha Grizzly 650(660)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Polaris Portsman 800 EFI vs. Yamaha Grizzly 650(660)

Колеги мъчи ме въпросът кое да взема.
    Ще го ползвам основно за обикаляне на планините по пешеходните пътеки.
    Поларисът е към 77 кг по-тежък, с десетина коня по-мощен и към 3000 лв по-скъп. Мисля, че е и в по-добро състояние.
    Поларисът има стабилизираща щанга на задния мост и 4х4 он деманд.
    Гризлито е 7 см по тясно и мисля, че влиза в стандартно ремарке, докато полариса май няма да влезе и ще вляза в приключение с ремаркето.
    За качеството и дуракоустойчивостта на Ямаха мисля, че няма какво да говорим, а Поларис как са - не зная. Моля който има повече опит да сподели.
    По-голямото тегло ще е плюс за комфорта и за стабилността, но ще си оказва отрицателното влияние в дълбока кал и особено при пренасяне над препятствия.
    3000 лв в повече заслужават ли си за разликата в класа?
    Наличието на стабилизираща щанга няма ли да пречи на артикулацията на задния мост и да намалява способността за преминаване на страничен наклон.
    Моля, ако има собственици с Полариси и Ямахи да кажат мнението си.
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

До: Polaris Portsman 800 EFI vs. Yamaha Grizzly 650(660)

ти почти си си отговорил във въпроса полариса е доста по скъп и като подръжка по екзотичен откъм части гумите са му почти два пъти по скъпи и още много други минуси..... единствения + а които се сещам е значително по комфортната возия
    моя съвет е ако търсиш работен и надежден кон взимай гризлито
    Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Гумите при тези машини не са ли както при останалите МПС заменяеми или пасват само от марката на производителя на АТВ-то?
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от The saint
        По-малките дървета, които досега успях да уцеля за мойте скромни 200-300км в гората падат като кашкавалени с неговите 324 и мойте 90кг.
        Колега,не е нужно да унищожаваш природата за кеф и да се хвалиш с това тук.
        B+

Коментар

Първоначално публикуван от The saint
          По-малките дървета, които досега успях да уцеля за мойте скромни 200-300км в гората падат като кашкавалени с неговите 324 и мойте 90кг.
          И като стигнеш до ремонт други /монтьори, продавачи/ ще се кефят, а ти ще (при)падаш.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
            Гумите при тези машини не са ли както при останалите МПС заменяеми или пасват само от марката на производителя на АТВ-то?
            абе по принцип си прав почти всички работни атв-та са с размер 25 инча на гумата и цена между 150-200лв.гума ама поларис 800 е с 26 инча и цената отива по 2 да не говорим че ги няма може да ми се сложи и 25 инча ама много кляка но пъкстава по стабилен
            Николай Гогов 0898676912

Коментар

Купих го - Polaris Sportsman 800 EFI.
              Возията наистина е чудесна и ми се струва доста стабилен. Двама човека не ги усеща! Само не му работи крачната спирачка, но ще я оправим.

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                ти почти си си отговорил във въпроса полариса е доста по скъп и като подръжка по екзотичен откъм части гумите са му почти два пъти по скъпи и още много други минуси..... единствения + а които се сещам е значително по комфортната возия
                моя съвет е ако търсиш работен и надежден кон взимай гризлито
                Много се бях наточил за Гризли, но в Едимоторс ми казаха, че били много нестабилни - АТВ-тата, които най много-се обръщат.
                А и като седнах на Полариса - направо не ми се ставаше, но нямаше кой да кара камиона, а и 320 км по асвалт, щях да му скъсам гумите
                При подробен оглед се оказа, че:
                1.кормилните щанги са с тампони - лесни за изработка и подмяна, а не с ябълковидни болтове.
                2.стабилизиращата също е с обикновени гумени тампони - виж 1.
                Това значи, че поддръжката ще е лесна и евтина. Сега трябва да проверя от какво ще пасват маншони за полуоските, за да не ги чакам 2 месеца и... каране, каране, каране!!!
                Има си отпред булбар и фабрично монтирана лебедка Warn, отзад броня и теглич, както и "летни"джанти.
                Не зная за какво ще са ми лети джанти в гората ама така и така са ги сложили.
                Доста парички дадох, но пък спестих засега хард потготовката на джипа - отлага се за напролет.
                Търсят се колеги от Велико Търново за тренировки!

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                  Много се бях наточил за Гризли, но в Едимоторс ми казаха, че били много нестабилни - АТВ-тата, които най много-се обръщат.
                  А и като седнах на Полариса - направо не ми се ставаше, но нямаше кой да кара камиона, а и 320 км по асвалт, щях да му скъсам гумите
                  При подробен оглед се оказа, че:
                  1.кормилните щанги са с тампони - лесни за изработка и подмяна, а не с ябълковидни болтове.
                  2.стабилизиращата също е с обикновени гумени тампони - виж 1.
                  Това значи, че поддръжката ще е лесна и евтина. Сега трябва да проверя от какво ще пасват маншони за полуоските, за да не ги чакам 2 месеца и... каране, каране, каране!!!
                  Има си отпред булбар и фабрично монтирана лебедка Warn, отзад броня и теглич, както и "летни"джанти.
                  Не зная за какво ще са ми лети джанти в гората ама така и така са ги сложили.
                  Доста парички дадох, но пък спестих засега хард потготовката на джипа - отлага се за напролет.
                  Търсят се колеги от Велико Търново за тренировки!

да ти е честито във Велико Търново има доста силна група атв-сти свържи се с тях за съвет и компания а колкото до обръщане на страничен наклон незнам но най много реват от брут форса на кавазаки а за гризлито това което знам е че не е нищо особено но е зверски здраво и доста стабилно като машина аз лично карам спортно но работа в сервиза на ямаха и имам наблюдение съвета които мога да ти дам е да си сложиш един компресор за запалка и фитили и шпрей за гуми защото от много собственици на поларис спортсман 800 съм чувал че джантите са много красиви но режели гумите при по камениста почва и всичките се бяха обурудвали с подобен зип
                  Николай Гогов 0898676912

Коментар

Ники ... групата в Габрово също не е малка ... и също така сериозна.Ако някой има мерак да кара из Габровски окраг събираме се почти всяка седмица и правим яко каране. 0895711113 - обаждайте се ще се разбираме допълнително за мераклийте

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                      съвета които мога да ти дам е да си сложиш един компресор за запалка и фитили и шпрей за гуми защото от много собственици на поларис спортсман 800 съм чувал че джантите са много красиви но режели гумите при по камениста почва и всичките се бяха обурудвали с подобен зип
                      Благодаря, аз така или иначе съм оборудван с тоя зип за жипката, така че ще го имам вредвид и ще го прехвърлям за разходките на атв-то.

Коментар

Първоначално публикуван от Силвестър Бутански Преглед на мнение
                        Ники ... групата в Габрово също не е малка ... и също така сериозна.Ако някой има мерак да кара из Габровски окраг събираме се почти всяка седмица и правим яко каране. 0895711113 - обаждайте се ще се разбираме допълнително за мераклийте
                        не съм казал че сте малка група просто човека питаше за Велико Търново
                        Николай Гогов 0898676912

Коментар

И аз съм сълно разколебан м/у два модела : Кавазаки или Поларис ?

http://www.kawasaki.com/Products/Det...ontent=details

http://www.polarisindustries.com/en-...ZR/Experience/

кал и сняг - това са изискванията ми...да няма спънки там никакви !

но кое ли от двете е по доброто ?

Честито на колегата купил си Полариса...със здраве да го караш
                          S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
                          или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
                          пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

с две ръце и два крака съм за кавазакито а си мисля за изискването ти е най подходящо наистина машина тип арго но остава проблема с гъстата гора и повратливоста в нея така че това ми се вижда разумен компромис
                            Николай Гогов 0898676912

Коментар

Аз скоро се регистрирах тук и по принцип карам мотор но излизам с групата на атв-тата от велико търново съм и доста обикаляме горите от където минат момчетата със селскотопанската техника минавам и аз с моя мотор без проблеми но всички са с ямаха гризли на скоро карах с двама идиоти в добрия смисал на думата Емо Черния с поларис предатор страшно силно спортно атв и Цанко Лудия с такова животно сузуки някво там около 60-70 коня са тия и за най голямо мое учудване тези машини не отстъпват по проходимост но 4Х4 с блокажи и др.екстри а те са само с задно предаване а по поляните и черните пътища дори и аз с мотора не мога да ги настигна та те се движат с 120/130 км/ч

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X