Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АТВ за лов

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• АТВ за лов

Колеги замислям се сериозно над тоя вариант. Проходимоста на АТВ е всеизвестна вече, не се плаши ни от кал ни от сняг. Това ме накара сериозно да погледна към идеята за приложението му в лова.

Остава да ми помогнете в избора ми. Хубаво ще е да е дву или четириместно (още се колебая) за да поема част от дружинката за бързо придвижване. Особено в гонката на глигани. Там думата проходимост и скорост са от особено значение.

Разчитам на отличните ви познания към АТВ за да изберем едно отлично решение.

може би работно ??? евентуално модел, цена ???

Благодаря предварително
    Последно редактирано от 4x4; 10-10-07, 10:05.
    S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
    или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
    пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

До: АТВ за лов

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
    Хубаво ще е да е дву или четириместно (още се колебая) за да поема част от дружинката за бързо придвижване.
    Ти май търсиш някаква друга техника, АТВ-то е в общи линии е индивидуално превозно средство. Има и някой двуместни, но с двама души просто можеш да се придвижваш на кратки разстояния с ниска скорост, има ли човек зад теб забрави за по-сериозно каране. За лов и повече пътници по-подходящи са тези машини на снимките, всъщност и те се продават под общото название АТВ, но поне у нас са по-известни като мулета (от Кавазаки Муле, на първата снимка).
    Прикачени файлове

Коментар

да може би названието АТВ не е най точното но правилно си ме разбрал...търся машина да си ходим на лов и да не се притесняваме от кал и сняг. Най големия лов е именно тогава...в дъжд кал и сняг Искам да знам че като погнем глигана няма да се спрем пред кален баир или дол нито че ще се притесняваме да минаваме през тръни и царевичак....

с две думи "малко вседеходче" цена до към 13 000лв ме устройва стига машината да е супер и да покрие изискванията ми...

най лошото е че ми трябва по спешничко...за тоя ловен сезон който в момента е активен !

Коментар

тези машинки са категория side by side и въобще не са толкова проходими колкото атв-та ставт доста по добри след сериозен тунинг на окачването които струва колкото още едно наи добрия ти избор е бомбардер outlander max тои е двуместен 4Х4 много бърз и мщен общо взето е една от черешките на тортата но е доста далеч от изискването ти за цена там почваме да говорим от 18000лв нагоре мисля че наи добрия избор ти е едно гризли 660 доказан работен кон в комплект с една хубава лебедка слагаш един по голям куфар с облегалка за вторият човек и газ на сафариил кавазаки прерия 650 също е много здрава машина не е с а-рамена отзад и вози малко по твърдо но целия мост е много по устойчив на страничен наклон което ти е важно мисля и цената му нов мисля че беше около 16000лв.
        Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Прав е Антим за категорията. За проходимостта - въпреки че не са атв-та, side by side (аз им викам товарни вседеходи) минават през доста места. Имат си блокируеми диференциали, къси-дълги предавки, въобще - не са шега работа.
          Кавазаки правят двуместни и четириместни, имат и дизел. Цената обаче започва от 20000лв. Големият плюс спрямо атв-то е че имаш отзад платформа на която да натовариш дивеча, такъмите, и т.н. За да постигнеш същия резултат с атв ти трябва ремарке, от което проходимостта ти заминава на ниво под товарно атв.

Машинките са работни кончета, много здрави, изчислени за дълги часове стационарна работа. Мощността обаче не е като на атв-тата.

Друга категория са Ямаха Рино (и новият кавазаки Терикс), които са по-спортни, но и по-скъпи, и са по-ориентирани към забавление.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Моля дайте снимки на подходящи модели който да са отличници за лова...

Коментар

Добре си се насочил, найстина има нужда от такава машинка, не само за преследване, а и за прибиране на отстреляния дивеч, защото не навсякаде стига джип а влаченето и носенето са досадна работа.
              Ако аз бях на твое място сега бих се насочил към един малко по различен вид превозно средство, пак от сорта на АТВ, но с доста по-голямо приложение в лова. Имаше статия за тях в енин брой на Оффроад БГ и имат представители за България.

Виж сайта:
              http://www.argoatv.com/
              99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
              It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Колега благодаря ти за инфото уникална машинка е...8х8 е заеби ако имаш данни за представителя моля те на лично пусни ми инфо...

Коментар

http://www.buloffroad.com/
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

е тука има един модел за лов на едната снимка отзад и прасенце виси даже но кои модел е така и не разбрах ?
                    Прикачени файлове

Коментар

това е POLARIS 800FI
                      Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Добре де момци, не споря, ама няма ли да е много шумно това нещо, примерно за засичане?
                        То лесно и бързо ще "предириш", ама после няма да остане нищо в района...
                        Повтарям - начинаещ съм и само питам!

Според мен най-гот си е тихата стъпка, то всъщност това /поне за мен/ си е голям кеф, после си гроги и чаша горещо вино те "качва на черешата" ...

Коментар

Ползваме вече втора година сузуки уинсон 4х4 500. Много е проходимо тествано с 2 човека при 40-45 см мокър сняг неразринат. При голям наклон му трябва 4х4 само за тръгването. А тази есен го пробвах в нива с царевица за силаж, пак с 2 човека поддържа 45-50 мили. Не изморява, автоматик е и по книжка е 42 к.с. US стандарт, полезен товар 372 кг., резервоар 18 л. и при най голям тормоз ми стига горивото за 80 мили (лакомо).
                          Най удобното е че е фабрично с 3 фара, третия е на кормилото и в гората става ден. Само двама обаче могат да се возят и трябва и двамата да могат да се държат и да балансират по терена.
                          Има стойка за теглич и му даваха някакви големи тежести, които може да мъкне, има и бавни, така че ремаркето се зарязва някъде и ако има голям улов се връщате да го товарите.
                          Нека и вашите колеги ловци да си купят, за да може да се преследва дивеча, като се загражда от всички страни.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Колега друса ли много това Сузуки и може ли да се стреля в движение от него ? Някаква снимка може ли да качиш ?

Аз изчетох и изгледах всичко за онова незнам как да го нарека АТВ вседеход ли...8х8 е тва кво прави загубих и ума и дума...нашия офроад за него е като тренировка! Даже и плува машинката не се спира ни в блата ни във вода ни в кал ни в сняг.

само цената от 24400 $ без доставка малко ме стресира

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                            това е POLARIS 800FI
                            разгледах Поларисите ...само прилича на тях ?

колега да знаеш цена за тоя Поларис и кой ги внася ?

някой да има предложение за нещо подобно...което е видял или има данни за хубав модел ? Че ще купувам е сигурно въпроса е кой модел да бъде ?
                            Последно редактирано от 4x4; 12-10-07, 18:05.

Коментар

4х4 аз имам SUZUKI KINGQUAD 700 и минялата седмица ходихме на лов с него(аз и един приятел след баща му с джипа) и минаха 3 сърни и 4 прасета бутнаха

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X