Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АТВ за дядо и баба за туризъм в планината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• АТВ за дядо и баба за туризъм в планината

Здравейте на всички.
    С жена ми сме над 50 години и над 90 кг. Скоро ще се пенсионираме. Купихме си вила в планината около Трявна и искаме да се забавляваме сега в отпуските и по-късно като се пенсионираме с туризъм на АТВ.
    Моля предложете подходящ модел:
    -двуместен,
    -автоматични скорости че по-лесно се кара
    -с лебедка
    -с калници
    -по възможност да може да се окачва гребло за сняг
    -втората седалка да е удобна а не само символична
    -да има багажници

Алтернативата е да взвмем 2 евтини АТВ-та и всеки да кара своята си машина.
    До сега не сме имали АТВ и сме пълни лаици какво представлява и за каво се използва. Прочетох доста неща из темите но все още не съм много на ясно.

Всякакви предложения коментари и съвети са добре дочшли.

От: АТВ за дядо и баба за туризъм в планината

Има доста модели, които са двуместни, има дори и китайски, но не е удобно да се кара двуместна машина постоянно. Ако винаги искате да бъдете заедно по-добрия вариант е UTV.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Здравейте.

Идеята като цяло е чудесна, но аз от опит мога да ви кажа, че АТВ-то не е най-правилното решение. Причините за това главно са:
      1. Висок център на тежестта и лесно може да се преобърне.
      2. В гората се иска много опит и познания, както на терена така и на машината, за да возиш втори човек. Отново опасност от травми.
      3. При промяна на времето - дъжд, сняг резултата е ясен.
      4. Необходимост от закупуване на скъпа екипировка - каска, протектори, ботуши, наколенки, якета, панталони, ръкавици, очила.
      5. Голямо физическо натоварване от карането.

За мен по-добрия вариант за тези цели е джип, с който да може да се забавлявате. Хем има място за багаж - скара, бира, дрехи и т.н., хем е по-безопосно, хем е и по-евтино като начална инвестиция.

Първо вземете АТВ под наем и пробвайте.

Иначе конкретно на въпроса - трябва ви работно АТВ, това което се сещам и съм имал е - Kawasaki Brute Force, Polaris Sportsman.

Успех в забавленията.
      Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 26-03-14, 12:41.
      Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
      BMW F650CS
      Радо о885 5о 59 5о

Коментар

а защо АТВ, а не джип????

ето един списък - има и доста двуместни, да избирате поне на външен вид кое ви харесва

Коментар

Много благодаря за съветите.
          Защо предпочитаме АТВ? Джипове сме имали най-различни модели - Мицубиши Паджеро и Аутландер, Тойота Ландкрузер, GMC Юкон а сега караме Нисан Патрул. Та сме се наситили на джиповете, няма много тръпка в тях. Луксозна обстановка все едно си в къщи
          обаче май колегите сте прави че е по-добре всеки да си кара своето АТВ. По-безопасно и по-интересно е. Пък и ако се развали едното все някак ще се приберем с другото или ще дърпаме разваленото.

Така че предложете едноместно АТВ. Ще си купим 2 -по едно за всеки. От опит съм се убедил че найевтините неща се развалят бързо и има много недостатъци докато най-скъпите неща обикновено са много надценени. Така че нещо на прилична цена с оптимални характеристики.

Коментар

Първоначално публикуван от rraadd00 Преглед на мнение
            Здравейте.

3. При промяна на времето - дъжд, сняг резултата е ясен.

Иначе конкретно на въпроса - трябва ви работно АТВ, това което се сещам и съм имал е - Kavazaki Brute Force, Plaris Sportsman.
            две марки, а толкова грешки..

Успех в забавленията.
            3та точка не ми е ясна. Не мога да разбера какъв е минуса на атв 4x4 с хубави гуми в до метър сняг?! За калта като се избягват прекалено големите локви също не виждам проблем. Джипа не е лош, но нямаш толкова пряк контакт с природата както при атвто. UTV-то е средно положение и с волана мисля че ще се справяте по - добре. Разбира се всичко струва пари и то не малко. Като марки и модели мога да препоръчам Can-am Outlander Max (ATV), Can-am Comander(UTV) или Polaris Ranger(UTV). Тези utv-та са сравнително нови модели, ако не влизат в бюджета може да се поразровите из сайтовете за обяви. Намират се сносни Yamaha Rhino.Успех ви желая и не забравяйте за екипировката!
            Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 26-03-14, 12:40.
            Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от Преслав Василев - preskata Преглед на мнение
              3та точка не ми е ясна.
              Разяснявам. Човека е писал,че иска да се разхожда със съпругата си, като и двамата са над 50. Е, как ти се връзва това с мокри, кални или премръзнали АТВ-исти. На мен никак. Не те познавам, ама като гледам мацката на аватара ти или си бая далече от гореспоменатата възраст или това е дъщеря ти .. Ама надали...

Иначе не е като да не съм се прибирал кален до уши, ама и ухилен от кеф пак до там, та да не знам какво е.
              Последно редактирано от Преслав Василев - preskata; 26-03-14, 12:40.
              Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
              BMW F650CS
              Радо о885 5о 59 5о

Коментар

@rraadd00 наистина съм далеко от 50те, карам спортно атв, но имам преки наблюдения и над четворките. Те имат хубави калници и ако се внимава едва ли ще се окалят до ушите. Друг минус на атвто е че зимата в Балкана ще е доста студено. Трябва си подгрев на дръжките и дебела качествена екипировка.
                Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от Kuwait Преглед на мнение
                  Много благодаря за съветите.
                  Защо предпочитаме АТВ? Джипове сме имали най-различни модели - Мицубиши Паджеро и Аутландер, Тойота Ландкрузер, GMC Юкон а сега караме Нисан Патрул. Та сме се наситили на джиповете, няма много тръпка в тях. Луксозна обстановка все едно си в къщи
                  обаче май колегите сте прави че е по-добре всеки да си кара своето АТВ. По-безопасно и по-интересно е. Пък и ако се развали едното все някак ще се приберем с другото или ще дърпаме разваленото.

Така че предложете едноместно АТВ. Ще си купим 2 -по едно за всеки. От опит съм се убедил че найевтините неща се развалят бързо и има много недостатъци докато най-скъпите неща обикновено са много надценени. Така че нещо на прилична цена с оптимални характеристики.
                  Добре си се ориентирал, 2 е по-безопасно и практично от всяка гледна точка.
                  Вземете си 2 цф мото http://www.cfmoto-bg.com/bg/products/5/terralander_500 китайски са, но са качествени, може прочетете мнения във форума, имат си лебедки и всякакви екстри, ще ви вършат перфектна работа.

Коментар

Can-am са много хубави машини но и доста скъпи. 20,000 на машина ще ми излезе над 40,000 за две. Аз вилата в Балкана я взех за 60,000 и да дам за АТВ-та 40,000 ми идва множко. Това CF-Moto изглежда като разумен компромис. 20,000 ще стигнат за две.
                    Някой карал личе тоя Terralander 500? Какви са предимствата и недостатъците, как е с доставката на части?

Ямахата не е ли в същия ценови клас?

Коментар

Аз карам също спортни атевета но съм съгласен с kvv за марката cf moto мой приятел с който до скоро карахме всяка седмица има модела х6 много добра машина въпреки че са китайски но са високо качество.Удобни са и за втори човек имат си удобни облегалки и возията им е мека за дълги преходи според мен си е супер имат си дори и лебедки така че си е добър избор поне за мен.Успех!!!

Коментар

Двеа атв-та не ви трябват, освен ако няма да тренирате за състезание. На работното спокойно се возят 2ма човека. Тези Цф мото не ги знам, но според мен се насочи към Ямаха Kodiak/Wolwerine 450. Кодиака има бавни и блокаж. Много за здрави и доволно проходими, мощност също няма да ви липсва. Хондата също е доста добър вариант, но в крайна сметка най важното е състоянието на машината която гледате, не толкова марката.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Аз карам CF Moto и следващото пак ще е такова, качеството е повече от добро имайки предвид и цената разбира се. Вероятно големите марки са още по-корави, но там цената на самото АТВ и частите за него не са никак ниски. За 2000 км само офроуд имах проблем само с гърнето и той беше следствие на некачествена работа от някой друг сервиз преди аз да съм собственик.
                          Grand Vitara 2.5 V6 кармазъ с доста подъл теглич.

Коментар

И моите 5ст. Имахме cf-moto от аватара . Зная всяка тяхна част къде се намира и какви признаци за разваляне има. За общо 25000km (на двете) съм ремонтирал ВСИЧКО. Сега съм с Renegad 800 5000+km не го познавам само карам. CAN-AM втора употреба струва колкото ново CF-moto . За протокола съм над 50 и ми се кара ама много ми се кара.

Коментар

Ако ще вземате CF Moto за 20к по добре си вземете две втора употреба Поларис Спортсмен или Ямаха гризли.
                              Доста лесни и приятни са за каране. Не се нуждаят от кой знае какви грижи при нормално каране.
                              Читави се намират от 7 до 9 хиляди.
                              Последно моето го давах за 8000к и никой не го взе
                              С лебедка куфар и други екстри.
                              Към китайските съм предубеден и не ги препоръчвам колкото и "читави" да ги изкарват.
                              Колегата valeri_at гледам че карате в района на вр. Чумерна ако снимката от аватара не ме лъже.
                              Обадете се някой път ако карате да се съберем. Често правим преходи от там.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                              X