Здравейте искам някой който е запознат да ми обясни малко за спортните атв-та решил съм да си копувам 450 - 500 cc примери ( polaris predator 500, kfx 400, suzuki LTZ 400) Моля дайте мнения кажете ми каква е поддръжката ЗАЩО, маслото се сменяло на 2,3 излизания и всичко характерно за тези атв-та иначе ако не е нещо такова съм се спрял на KFX 700 но искам нещо наистина да ускорява ще се кара предимно по черни пътища слабо ендуро няма да катеря горите предимно по пътя търся нещо до 5000 ЛВ Благодаря предварително Ще съм Много Благодарен ако някой ме светне че не съм запознат с тези атв-та.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помогнето в избора ми МОЛЯ
Свий
X
-
От: Помогнето в избора ми МОЛЯ
KFX 400 и LTZ400 са един и същ модел, само пластмасите се различават, доста каран и надежден модел. Това за маслото не е много вярно, единствената поддръжка след всяко каране(и то ако има нужда)е измиване, смазване на веригата и пране на въздушния филтър, това последното ако е прашно като сега. Кфх 700 не е много спортно атв(освен на пластмаси), тежко е, автоматик е, харчи много. Има още моного информация и подобни теми във форума, прочети ги и ще ти се изяснят нещата.
-
Били ми отговорел само какво ще рече това не е много вярно за маслото кажете ми точно на колко км или резервоара се сменя защото знам че примерно KFX700 се сменя на 1000 км или 10 резервоара. Знам че то не е спортно то си е Ендуро но KFX700 ще си взема в краен случаи искам нещо спортно със скорости тръпката да е на мах. Ако може да ми изброите други такива машини аз съм се спрял на polaris predator 500 търся атв-то да е до 5000лв
Коментар
-
1000 км са ти 10-тина, че и повече карания, ако караш един път седмично по-сериозно или 2 дни по по-малко това са ти 2-3 месеца. Колкото повече натоварваш машината толкова по-често е хубаво да сменяш маслото, ако се състезаваш примерно, спокойно можеш да сменяш маслото всяка седмица, но за нормално каране не е необходимо и на 10-тина карния става, не знам какво те притеснява, смяната е работа за 5 минути, а при 3 лв литър бензин, не мисля че и цената на 2Л масло е фактор, особено при кфх-а който гори до 18-20л/100 км. Спортните машини са по-икономични. Можеш да се оглеждаш и за някоя ямаха или сузики 450сс, има за тези пари, зависи и в какво състояние. Аз бих ти препоръчал да избягваш, много наточени машини, особено внос, обикновенно са карани здраво и им е взето здравето, по-вероятно е да възникне проблем с двигателя .Последно редактирано от kvv; 05-09-12, 10:15.
Коментар
-
КФХ 700 харчи 18-20/ 100 км ? Не е вярно, зависи как го караш и къде. С 12 литра на кфх може да изкараш 3-4 дена, като караш по 4 часа на ден, говоря ти в гората, той каза за черни пътища, а не гора. Спокойно може да си изкара 1 седмица с 12,13 литра бензин, ако кара по 3-4 часа на ден. Не знам защо всички отбягвате кфх-са, не харчи толкова, колкото всички казват, какво като е тежък, няма ли да е по - добре за в гората ? Искам да кажа няма да затъва толкова
Коментар
-
Първоначално публикуван от rakiq_power Преглед на мнениеКФХ 700 харчи 18-20/ 100 км ? Не е вярно, зависи как го караш и къде. С 12 литра на кфх може да изкараш 3-4 дена, като караш по 4 часа на ден, говоря ти в гората, той каза за черни пътища, а не гора. Спокойно може да си изкара 1 седмица с 12,13 литра бензин, ако кара по 3-4 часа на ден. Не знам защо всички отбягвате кфх-са, не харчи толкова, колкото всички казват, какво като е тежък, няма ли да е по - добре за в гората ? Искам да кажа няма да затъва толкова
За 1 може и 2 резервоара да изгориш, а даже и при лека разходка се случва 1 рез. да не стигне.
На "спортните" АТВ-та, при условие, че не ги карам спортно сменям масло на всеки 10 допълвания на рез. с бензин.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от rakiq_power Преглед на мнениеКФХ 700 харчи 18-20/ 100 км ? Не е вярно, зависи как го караш и къде. С 12 литра на кфх може да изкараш 3-4 дена, като караш по 4 часа на ден, говоря ти в гората, той каза за черни пътища, а не гора. Спокойно може да си изкара 1 седмица с 12,13 литра бензин, ако кара по 3-4 часа на ден. Не знам защо всички отбягвате кфх-са, не харчи толкова, колкото всички казват, какво като е тежък, няма ли да е по - добре за в гората ? Искам да кажа няма да затъва толкова
Коментар
-
Нека и аз да кажа нещо за разхода му...Един път излязох да покарам с едно момче с КФХ,той беше сипал за близо 30 лева при празен резервоар а при мен бяха останали към 6 литра гориво и не заредих.След има няма 40 километра каране му светна лампата за гориво и едвам си стигна до града а аз дали бях изгорил и 3-4 литра бензин.Симеон Симеонов - 0878666200
Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
Suzuki - A way of life
Коментар
-
Няма как да затъва, щом е тежък се носи над калища и локви, а леките спортни машини се мъчат ли мъчат в лепкавата кал.
Коментар
-
Благодаря на всички май към KFX-a се насочвам четох доста никой не се оплаква здрава машина като цяло освен 4е голям разход но не ме бърка работя в Англия и си идвам всяка година за по 1,2 месеца в българия и само през това време ще се кара.
Коментар
-
Коментар
-
Спирачките на КФХ ако не се пипнат също са проблем, в сравнение със други машини и спортни и работни спира много зле. За разхода няма да коментирам, пред мене се пълни резервоара до началото на гърловината и без да затваряме капачката го палиме. Буквално гледах как бензина потъваше рязко в резервоара при всяко натискане на палеца...R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар