Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АТВ избор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• АТВ избор

Здравейте на всички. Следващият месец ми предстои покупка на АТВ - работно 4х4. Лошото е, че не съм много навътре в материята и заради това пиша тук при просветените.
    Така, започвам с предпочитаната за мен марка и тя е HONDA, в частност моделите на TRX над 350 куб.
    Моля дайте някакви мнения, препоръки, насоки за този модел на хонда с различните кубатури 350, 450, 500 и т.н.
    Поводите за които ще го ползвам е по-скоро туристически преходи включващи от асфалтов път до кални баири. В следствие АТВ-то ще бъде прикрепено към кемпер и ще бъде спомагателно средство за предвижване от къщата на колела.
    Ако има още нещо, което съм изпуснал, моля поправете ме и ще се постарая да го добавя.
    Благодаря на всички предварително!!!

От: АТВ избор

Впредвид това,че не си написал цена ще си позволя да дам моето мнение,ако е по джоба ти!
    Кавазаки Брут Форс 750куб. ....като ще наливаш пари в нещо,по-добре вземи нещо много хубаво,защото накрая като си сметнеш парите,които си дал по машината....всичките ти излизат на една цена!
    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Да цена не съм отбелязъл, но мисля, че 5000 лв мога да отделя някъде. За Кавазаки-то малко ми идва дебело, но ще го обмисля повече , а и още информация за него няма да е излишна. Благодаря!

Коментар

Хондата е добър вариант, 4х4 моделите са рядко срещани в Бг. Kарам Rincon 680 от близо 3 години и съм много доволен от модела, вози меко, никакви ядове досега по отношение на ходова част, дифове, скорости, мотор. Модела е с инжекция, отзад е с независимо окачване, лека е и е доста проходима. Няма бавни, но скоростите са нещо като типтроника, можеш сам да си ги сменяш а може и автоматично да се сменят. На предния диф има LSD блокаж които е доста удобен защото не е нужно да натискащ копчета или да дърпаш ръчки. Като цяло добре си се насочил към Хонда.

Коментар

Съгласен съм с колегата за Хонда-та!Хубав модел е определено!...И Ямаха Гризли не е лоша....Аз като избирах се колебаех м/у Кавазаки,Ямаха Гризли и Хондата,за която колегата говори!...Взех Брут Форс и съм доволен от него,а и други каращи Кавазакита ги хвалят доста!
          Брут Форс-а е 750 куб. инжекцион!Сила има даже и в излишък!...Автоматични скорости е и има блокаж(а не ЛСД) на предния диф. ,но е с ръчки,както колегата е посочил!Като здравина няма проблем,освен една грешка която се появява и влиза в авариен режим,но проблема е лесно решим -със разменяне на няколко букси ....до следващото му появяване!...Като цяло други проблеми досега не е имало!Не е от леките работни АТВ-та определено!

Коментар

Всеки си хвали неговото Хонда не съм карал, но брут форс съм. Доста електроника по това атв, 2 цилиндъра, по-голям разход. Като го карах и докато свикна, че електрониките му издават едни звуци си мислих ,че нещо не е наред. Карал сън ямаха кодиак, много здраво атв. Аз имам сузуки кингкуад 750 вече на 3к километра и няма проблеми, инжекция. При много-тежък палец на дясната ръка разхода е 12-13/100

Коментар

Незнам като цена наистина Хондата най се доближава, но пък Кавазакито и Ямахата изглеждат по големи и мощни. Аз все пак трябва това нещо и да го събера в кемпера. А друго което ми се ще да кажа е че понякога може да се наложи да се возят двама на това атв. Според Вас колко кубика е нужно за тази цел? Мерси !!!

Коментар

Друго което ми се ще да знам е като разход как седят нещата с тези атв-та?

Благодаря на всички!!!

Коментар

Темата все още е търсеща, някой отговори, моля някой да каже за разходите на гориво за споменатите АТВ-та в досегашната дискусия. В началото бях дал данни, че то няма да се кара по локви, калищаци, зъбери и участъци в които нарочно да влизам за да изпробвам машинната. Все пак ще го ползвам като помощно колело на една подвижна къща.

Благодаря ви за търпението на дългото ми търсене!!!

Коментар

Колега от първа ръка знам че брута под 10/100 неможеш да го свалиш а камоли да му раздаваш отива до към 12-13-14/100 ако не и повече , на твое място бих се ориентирал към едно-цилиндровите двигатели
                    Няма кал - Няма кеф !!!
                    Suzuki Samurai LJ410 1984
                    Suzuki LTZ400 2008
                    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Здравей, от 3 години карам Гризли 660 и Раптор 660, в групата ни има Кавазаки-та, Сузуки-та, Хонди... Имам конкретни наблюдения за разход за гориво и ремонти, които съм извършил аз за моите машини и приятелите за техните. Като на кратко, Кавите доста горят, на една дистанция едно кавазаки зарежда толкова колкото аз на двете ямахи заедно. Хондата си е Хонда, поне Ринкона е много икономична... Според поддръжката и експлоатацията имат различни болежки, но като цяло са здрави машини. С Гризлито съм минал 7000 км вече. Не ме е оставило никъде, ремонтите са така да кажа козметични, повече съм вложил в тунинги.
                      Успех с търсенето. Не се сещам как ще се съчетае с кемпера, освен на ремарке отзад.
                      Погледни в Мобиле, синьо Гризли със Старозагорска регистрация е моето, за двама е и може да се кара навсякъде, категория Б1. Продавам го само защото искам да си купя още едно спортно. Ако има възможност, нямаше да се разделя с тази яка, проходима, конфортна и забавно уникална машина.

Коментар

Колега разхода не мисля,че е най-важен,но щом питаш ще ти кажа,без да лъжа!
                        70% на задно,с много газ - 17л/100км.......с две думи - в Кавазаки сила много има,но икономия -НЕ търси!

Коментар

Значи най икономични се оказват Honda, така ли ? Везната страшно много е наклонила към този марка.
                          Не знам дали е грешна визуалната ми представа, но си мисля, че Hondа-та е някак си по мъничка от останалите зверове.

Asdimar
                          Кемпера е 7 метров камион, на който най-задната част е разделена на две помещения. От половината нагоре е спалня с легло два персона, а от половината надолу е гаражно отделение, който спокойно може да побере един TRX. Проблема е само качването и свалянето, но има решение с една лебедка и коловози.

Благодаря на всички включили се и на тези, които те първа ще се включва. Нека темата остане отворена за още разисквания относно тези интригуващи превозни средства.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X