Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля да помогнете в избор на АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля да помогнете в избор на АТВ

Здравейте,
    Реших и аз да се оборудвам с такава машина , опитах да прочета доста от темите, но и доста неща не са ми ясни, за това реших да пусна тема.
    Бих искал да си купя ново АТВ , по възможност на марков производител (да не е китайско имам в предвид) , който да има надежден сервиз в Бг. Тоест-ако нещо се счупи,просто да го оставя на коректен майстор.

Желанието ми е да бъде 4х4, да мога да возя и жена си, да мога да го трансформирам зимата в снегорин с подходящия кит. НЕ ми се иска да е с дигитални уреди(оборотомери,километражи). Не е нужно да е скоростно, няма да скачам с него и подобни "стънт" изпълнения. Но ми се ще да е надеждно.

За мен: Доколкото разбрах е от значение телосложението-проблема при мен е, че съм висок 205см. Самоопределям се, като човек в добро физическо състояние и до сега спортувам активно, но не искам подобна машина да ме изтощава.Нямам никакъв опит с каране на мотори, камо ли такава машина, но съм ентусиазиран.

Близо до нас има сериозен мото - магазин -"EDI моторс", но си правя извод за сериозността му, само по външния вид на сградата-Вие ще ми кажете дали е надеждно да се пазарува от там.

Относно покупката на ремарке за него-имам само бензинов автомобил,а понеже имам приятел, който има каравана,там той си смени автомобила с дизелов, за да може да я извозва-тук , при условие , че ще тегля само АТВ евентуално, вида автомобил има ли значение?

Идеята ми е да си купя един път, но качествено, което да не ме ограничава и да се занимавам с покупка на ново като напредна.

Благодаря Ви предварително за дадените съвети.

От: Моля да помогнете в избор на АТВ

Избора ти е решен: вземи си от Еди Моторс едно Кавазаки 4х4. Относно автомобила - ако ремаркето ти е само за едно атв, не е проблем да го теглиш с каквъвто и да е бил автомобил.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Колегата "mirodo" ти е дал доста добър съвет. Също така добър избор е
      и YAMAHA GRIZZLY 700 4X4 ;

Коментар

Здравей, макар че съм привърженик на Ямаха, за нещата които искаш да правиш с атв-то, бих ти препоръчал да прегледаш предлаганите "по-дълги" модели за двама, на, Кан Ам и Поларис. За разходки с пасажер зад теб трябва място и то комфортно, освен ако не искаш бързо да откажеш пасажера де....
        Недей се хвърля в големите кубатури 800 - 1000 куб см. и 600 - 650 ще ти достави удоволствие и радост от карането.
        За Кавазаки-тата, всички знаят макар и някои рядко да си го признават.... Много гори... А и са стари модели...
        Не искам с горното да предизвикам излишни спам и спорове....
        Успех с избора и щом си навит, това хоби ще те радва...

Коментар

2,05 си е проблем, аз съм 1,95 не се побирам на нищо спортно, КТМ-а атв ми седи като китайче.
          И аз започнах с същата нагласа, нещо за леки разходки понеже зимата с мотора става тегаво.
          От там взех спортно КФХ 700сс, след месец и на съпругата 700сс.
          10000лв по късно смених КФХ-а с Раптора, но и той за нищо не саваше та вече 2 години съм кротнал на КТМ.
          За 4х4 лично не съм се мераклисвал но с някой подобрения може да се наместиш.
          В момента поради положението се продават много машини на безценица, от частник можеш да намериш същата машина буквално нова за по малко от половината пари спрямо нова от магазин.
          Ако ти трябва помощ при огледа или да се качиш на машина свирни, аз съм в Бояна.
          Атв можеш да теглиш и с 1000сс кола.

П.П. а па и си същия James Thompson

Поздрави
          Последно редактирано от Jam; 08-06-11, 12:54.

Коментар

Благодаря, колеги, работата е там, че в тази област аз съм доста неграмотен човек технически,освен това ми е мерак за ново, за това избора ми се ограничава до предлаганото из магазините с надежден сервиз. Не казахте нищо за "Edi motors"-надежден ли е като магазин , консултации има ли сервиз и как е?

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
              П.П. а па и си същия James Thompson

Поздрави
              Ахахаха не, не , това си е оригиналния Джеймс-аз съм просто фен

Коментар

Да вметна и аз.

Ако отхвърлим паричният проблем, както и липсата от желание за спортно АТВ.
                И акцентираме, че ще се возите спокойно, при това ДВАМА, при това с багаж.
                И наблегнем на това, че на жената ще й е скучно /тъпо/, като й мине първоначалният адреналин, да седи зад гърба на водача и да си бие каската в неговата.
                Бих разгледал и този вариант:

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Здравей, още един съвет от мен, изисквай от продавачите, да може да се регистрира в КаТ, ако спестиш 1000 лв, горе долу за това, разчитайки на ремарке с което да го теглиш, според мен си е грешка.
                  Рано или късно ще ни затегнат.
                  На доста власт имащи им ПРЕЧИМ да безчинстват в горите...
                  Онзи ден ни спряха горски, по точно ние спряхме да питаме нещо. Те започнаха да ни се карат, защото сме влезли в гора на концесия или нещо подобно, без да е указано с нищо това... освен че лова е забранен, с табели.... А в гората се чуваха моторни триони.... Щели да ни определят маршрут, по който само да се движим.... Оффффф Аман.... Сори за отклонението....

Коментар

Здравейте,за избора на четириколка най-евтиния и качествен вариант е shineray xy250

Коментар

Първоначално публикуван от iron_maiden_ Преглед на мнение
                      Здравейте,за избора на четириколка най-евтиния и качествен вариант е shineray xy250
                      За евтиния съм съгласен но за качествен са мноооого далече...
                      SUZUKI QuadSport - First on 4 Wheels !!!

Коментар

Както е казал колегата Jam в момента можеш да намериш ново или почти ново на половината от цената в магазина.Има един тип вкарва машини от щатите,цена за нов Ренегад800Х е 17600лв чисто нов,познай колко струва в магазина мисля че имаше и нови от двуместните Аутландери,предполагам че цената ще е близка.В магазина струват поне 10 отгоре,друг е въпроса че официалния представител дере кожи за каквото ти дойде на ум,от чистене на грешки и сервизни интервали до безумните цени на всичко останало.Иначе подръжката не е нищо особено,цените са като на всички останали ако не държиш да слагаш оригинални филтри и масла,филтър 13лв+2л масло по 25-30лв на всеки 100 часа,въздушния и той към 60-70лв беше,ако вземеш ново имаш една смяна на маслото на 10ч и после след 100ч,така че няма от какво да се притесняваш.Ако все пак решиш да спонсорираш Еди помисли че можеш да караш нещо доста по добро за същите пари,след като влезеш в сектата бързо ще се запознаеш с подходящите колеги и се съмнявам въобще да ти се наложи да ходиш до официалния сервиз.И ако все пак държиш да е БрутФорс единственото нещо което ме притеснява е огромният разход на гориво,иначе не е лоша машина.Друго подходящо е Поларис Спортсмен,изключително комфортна возия,800 гори около14-15.Каквото и да си вземеш гледай да е двуместно,возенето на втори човек на едноместно много натоварва раменете и въобще ако влезете двама в гората по някоя пътека не е приятно,а карането е основно за удоволствие и втори човек с който да си блъскате каските постоянно не е работа.От опит го казвам,аз съм 195см 110кг и жената още 65кг,след 20 мин каране ако не спрем за почивка не мога да управлявам,да не говорим за удоволствие от карането.Така че добре помисли дали не е по добре на купиш на жена си нещо малко и да карате заедно.
                        Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Първоначално публикуван от iron_maiden_ Преглед на мнение
                          205cm на Shineray 250... и "Господари на ефира" не му мърда..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X