Обява

Свий
Няма добавени обяви.

инциденти и в града вече

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• инциденти и в града вече

http://www.dnes.bg/article.php?id=70917

ATV се натресе с бясна скорост в автомобил на столичната улица „Симеон“.

На място има полиция, чакат линейка, която да отведе водача на ATV-то, който ранен лежи на трамвайната линия.

Движението в района е спряно.

Според очевидци, цитирани от „Фокус“, ATV-то се е движило с 80 км/ч.

От сблъсъка с лекия автомобил моторът е изхвърчал на 6 метра.

очакваше като ги гледам колко градски атв-та са се навъдили
    не виждали кал никога и как се карат...
    имам даже двама ентусиасти в квартала
    че единия е и с работно... купени за чиста проба гъзария

До: инциденти и в града вече

Кой знае какво е станало, ама щом единият участник е с АТВ, значи е карал с бясна скорост, и той е виновен
    Като знам какво е по улица „Симеон“, много се съмнявам да е карал с 80км/ч.
    Само се нагнетява общественото мнене с новини от този род.. И въобще, може ли това да е новина, след като в София на ден стават по стотици катастрофи?!

Коментар

занапред ще зачестяват подобни катастрофи
      в момента много народ се хвърля да купува атв-та без въобще да мисли да го кара по горите
      в града карат като идиоти...
      специално за този подфорум си е новина
      една от първите но не и последните
      атв-та са за гората не за града
      а по симеон на такива работи съм се нагледал точно там

Коментар

Затова регистрации ли ???? НЕ и за да го закараш до някъде или платформа или си го носи на гръб, АТВ-то не му е мястото на асвалта

Коментар

Първоначално публикуван от Калоян Мартин Преглед на мнение
          Затова регистрации ли ???? НЕ и за да го закараш до някъде или платформа или си го носи на гръб, АТВ-то не му е мястото на асвалта
          Колега при това положение и моторите освен така. Според мен работата опира до умствения багаж на тези който карат, а не до платформи и носене на гръб.Щом е законно защо данесе движи по-улиците
          За бърза помощ,полиция и пожарна тел. 112.
          За ядене и пиене - 0876 74 99 88 - Михаил Рашков

Коментар

Първоначално публикуван от крем карамел Преглед на мнение
            Колега при това положение и моторите освен така. Според мен работата опира до умствения багаж на тези който карат, а не до платформи и носене на гръб.Щом е законно защо данесе движи по-улиците

При моторите е съвсем различно според мен. Иначе си прав ,,работата опира до умствения багаж на тези който карат,,
            Калин Величков

Коментар

законно силно казано
              имат регистрации а категория за тях не съществува
              в България законно е много широко понятие

но е е това въпроса
              а както каза колегата до умствения багаж
              мен това ме притеснява че има много надъхани градски атв-сти

Коментар

Момчто е с натрошена рака и крак но иначе е добре. Виновникът е жена която се е врязала в него :/

Коментар

незнам дали му е мястото на асфалта или в гората,ама по тази логика всеки трябва да кара в гората,и с автомобили ги виждам да си пързалят в града,и моторетките си ги пържат здраво по улиците,не виждам ква е разликата с атв-тата,то като няма никои на втория етаж,какво значение има какво караш,поне в европа съм си ги виждал атв-тата си ги джиткат здраво по асфалчето

Коментар

При АТВ-тата е малко по-различно от моторите... За моторите ходиш на специални курсове има си отделна категория за тях и т.н...
                    Нали се сещате че в града с атв-то всеки на всеки светофар ще те натиска (пак става дума за по-младите шофьори) и ще те юркат навсякъде... Атв-то просто не е предназначено за в града. Нито ще можеш като с мотора да минаваш от тук там, голямо е и не виждам с какво ще му е по-удобно на човек в града с атв, вместо с някое скутерче И на мен ми се налага да стъпвам на асвалт (не е повече от 500м) като ходя да карам всеки път, но гледам да карам бавно, в края на платното (то е в комплекс и изобщо трафика е минимален) и колкото се може по-малко да седя на асвалт. А тва да се хванеш и да се юркаш по някоя натоварена улица и то в столицата просто си е мазохизъм Хората са казали като искаш да се правиш на състезател че си има състезания и писти, там да не връщат газта

Коментар

Първоначално публикуван от DragoGT Преглед на мнение
                      занапред ще зачестяват подобни катастрофи
                      в момента много народ се хвърля да купува атв-та без въобще да мисли да го кара по горите
                      в града карат като идиоти...
                      специално за този подфорум си е новина
                      една от първите но не и последните
                      атв-та са за гората не за града
                      а по симеон на такива работи съм се нагледал точно там
                      За този форум си е новина. С горното си мнение имах предвид журналистите.
                      Иначе, щом ги карат из града, значи и АТВ-тата си имат своето място в градската фауна. Не виждам причина да ги забраняват в града, а напротив - трябва да се замислят за специална категория за управление на АТВ. Тук обаче опираме и до умственият багаж - ако някой има куха глава, то той ще си прави глупости, независимо дали е с АТВ, мотор или кола.
                      А специално за този случай - не се знае какво точно е станало, кой е виновен, кой с колко е карал, и т.н.
                      Просто адски ме дразни начинът, по който е написана статията - никакви подробности, никакви доказателства, но заглавието и текста дамгосват АТВ-иста, все едно е карал пиян - щом е с АТВ, значи задължително той е виновен.

Коментар

Аз съм от заклетите асфалтови АТВ-сти. Просто рядко ми се случва от ангажименти да остава свободен ден да изляза из гората, затова преработих АТВ-то за градски условия.
                        Така не се лишавам от удоволствието да го карам всеки ден.
                        Не мога да се провирам където го правя с мотора (карам) но със сигурност мога с АТВ да минавам на 90% от задръстванията по напред. Също така има къси маршрути където спестявам доста време без да притеснявам пешеходци или коли.
                        Истина е, че докато свикна на асфалт ми отне доста и смея да твърдя, че техниката на каране е доста по-различна от тази в гора.
                        На каквото и да е превозно средство се чувствам застрашен около и сред други водачи, защото аз мога да контролирам себе си, но тях не.
                        АТВ-то в града не е по различно от всяко друго превозно средство. Стига да е с подходящите гуми и опит на човека на него.
                        Какво по безопасно намирате в едно колело на Дондуков или скутер на Попа???
                        Казвал съм и го казвам - човек може да се убие и с 50 кубика достатъчно надеждно.
                        Не мощността прави опасни АТВ-тата а водачите им...често със слънчеви очила и чехли.
                        Тази градска "класика" в облеклото важи и за мотористите и за скутеристите и за велосипедистите. На такъв дори не кимам в поздрав... Селяндур!

Сетих се наскоро за инцидент в Ст, град - Нисан Патрул и Кайен S тряснати на Симеоновско... до тях се суетят 3 силиконови блондита с обувки платформи от по 15 см. Това по безопасно ли е??? Ама никой не казва " Дай да забраним силиконовите блондита с платформи на джипове"

Здраве да е, ще си карам АТВ -то всеки ден, когато мога в гората когато не в града. Любов ми е и не се разделям с него... а естествения подбор нека покаже кои ще останем.
                        Като видите по София и центъра (всеки ден поне по два пъти го прекосявам) един "идиот" купил си за "гъзерия" АТВ и каращ барабар с колите винаги с каска АРАЙ... аз съм. Поздравете ме, че съм оцелял, а не ме псувайте, че си обичам АТВ-то

Ай със здраве ...
                        Q7 S-line- 279 hp, 600Nm Steinbauer P-Box
                        ATV Can-Am Outlander 800 EFI MAX XT - /Precision Damper/DuroRoad Wheels&RIMs/HFM Performance + HMF Optimizer/K&N Air/
                        Suzuki GSR600A

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                          За този форум си е новина. С горното си мнение имах предвид журналистите.
                          Иначе, щом ги карат из града, значи и АТВ-тата си имат своето място в градската фауна. Не виждам причина да ги забраняват в града, а напротив - трябва да се замислят за специална категория за управление на АТВ. Тук обаче опираме и до умственият багаж - ако някой има куха глава, то той ще си прави глупости, независимо дали е с АТВ, мотор или кола.
                          А специално за този случай - не се знае какво точно е станало, кой е виновен, кой с колко е карал, и т.н.
                          Просто адски ме дразни начинът, по който е написана статията - никакви подробности, никакви доказателства, но заглавието и текста дамгосват АТВ-иста, все едно е карал пиян - щом е с АТВ, значи задължително той е виновен.
                          Много добре казано

а иначе аз съм от този квартал.Момчето нее виновно а една ..... която излиза от пряка без да гледа

ПП 1 въпросче - защо се продават асвалтови гуми за АТВ

Щом му се кара на някой по асвалт нека кара.Мен примерно много повече ме кефи да карам на асвалт.

Коментар

КАТО ТОЛКОВА ВИ СЕ КАРА ПО АСВАЛТ ИДЕТЕ И СЕ ДОКАЗВАЙТЕ НА СУПЕР-МОТО ВЧЕРА ИМАШЕ В ПЛЕВЕН А ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ.ИЗЛИШНО Е ДА ПРИТЕСНЯВАТЕ ОКОЛНИТЕ И ДА СЕ ВЖИВЯВАТЕ КОЛКО СТЕ ОРИГИНАЛНИ .ДАНО НЕ ВИ ВИДИМ И ВАС КАЧЕНИ ВЪВ ФОРУМА!

Коментар

Не мисля,че ATV-то НЕ е за града.Ако не беше щяха да го забранят със закон,а то даже може да се регистрира и да се кара като МПС.Колкото е опасно ATV-то толкова са опасни и скутерите даже си мисля,че скутерите са по-опасни.Просто трябва утвърден закон за тези работи,пък и регистрирано ли е ATV-то, има ли каска водача и другата задължителна екипировка(незнам дали има) няма никаква причина да казвате,че не са за града.Напълно съм съгласен и подкрепям трезвото мислене на accelerator и kokonai.По повод тея новини които изобщо не са потвърдени и всеки си мисли,че водача на ATV-то е виновен а се оказва,че не е така(не изключвам вина на водача на ATV-то)то сичките ни новини са такива и не виня за това DgragoGT.
                              ROCK ON

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X