Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китайците наистина влизат в час!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Китайците наистина влизат в час!

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
    От друга гледна точка Китайските ресторанти непрекъснато растат и аз лично имам наблюдение върху тях. Туристите все повече предпочитат китайски " изгъзици" пред световноизвестната мешена скара +1 хляб + шопска + бира. А и китайското излиза по ефтино.
    Колеги извинете ме, но малко ще изляза извън темата.
    Съпругата ми от 8-9 години се занимава с китайски ресторант и съответно и с китайци. Много интересни работи за тях мога да ви разправям, но ще се огранича само до това, което е близко до темата.
    ПЛЮСОВЕ
    1. Китайците имат невероятна производителност, сръчност и бързина. ПРИМЕР: Китаеца сварява супа без никаква предварителна подготовка на продукти за 2 /две/ минути.
    2. Могат да работят на пълно натоварване от обяд -11ч. до 24ч., след това отиват за риба, играят комар и пият до сутринта. Спят 3-4 ч. и са готови за работа, като няма следа от умора или махмурлук.
    3. Може да се разчита на тях, че когато нещо кажат го вършат, независимо, че нещо се е променило. Дори и болен китаеца не се оплаква, не взема болнични и дава преко сили труда си.
    4. Като нация са ужасно задружни, коректни и единни. И дори някой нещо лично да загуби, винаги се солидарни по между си.
    5. Задоволяват се с малко, не търсят луксове, нямат големи изисквания.
    МИНУСИ
    1. Когато нямат контрол работата се "претупва" от към качество.
    2. Ужасно са мързеливи. През свободното си време спят или пият и т .н. т., а не се самоусъвършенстват, гледат ден да мине друг да дойде.
    3. Алкохолизма като национална черта на китайците е един от големите проблеми.
    4. Културата на работа и хигиената за тях са чужди неща.
    Малко обобщение: Като готвачи са традиционно добри, тъй като нещата с кухнята са от хиляди години... Все пак са велика нация. За АТВ и мотори и всякаква машинария няма как да имат традиции. Освен това са непретенциозни всичките им вещи от бита са боклуци, чупят се но на тях просто не им пука. Да направят едно нещо качествено ще имз струва колкото десет боклука. Затова им е по-лесно да правят боклуци за еднокраатна употреба. При тях като се каже норма толкова бройки те я правят дори и машината с която работят да се счупи /и тя е китайска нали?/ те ако трябва и на ръка, и денонощно, но нормата си я изпълняват.
    Изводите си ги правете сами....
    П.п. Имам и други постове с мнения за китайските АТВ-та. Уважавам китайците, ама да почакаме правенето на МПС, АТВ и мотоциклети да им стане традиция, че тогава да купуваме....
    Последно редактирано от s_s1; 15-11-07, 13:00.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ето че и аз допрях до китайското. Сина ми ще се състезава /ще събира калта зад другите/ в клас джуниър с АТВ в Шумен на 17 и 18.11 и предната събота се оказа, че неговото АТВ на сняг върви ама само на буксир. Снегът е около 5-10 см, но не върви и много лесно се завърта. Причината-износени гуми. Пари за "истински" гуми нямам, тъй като се оръсих до последно за предпазно оборудване и единствения вариянт беше гуми от великата китайска нация доставени ми веднага от Явор-Вромос. Вчера ги монтираха. На външен вид имат забележки, ама дано издържат. Стискайте палци на сина ми, че е само на 8 год.
      Та така стоят нещата в БГ като няма риба и ракът е риба.
      Като пари /все не стигат/ за цената на една "истинска" гума купуваш четири и се молиш да няма проблеми.
      Благодаря на Явор за бързата доставка!
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Аз съм срещал китайски неща, които са качествени колкото немските... И на цени, които са колкото немските...
          Аз пък, купих накрайници за саморези, самопробивни види и пр. "Bosch". Издръжливи, пасват идеално в различните глави. Случайно погледнах: Made in PR Korea! Мисля си, ако Бош е дал бренда си, значи следи и за качеството. Но не се е доверил на "Болшевик" Габраво. Защо?
          В "Метро" се резграбиха кутии за хляб с дъно от бял махагон и горница инокс. Отличен дизайн. Произведени пак там. Къде сме ние?

Коментар

значи какъв е крайния продукт много зависи от индустриалните машини и техния ъпгрейд които го произвеждат наскоро направихме във фирмата обстойно проучване за екструдери китайските фирми които се стремят да произвеждат що годе прилични машини повечето нямат ЦС сертификат и да вкараш такава машина за производство не може да я пуснеш в експлоатация камо ли да ползваш някакви схеми за финансиране, производителноста им е далеч от европейски, качеството на крайния продукт също, за надеждност няма да говорим. Не могат да копнат и пейстнат като хората дори и да имат мерак просто традицията отсъства, и аз искам да карам като Пастрана например ама не може да се учиш тепърва след 30-така макар машина,време и мерак да има, съвсем друго ако съм на 3-4 годинки и фамилията ми е потомствени моторджии и почнат да ме юркат да карам нон-стоп ,интересно какъв ще е резултата при двата варианта единични проблясъци и черни овце има навсякъде но те не са определящи за развитие в даден отрасъл абе затрих си мисълта едно мислех друго написах.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Teзи (според мен) никога няма да влязат в час!
              Тези им даи само количества.

Коментар

да ви кажа сина ми има китайско АТВ 200цц подщи 1 година досега му се е касал аспух и рамата но той си е доста "луд" състезател

Коментар

Толкова много народ са . Не може да не правят и хубави неща .Друг е въпросът дали е изгоден внос на качествени стоки в България . Пък и вече имат лош имидж , знам ли

Коментар

Аз имам китайче и да ви кажа чесно е доста проходимо.Поради липсата на мощност когата му вкарам първа влиза в калта без да запили гумите ,нешто като бавните предавки и се спрявя доста добре в какви блата съм влизал и излизал е и доста пъти съм затъвал де ама тва е друга тема. И се пак си остават китайци чупат се от най малкото нещо аз лично от една дупка влезнах странично и скъсах болта на задната ос.

Коментар

аз имам 125 китаец

Коментар

Китайците че започват да влизат в час - започват, обаче май не слушат в часът ами си правят каквото искат Китайчето може да не е толкова здраво като някое Японско, но пък за толкова пари толкова... Аз съм им фен защото не мога да си позволя друго, но това не значи че всички трябва да ги харесват... Все пак Кучето играе според тоягата

Коментар

Може би връщам стара тема пак за дебат, но исках и аз да кажа мнение за китайската продукция!
                          Ползвал съм както маркови, така и китайски изделия. Сред китайките е имало големи дупки, както и страшно качествени и хубави неща! Точно сега се сетих, че любимата ми марка смартфони е изцяло китайска- НТС!

Също преди години се замислих, че до 10тина години ще се търсят надписи made in CHINA. Тук забелязах няколко мнения в които се казваше, че по- добре е да изчакаме за качествените изработки... Да неминуемо ще има и такива, но надали ще са и на същите цени! Китаците може да са мързели, пианици и кво ли още не, но не са глупави- ценят си труда вече и знаят какво произвеждат... вдигнат ли качеството, това неминуемо ще води със себе си и вдигане на пзарната стойност!

П.П. Единственото което ме дразни на китайците е че над 350сс двигател не съм засичал до момента, а 350 кубиковите атвта са неприлично грозни...

Коментар

Малко си се объркал -HTC Е ТАЙВАНСКА компания и няма нищо общо с китай.

Коментар

хаха имал съм китайско атв и повярвайте ми...замалко да ме откаже от спорта

Коментар

Китай и качество, нещо не ми се връзва . Като се има предвид какво количество за отрицателно време бълват , не знам как ще докарат качество.
                                ЕМО КОМАРОВСКИ 353 YAMAHA RAPTOR 700 SE
                                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X