Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забраняват офроуда в планините

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Забраняват офроуда в планините

ЗАКОН ЗА ГОРИТЕ
    (Обн., ДВ, бр. 125 от 29.12.1997 г.; изм. и доп., бр. 79 от 1998 г.; доп., бр. 133 от 1998 г.; доп., бр. 26 от 1999 г.; изм. и доп., бр. 29 от 2000 г., бр. 78 от 2000 г.; доп., бр. 77 от 2002 г.; изм., бр. 79 от 2002 г., бр. 99 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 16 от 2003 г., бр. 107 от 2003 г.; изм. и доп., бр. 72 от 2005 г.; изм., бр. 105 от 2005 г., бр. 29 от 2006 г., бр. 30 от 2006 г.; доп., бр. 34 от 2006 г.; изм., бр. 36 от 2006 г., бр. 82 от 2006 г.; доп., бр. 102 от 2006 г., бр. 13 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 24 от 2007 г., бр. 64 от 2007 г., бр. 43 от 2008 г., бр. 54 от 2008 г.; бр. 63 от 15.07.2008 г. - Решение № 4 от 8 юли 2008 г. по к. д. № 4 от 2008 г.; изм., бр. 69 от 2008 г., бр. 70 от 2008 г.; изм. и доп., бр. 91 от 2008 г., бр. 6 от 2009 г.; изм., бр. 12 от 2009 г., бр. 19 от 2009 г., бр. 74 от 2009 г.; изм. и доп., бр. 80 от 2009 г.; изм., бр. 94 от 2009 г., бр. 103 от 2009 г., бр. 73 от 2010 г.; доп., бр. 87 от 2010 г.; изм., бр. 88 от 09.11.2010 г. - в сила от 01.01.2010 г.)
    (Отм., ДВ, бр. 19 от 08.03.2011 г. - в сила от 09.04.2011 г.)

Това му е заглавието на обнародваният закон.Няма и помен за забрана поне в този вариант Ако иска някой мога да му го пратя на мейл и да го качи тук,аз нямам достъп до фтп-то.
    Последно редактирано от СПИДИ; 22-03-11, 11:01. Причина: Допълнение

Коментар

Koйто го интересува да си го чете !!!
      Мен не ме !

Коментар

Е няма да е лошо все пак да се прочете!
        VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Качвам от името на СПИДИ закона в фтп-то за да може всеки заинтересован да го прочете:

Закон за горите 2011

Пишем бавно понеже знам че некои от форума четат и бавно като мене, така че всеки да си провери по отделно. Аз го прочетох и не открих и помен от забраните за МПС, къде ли са ги скатали.. да каже некой по грамотен че аз немам стаж в Българско училище.

Коментар

Аз намерих само това: /не че се престарах с четенето де!/
            Чл. 76б. (Нов, ДВ, бр. 16 от 2003 г.)
            (1) В горския фонд пътни превозни средства не могат да се движат по обозначените със забранителен знак горски пътища и места.

Коментар

а аз до колкото знам горските и часните ловни стопанства нямат право да слагат бариери

Коментар

Колеги, качили сте на фтп-то стария Закон за горите (със 113 члена), който е валиден до 09.04.2011 г. и се отменя от тази дата.

Новият Закон за горите (със същото име, но с 277 члена), който влиза в сила от 09.04.2011 г. в цялата си прелест можете да откриете тук:
                http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135721295

Коментар

Предвид, че не ходя в гората с каруца или камион не виждам с какво ме засяга конкретният закон.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

аз открих това

чл. 148 ал.(7) Движението по горските пътища на пътни превозни средства, извън посочените в ал. 1(Товарни превозни средства и пътни превозни средства с животинска тяга ), се извършва при условия и по ред, определени с наредбата по ал. 11. Управлението на велосипеди, както и ездата в гората са разрешени само по горските пътища и по обозначените за целта трасета.

чл.148 ал.(11) Условията и редът за движението по горските пътища, за поставяне на пътни знаци и техните образци, както и образците на документите за достъп до горските територии се определят с наредба на министъра на земеделието и храните и министъра на вътрешните работи.

чл.148 ал.(8 ) По искане на кметове на общини директорът на регионалната дирекция по горите със заповед може да определи горски пътища, за които движението на пътни превозни средства е свободно.

Чл. 149. (1) Забранява се движението на пътни превозни средства и ездата по обозначените туристически пътеки, освен когато туристическата пътека съвпада с горски път или е част от обозначено трасе.

Аз го разбирам така: понеже ние не сме "Товарни превозни средства и пътни превозни средства с животинска тяга " се числим към ал.11.
                    Което значи че има някаква наредба на министъра на земеделието и храните и мин. на вътр. работи.
                    Странно е че засягат директно велосипедите и ездата, но за мотори, атв и 4х4 нищо не пише конкретно. Но дори и за тях е разрешено да се движат по пътищата.
                    Последно редактирано от Краси; 23-03-11, 11:34.
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                      аз открих това...
                      Не Краси. Означава, че посочените в алинея 1 са тези в скобите. Означава, че моторите, АТВтата и джипките са ППС и движението им ще се определи от наредба.
                      Наредбата не е приета. При подготовката и ще се извършат широки консултации със заинтересованите страни.
                      Наредбите са подзаконов нормативен акт, което реално означава, че могат да бъдат лесно и бързо променяни от изпълнителната власт, а не от законодателната.
                      Т.е. могат да се променят всеки месец (във всяка посока-по-рестриктивни или по-малко) без това да се гласува в парламента.
                      В този му вид законът не пречи на нищо. Виж, какво ще пише в наредбата е друг въпрос...
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Нали и аз това съм казал "Което значи че има някаква наредба на министъра на земеделието и храните и мин. на вътр. работи."
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

ОК. Разбрах те. Така е
                          ______2
                          Е = MZ

Коментар

Е сега какво,ще си караме по старому ?
                            Същата боя само че, друг цвят!!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                              Е сега какво,ще си караме по старому ?
                              Същата боя само че, друг цвят!!!
                              Айдеее, хартисаха ти декарите дето щеше да ги даваш под наем за офроуд....
                              Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                              0894328706

Коментар

Сега трябва да се следи пък за наредбите какви излизат!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X