Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гората с катинар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гората с катинар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
    Абе нека слагат бариери надявам се само и да са здрави хубави навеси ще си направим от тях))Да видим колко бариери могат да слагат.Тези които ще сме против със сигурност не сме под 100 000 да видим дали ще може за всички да подготвят бариери))
    хаха+1
    Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

Когато видя чиста природа, без сеч до дъно , без коловози по 1 метър от джугани, гори и язовири без бракониери (чичко паричковци), когато ми докажат че съм вреден за природата и т.н. , и аз ще си взема бележка от това къде карам. Аз с всички идиотизми които виждам в момента, да ми забраняват да карам, ще ме извиняват. Нито бариера ще ме спре, щото мога да влеза от 100 места в гората, нито нищо. Нито пък е редно да забранява на обикновения човек къде ще запълва свободното си време, защото хората от както ги има са си по гори и балкани, ние сме си част от природата.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        Когато видя чиста природа, без сеч до дъно , без коловози по 1 метър от джугани, гори и язовири без бракониери (чичко паричковци), когато ми докажат че съм вреден за природата и т.н. , и аз ще си взема бележка от това къде карам. Аз с всички идиотизми които виждам в момента, да ми забраняват да карам, ще ме извиняват. Нито бариера ще ме спре, щото мога да влеза от 100 места в гората, нито нищо. Нито пък е редно да забранява на обикновения човек къде ще запълва свободното си време, защото хората от както ги има са си по гори и балкани, ние сме си част от природата.
        Гората без атв и мотори си е просто бракониерска територияя ако се разчита на горските от личен опит твърдя ,че кучето си лае кервана си върви и смея да твърдя горските са корумпирани почти колкото скапаните митничари. Миналата година с една бележка за една Газка дърва изкарахме десет и всичките горския пустиняк ги маркира без ядове та ние вместо шест кубика изкарахме шейсе за другите капута си прибра кинтите в неговия джоп та който и дами говори ,че гората ще е затворена ,да ще е затворена за едни но за други ще е още по-широко отворена та и тоя тъп закон е предназначен едни даси пълнят гушите други да седят на студено.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko-87 Преглед на мнение
          Гората без атв и мотори си е просто бракониерска територияя ако се разчита на горските от личен опит твърдя ,че кучето си лае кервана си върви и смея да твърдя горските са корумпирани почти колкото скапаните митничари. Миналата година с една бележка за една Газка дърва изкарахме десет и всичките горския пустиняк ги маркира без ядове та ние вместо шест кубика изкарахме шейсе за другите капута си прибра кинтите в неговия джоп та който и дами говори ,че гората ще е затворена ,да ще е затворена за едни но за други ще е още по-широко отворена та и тоя тъп закон е предназначен едни даси пълнят гушите други да седят на студено.
          Е те това е голяма хвалба, колега...
          Зима иде

Коментар

Само на мен ли се струва, че ежедневните нови ограничения ловят само дребните риби? Вече и пред бездомните помияри станахме подсъдими, а подобрение в криминалната обстановка не виждам. Както вече е споменато - с бариера не мож спря бракониерите.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              Само на мен ли се струва, че ежедневните нови ограничения ловят само дребните риби? Вече и пред бездомните помияри станахме подсъдими, а подобрение в криминалната обстановка не виждам. Както вече е споменато - с бариера не мож спря бракониерите.
              Грешиш.

Законите се изпълняват и съдебната система си върши работата.

Известните криминално проявени лица ще си получат заслуженото наказание, в задгробния живот от оторизираното лице на религията на която са привърженици.

Въпросния закон не ограничава достъпа на НАРОДА до горите с МПС, то пеша е и по приятно, а ги предпазва от всякаква друга незаконна дейност. (Хванатите до сега нарушители за наказани строго според закона)

Както си го пише и в самия закон цитирам:

Глава първа ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

з) подпомагане и насърчаване на собствениците на поземлени имоти в горски територии;

Чисто и просто ще подпомогне и насърчи собствениците на ловни стопанства и имения да разшитят имотите на спокойствие.

Коментар

Чл. 263.
                (1) Наказват се с глоба от 200 до 2000 лв., ако деянието не представлява престъпление, физически лица, които извършат или наредят да бъдат извършени следните дейности:

1. нанасяне на повреди или унищожаване на горски пътища, пътни съоръжения и принадлежности на пътя;

2. ползване на горските пътища в нарушение на наредбата по чл. 148, ал. 7;

4. отнемане на хумусен пласт и/или мъртва горска постилка.

точка 4 обхваща "покрай бариерата с атв-то/мотора"

Коментар

Първоначално публикуван от Ivailo Ivanov
                  Думата религия е скверна дума за Светия Дух.
                  Тя и в този форум е скверна

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                    точка 4 обхваща "покрай бариерата с атв-то/мотора"
                    [/COLOR]
                    Грешиш, ние нищо не отнемаме, само преместваме, заравняваме и разрохкваме!!!

Да вметна само:
                    Повечето бариери и прегради в гората са абсолютно незаконни!!!
                    Ето и санкциите за това:

Код:
                    Чл. 83а. (Нов - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) На лице, което изгради оградена площ в нарушение
                    на установения в чл. 8, ал.4 ред, се налага глоба или имуществена санкция от 20 000 до 30 000
                    лв., а изградената ограда се премахва за сметка на лицето, което стопанисва дивеча.
                    Ето и чл.8.
                    Код:
                    Чл.8. (Изм.- ДВ, бр. 79 от 2002 г.) (1) (Изм.- ДВ, бр. 43 от 2008 г.) За увеличаване на
                    дивечовите запаси, запазване на дивечовото разнообразие и съхраняване на генетичния фонд се
                    създават държавни ловни стопанства, дивечовъдни участъци и бази за интензивно стопанисване
                    на дивеча.
                    (2) (Изм.- ДВ, бр.43 от2008 г.) Границите на държавните ловни стопанства,
                    дивечовъдните участъци и базите за интензивно стопанисване на дивеча се определят по трайни
                    теренни форми и съоръжения независимо от землищните и фондовите граници. Общата им площ
                    е до 15 на сто от ловната площ на страната.
                    (3) (Изм.- ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Изграждането в ловностопанските райони на оградени
                    площи с площ по-голяма от 100 хектара се съгласува с министъра на околната среда и водите.
                    (4) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2009 г.) Изпълнителният директор на
                    Изпълнителната агенция по горите дава писмено разрешение за изграждане на оградени площи в
                    границите на ловностопанските райони след екологична оценка за зоните от мрежата "Натура
                    2000".
                    (5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2009 г.) За изграждане на оградените
                    площи по ал.4 лицата, стопанисващи дивеча, подават заявление до изпълнителния директор на
                    Изпълнителната агенция по горите.
                    (6) (Нова- ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Заявлението по ал.5 включва мотиви за изграждане на
                    базата, капацитет, тип на оградата и координатен регистър на границата на оградата.
                    Това е ЧЛЕНА който ни засяга!

Код:
                    Чл. 70. (1) (Изм.- ДВ, бр. 43 от 2008 г.) Проектирането на ловностопански мероприятия
                    се съгласува с комисията по ловно стопанство към държавното горско стопанство.
                    (2) (Изм.- ДВ, бр.79 от2002 г.) Забранява се повреждането или унищожаването на
                    сватбовища и токовища.
                    (3) (Изм.- ДВ, бр.79 от2002 г., доп.- ДВ, бр.91 от2008 г.) През брачния сезон на
                    благородния елен и глухара в района на трайно установените места за размножаване се
                    преустановяват горскостопански, строителни, ремонтни и други работи, нарушаващи
                    спокойствието на дивеча включително преминаването на камиони и друга горскостопанска и
                    селскостопанска техника.
                    (4) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Извършването на отделни дейности по ал. 3 е допустимо
                    само по изключение след съгласуване с лицето, стопанисващо дивеча.
                    (5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Директорът на съответното държавно горско стопанство
                    или държавно ловно стопанство ежегодно със заповед определя периода на действие на
                    ограничението по ал. 3 за съответния ловностопански район.
                    (6) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2008 г.) Директорът на съответното държавно горско стопанство
                    или държавно ловно стопанство ежегодно със заповед определя горските пътища, по които е
                    разрешено движението на мототриколки и четириколки, мотоциклети и джипове по смисъла на
                    Закона за движението по пътищата. Извън указаните в заповедта пътища движението на такива
                    моторни превозни средства е забранено.
                    Това е санкцията:

Код:
                    Чл. 94а. (Нов- ДВ, бр.91 от2008 г.) Който наруши разпоредбата на чл.70, ал.6, се
                    наказва с глоба от 300 до 500 лв.
                    ...но пък има и друго:

Код:
                    Чл. 92. Водач на превозно средство, който не спре след подаден сигнал от длъжностно
                    лице по охрана на дивеча, се наказва с глоба от50 до500 лв., ако не подлежи на по-тежко
                    наказание.
                    Така, че никакво спиране, ГААз...по-лошо няма да стане

Ето една примерна заповед:

http://www.iag.bg/data/news/173/05-173.pdf

Само не се сещам ловджиите как ще се предвижват

Лично аз вече знам как да си реша дерта! Слагам още две колела и ставам шестколка
                    Да му мислят моторите
                    Eвгени Филчев
                    Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Е да ама тук ана няколко пъти се споменава "..по мисъла на закона за движение по пътищата".А ние не спадаме ли към него,при условие,че МПС тат ни не са регистрирани!Аз това го разбирам,че тоя горски път става част от републиканската пътна мрежа-т.е място,където КАТ могат да те ловят!!Дано съм прав!
                      На мен ми се струва,че тук по скоро става въпрос за каране по НЕсъществуващи пътеки,а не всеки да си кара и рови кадето му е кеф!
                      TLC 120 Prado
                      Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Първоначално публикуван от mitko-87 Преглед на мнение
                        Колега , мен лично ме е срам от твоите хвалби , докато има такива като теб да дават подкупи няма да се оправим .
                        Всички викаме за правила, но като трябва лично да ги спазваме , мълчешком се промъкваме покрай тях ..... не мога да се съглася с това ......
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Чл. 146. (1) Пътни превозни средства могат да се движат в гората и по горските пътища само във връзка с изпълнение на горскостопански, селскостопански и ловностопански дейности.
                          (2) Обстоятелството, че пътното превозно средство ще се ползва за изпълнение на дейностите по ал. 1, се удостоверява с документ, издаден без заплащане на такса, от:
                          1. директора на държавното горско стопанство или държавното ловно стопанство – когато дейността се извършва от стопанството или е възложена от него;
                          2. кметът на населеното място - в останалите случаи.
                          (3) Движението на пътни превозни средства, в т.ч. такива с висока проходимост, моторни шейни и каруци, когато не е свързано с изпълнение на горскостопански, селскостопански или ловностопански дейности, е допустимо само когато:
                          1. е дадено разрешение за това от директора на регионалната дирекция по горите или оправомощено от него длъжностно лице или
                          2. по пътища и трасета, които са специално обозначени за такива цели.
                          (4) Органите по ал. 2 и 3, съхраняват копие от издадените от тях удостоверения и разрешения в срок до една година от тяхното издаване

първо четене мина ако се приеме реално се получава че ти орязват гражданските права май трябва да се ходи на международен съд за тея простотий промените създават яка предпоставка за корупция,и своеволия тип аз казах на местно ниво
                          Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Re: Гората с катинар

Дано не го приемат , че къде ще се кара ?? :X

Коментар

Аз още немога да схвана как така от хилядите декари гори и полета , баш ще ни забранят карането , какви са тези простотии !? Най ми е интересно кой и как ще те спре в гората , особено ако си сам , и как този който те спре ще ти наложи глоба ?! Ще ме спре там бай Тошо горския че ще почне да ми говори как неможело да карам в пущиняка.... пълната простотия от нашата държава !!!!!
                              Няма кал - Няма кеф !!!
                              Suzuki Samurai LJ410 1984
                              Suzuki LTZ400 2008
                              Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Никой нито ще те спре нито ще те хване, шанса е едно на хиляда, но въпрос на време е да се намери адекватна техника и хора и в рамките на 4-5 години и ще те хванат и спрат и глобят!
                                За сега ти стига да те чакат на изхода на гората до колата ти с ремаркето ако си на тая схема.
                                Сега следващата стъпка е да въведат и задължителната регистрация за да може като те видат да дойдат у вас и да те глобат.
                                Лека полека примката се затяга и свободията изчезва дано не съм лош пророк но до 10-ина годинки единствените места където ще може да се кара ще бъдат официални състезания и частни писти и тогава инициативи като ендуро Хкрос ще бъдат посрещани от всички с радост а не с -"вие се цепите" и други глупости, абе някой решил да ти направи кефа и да изхарчи пари и да си отдели от собственото време за това ти ше го биеш в краката и ще го дърпаш в казана надолу за шлифера вместо да подложиш рамо да стъпи, ама айде че се отплеснах не по-темата.
                                Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X