Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво си возите атеветата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С какво си возите атеветата?

Привет колеги. Причината да питам с какво си возите атеветата е следната:
    Имаме няколко машини и определено имаме проблем с транспортирането. Преработил съм един бус само за целта. Това е стар Мерцедес 310 4х4 който е снабден вътре с лебедка и подвижни рампи за товарене и разтоварване. Този бус обаче събира 2 спортни АТВ "на магия".
    Може да вози и едно спортно и едно работно но с отворени задни врати. Ако обаче отиваш на 200-300 км е невъзможно да се издържи на вкарваните през отворената врата изгорели газове.
    Така че това е вариант само за близки разстояния.
    Имаме разбира се и платформа, но и тя е за 2 спортни или едно работно напряко и едно надълго. Този вариант не е хич добър. АТВ-то което е напречно е качено на кантар и гумите му са наполовина във въздуха. Трудно се товари и се очуква и ожулва всеки път.
    Друг недостатък е че на тази платформа трябва да и търсъш сигурно място да я оставиш докато караш а по баирите такова не знам.

Машините са ми общо 5 броя. Никога не тръгваме и с петте, но поне с две, определено. Случвало се е и да карам двете спортни в буса а двете работни на платформата ама пак се изправям пред неудобствата на ремаркето.
    Друг проблем с платформата имах в 4 звезден хотел. Оказа се че няма подходящо място. Скриха я при парното на хотела и на няколко пъти не можах да си изкарам машините.
    Става ако там където отиваш си си вкъщи (вила, роднини) , но не и ако отиваш на непознато място.
    Та за това си мисля че най-универсалния вариант си е закрит бус в който могат машините да си стоят въте, дори докато той е на паркинга. За съжаление не мога да видя такъв който да се управлява с Б категория и да събере две работни машинки.
    Иначе казано, някой знае ли модел бус който качва 2 работни атевета и си затваря вратите.
    Или да споделите ваш опит.

До: С какво си возите атеветата

Привет, значи с две думи ти трябва бус с общо тегло под 3,5 тона мисле, че те се управляват с кат. Б, такива бусчета има доста на пазара, но повечето са открити с бризент, но като се замисле в един открит бус може да натовариш повече атевета от колкото в закрития такаче това е твоя бус. Или другия вариянт е да искараш категория С, и проблемати се решава по лесно. Успех.

Коментар

Дългото Ивеко Дейли. Събира ренегад и кавазаки работно, лично съм го виждал с очите. Само, че не му знам модела на Дейлито.
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

колега с 5 АТВ единственото спасение е това:

http://handls.grc.nia.nih.gov/img/jp...eViewRight.jpg

Коментар

пробваи да ги превозваш изправени и подпрени на задния им бар .така съм превозвал в бус по 3 кфх-са един зад друг изправени.пак е тегаво за товарене но е вариант.

Коментар

Поразгледах малко има доста такива бусове, например Мерцедес 308, 310, 311, 312 , VW LT 35 е закрит и е дълга база, има и други просто потърси подходящата марка и цена.

Коментар

Първоначално публикуван от mir777 Преглед на мнение
              Привет, значи с две думи ти трябва бус с общо тегло под 3,5 тона мисле, че те се управляват с кат. Б, такива бусчета има доста на пазара, но повечето са открити с бризент, но като се замисле в един открит бус може да натовариш повече атевета от колкото в закрития такаче това е твоя бус. Или другия вариянт е да искараш категория С, и проблемати се решава по лесно. Успех.
              Абе то аз Ц имам, но не всички около мен имат и за това. Не се знае може контузия, може ангажимент некъф , може всичко да се случи.... и друг да прибира буса. А за бордовия си прав колега . май и аз стигам до същия извод. Ако е с платнище да не се зяпа излишно.....
              Не зная само тези с платнищата лесно ли минават на граничните пунктове??

Коментар

Ако ще караш само две, по-удачно поне за мен е бус с каросерия.
                - не се притесняваш да оставяш вътре и екипировка, туби с бензин, инструменти, все неща които иначе ще са при теб в кабината.

Дълга база побираща две работни има и форд транзит.

Коментар

Ние ги превозваме с Peugeot Boxer дълга база и вътре влиза Сузуки 400 и Брут-Форс 750 без проблем ! Ето така !
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  08седем9010З60
                  MAKE RALLY NOT WAR
                  Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                    Ако ще караш само две, по-удачно поне за мен е бус с каросерия.
                    - не се притесняваш да оставяш вътре и екипировка, туби с бензин, инструменти, все неща които иначе ще са при теб в кабината.

Дълга база побираща две работни има и форд транзит.

Може явно да се ползва закрит вариант. Винаги ще го предпочета понеже екипировката е на закрито, изглежда като бус за туризъм а не като камионче за търговска дейност и се заключва все пак. Но в краен случай съм решил да отида на бордови с брезент.
                    Интересно ми е все пак някой да каже - ползваме еди кво си и става, че ми е писнало от неудачни покупки.
                    Всъщност на моя бус не му достигат 40 см за 2 работни машини.
                    Утре ще направя малко снимки и ще ги пусна да погледнете какво сме сътворили. Като замисъл е просто и ефективно. За съжаление лично на мен ми утесня. А пък живот и здраве като намеря нещо по-дълго може този да свърши работа на някой колега. Някой с една машина или със 2 спортни.
                    Последно редактирано от batvaljo; 12-04-10, 22:53.

Коментар

Този транзит е с дължина на товарното 2949мм. Почти побира ренегад и кфх /остават 20см за да се затворят и задните врати. Транзит се предлага и дълга база която е LWB 3400мм. Което в този случай би било идеално, но за две работни ще е късо. Следващото като база при фордове е LWB Е 4125 което ще побере със сигурност и две работни. Като най-дългата база се среща и с единична гума до 3.5т категория В, и с двойна гума 4.25т категория С.

Но най-добре наредете две работни, едно до друго плътно и компактно. Премерете с ролетката и после със същата ролетка по реалните бусове мерите

Коментар

Без коментар...

Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Първоначално публикуван от batvaljo Преглед на мнение
                          Абе то аз Ц имам, но не всички около мен имат и за това. Не се знае може контузия, може ангажимент некъф , може всичко да се случи.... и друг да прибира буса. А за бордовия си прав колега . май и аз стигам до същия извод. Ако е с платнище да не се зяпа излишно.....
                          Не зная само тези с платнищата лесно ли минават на граничните пунктове??
                          Защо да не минават лесно граница, както за затворените бусове така и брезентките. Има спринтери с 4,3м. дължина, при това положение странично ще се съберат 3 машини, а ако го одължиш с 20-30 см. или караш с отворен заден капак мисля, че ще се хванат 4бр.

Коментар

С дъгото Iveco Daily ще събереш 2 работни.

Може и други бусове да могат, но за този съм сигурен - по едно време аз се транспортирах с едно такова - наистина има много място
                            Стоян Стоянов NESSEBARMOTO
                            0887259409

Коментар

Ето снимки на буса с който си возя машините сега. Хваща перфектно 2 спортни.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0312.jpg
Прегледи:1
Размер:43.8 КБ
ID:5170994

Ето как плътно се събират двете. Даже отзад са им се протрили кутиите за багаж.

Име:Image0320.jpg
Размер:50.6 КБ
ID:5170995

Това са рампите по които ги качваме. Правени са за плот на някакво немско скеле но пасват идеално и са леки.
                              Имат и куки накрая да ги закачиш към буса

Име:Image0318.jpg
Размер:56.5 КБ
ID:5170996

Понеже този бус е много висок 4х4 е , се налага използване на този тирфор (ръчна лебедка) . Направихме я така че да се движи заедно с АТВ-то . Така може да се обслужва от сам човек. Докато действаш с лебедката си придържаш кормилото на машинката.

Име:Image0316.jpg
Размер:31.6 КБ
ID:5170997

Име:Image0321.jpg
Размер:53.2 КБ
ID:5170998

Но този бус е къс за 1 работно и 1 спортно, камо ли за 2 работни. Ще потърся дълго ивеко явно.
                              Последно редактирано от batvaljo; 15-04-10, 08:28.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X