Обява

Свий
Няма добавени обяви.

MTB съоръжение разрушено от ATV

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• MTB съоръжение разрушено от ATV

Здравейте!

Аз АТВ не карам, но пък карам планински велосипед.
    В град Пловдив, в района на гребната база, до река Марица, имаме построено МТБ съоръжение - "pump track". Накратко - затворен кръг от бабуни и виражи. Как изглежда и как се кара може да видите тук:
    http://www.youtube.com/watch?v=1w37d2l3XEU

В събота следобед с изненада установихме, че някой с АТВ е разрушил част от въпросното съоръжение. Явно си личи, че е било направено с намерение - следи от форсиране, изравяне, виражите са "атакувани" под ъгъл 90 градуса, т.е. човекът не се е опитвал да "кара" по трака (това с АТВ е и невъзможно), а просто си е ровил където пожелае.
    Снимки от пораженията:

Макар пораженията да изглеждат малки, тракът вече не става за каране.
    За възстановяването му ще трябва да се чака влажен период (със суха почва не може да се работи), и ще отидат поне 2 дни труд.

Обидно Тракът си личи, че е правен от човешка ръка, и че се ползва за каране на колело. Не виждам причина нормален човек да разруши дело на чужда ръка просто за удоволствие.

Съдейки по малкото междуосие на следите, това е било някакво малко АТВ, вероятно управлявано от младеж/дете.

И един друг проблем - по туристическите пътеки над с. Марково (Пловдивско) също се кара АТВ, в резултат на което тези пътеки се изравят, разширяват и започват да приличат на... черни пътища.

Интересно ми е мнението Ви по тези въпроси... Виждам статията "Основни принципи на АТВ-то", но не виждам нещо от типа на "морален кодекс" , или препоръки какво е добре, и какво не е добре да се прави с АТВ... Полагате ли усилия да "възпитавате" колегите си?
    Особено в светлината на скорошната тема за Закона за лова и забраняването на карането на офроуд-машини. Както и на факта, че в много от "развитите" страни такива забрани съществуват... а ние се развиваме
    Пример от МТБ-БГ: http://www.mtb-bg.com/articles/ar074.htm

Иначе ако въпросният "разрушител" чете тук, или някой го познава - бих искал да се срещна и поговоря с него. Не с цел физическа саморазправа или иск за обезщетение... просто разговор.

П.С. Няма смисъл да изпадаме в междуспортови войни. Всички имат своето място, въпросът е да не се настъпваме по пръстите

Последно редактирано от Краси Грудев; 17-11-08, 20:55. Причина: Реклама на друг форум

До: MTB съоръжение разрушено от ATV

така като гледам, някой се е постарал, най-вероятно е някой който ви се дразни поради някаква причина, не е човек който просто е искал да покара, съмнявам се и да е някой от форума, много пъти съм се зблъсквал с такива проблеми, карам downhill повече от 5 години и ми се е случвало всякакви спречкваня с тористи, да ми хвърлят камъни и дървета пред гумите, да ни разрушават скокове вражи, да ни псуват, да не говорим за шофьорите по улиците, но нищо не може да се направи, а за пътеките и колелата ги рушат и от тях има много недоволни, но докато не се направят, специализирани паркове за атв, байк,туризъм, и тн. някак всички трябва да се разбираме и търпим взаимно/в крайна сметка сме излезли за едно и също и ни водят едни същи желания/, една от причните да карам атв е и тази, че ще се махна от претъпканите витошки пътеки, когато си с атв също така, хората разбират от далече че идваш и се пазят /стряскат се по- малко също/ а с колелото непрекъснато има вероятност да връхлетиш на някой турист/ако е дете е още по непрятно/ зашото не те е чул /това се е случвало много пъти, и е мало пострадали, но рядко байкарите са тези пострадали/

Коментар

Ще ти отговоря с няколко въпроса :
      Тази драма в коя държава се е развила ? (риторичен)
      За първи път ли виждаш нещо разрушено без повод от идиоти?
      Имаш ли някакви спомени от първите години на демокрацията?
      Това ли ти е повода за протест?!
      За нещо друго изразявал ли си неудоволствие в писмена или друга форма?
      Не мога да се оплача за милион идиотщини на които съм свидетел ежедневно , единствено и защото съм и аз 1/8.000.000-на виновен за положението в тази държава.

Коментар

Знам в коя държава живеем,
        знам, че има много идиотщини...

Но за добро или лошо все още вярвам, че положението може да се подобри. С даване на добър пример. И "зачеркване" на лошия

Коментар

За да ти понася живота в държавата ни трябва да имаш чувство за хумор и да се забавляваш с всичко което се случва, някой е разрушил трака ви, защото сме в БГ и на никой не му дреме за това колко услия е положил някой, но ако не беше в БГ, най-вероятно нямаше да имаш право и да можеш да копаеш там на първо време, така че просто си го направете на ново се радвате на свободите които имаме. Имам приятели които товарят куките, че били корумпирани и нямало ред за това, а и те смите карат над ограничението и като ги спрат си плащат
          Последно редактирано от kvv; 14-11-08, 10:26.

Коментар

Ясно, че животът в България дава доста свобода.
            Въпрос на елементарно възпитание и уважение към другите е животът да бъде нормален... а не на законови мерки.

По последни данни "злосторникът" е 12-14 годишно хлапе, забелязано е на 13.11 около 14:30 на същото място. Предупредена е охраната на пропускателните пунктове на района на гребната база.

Коментар

Здравейте отново.

Около 28-29 март въпросното съоръжение, ремонтирано през зимата от нас, отново е било разрушено от АТВ.

След последния път предполагах, че информация за "престъплението" е стигнала и до извършителя, който е преосмислил постъпката си, но явно не е.
              Или извършителят е друг...

Ако някой има информация по въпроса, моля да я сподели.

послепис: Забелязвам, че доста от каращите тук възрастни хора имат деца, които също карат АТВ. Вие знаете ли, къде карат вашите деца и какво правят с АТВ-тата си?

Коментар

Наистина е жалко че някои съсипва пистата ви. Изглежда човека не е от форума. Малко е вероятно е някои да прочете и да не се съобразява с вас!
                Предлагам ви да сложите 1-2 табели (плексиглас на дървено колче) там на които да напишете по някакъв начин че не трябва да се кара там друго освен Bike!

ПП. Ако имате възможност направете една снимка по детаилно на следата, поне можем да кажем каква е била гумата и в последствие модела на МПС-то. Което би допринесло малко или много за разкриването му.

Коментар

bikezilla жалко е това, което някой го е направил на пистата ви, попитай случайно дали не са го видели кой е , онези пазачите на бариерата, макар, че е малко вероятно да е влезнал от там с ATV-то

Коментар

Може разрушителя даже и да не знае,че руши нещо.

Сложи там и една табела ЗАБРАНЕНО ЗА АТВ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X