Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конкретен въпрос за пре-регисрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Конкретен въпрос за пре-регисрация

Здравейте, господа бъдещи колеги . Четох много противоречиви мнения из нета, та реших да попитам тук за по-сигурно. Утре ще ходя да си купувам едно атв китайче Shineray xy 250stxe с регистрация в друга област и искам да си го пре-регистрирам тука в бургаско. Разбрах, че за прехвърляне на мпс до 350куб. не е нужна нотариална заверка, а един прост договор за покупко-продажба, но при мен този договор оказа не толкова прост, защото не знам как да впиша АТВ-то, като леко четириколесно МПС, като мотоциклет или не знам и аз? Другото, което е собственика след като е закупил атв-то са му го докарали направо с куриер, а той живее в някакво село и даже не е ходил до общината да го впише в данъчното, та другия ми въпрос е: Достатъчни ли са големият и малкият талон + договора за пре-регистрацията или ще трябва да се предостави и квитанция за платен данък от предишният собственик?
    Ако може да вхърлите едно око и на изготвения образец на договора, да се изкажете дали става или не
    Прикачени файлове

От: Конкретен въпрос за пре-регисрация

Значи, атв-то вече е купено и идните дни ще мина през КАТ и ще споделя как е минало. Мисля, че подобна актуална информация ще бъде полезна. Сега ме интересува дали частите му са взаимно заменими с някое истинско атв.

Коментар

Тъй като никой не пожела да сподели или просто не е запознат със процедурата за прехвърляне и пре-регистрация на атв ще споделя как минах по този път буквално вчера.
      Значи, атв-то е 250цц и при покупка се прави един договор за покупко-продажба(дал съм образец по-горе), който договор няма нужда от нотариална заверка и важи за МПС до 350цц. В договора не е нужно да се вписват ГО, квитанция платен данък, технически преглед и т.н. Достатъчни са свидетелство за регистрация - голям/малък талон и регистрационният номер. След сключване на договора отивате и правите ГО на името на стария собственик(ако няма съществуваща ГО).Отивате и преснемате по няколко екземпляра на големия талон+ договора и бягате в КАТ. Ако атв-то е от друг регион задължително трябва да мине през канала, където само поглеждат номер двг/рама и нищо друго. Всичко с прехвърлянето- нови талони, нов рег.номер ми излезе точно 29.50лв. След прехвърлянето отивате с новия талон при застрахователя на ГО да ви направи един анекс т.е. прехвърли ГО на ваше име, което става безплатно. Последна стъпка в срок от 2 месеца се ходи в общината да си платите данъка и това е. Аз за пръв път купувах АТВ и да ви кажа бях малко притеснен, защото не съм виждал много регистрирани атв-та, но всичко стана много лесно, даже по-лесно от прехвърляне на автомобил. Ако нещо ви интересува питайте, докато ми са пресни спомените

Коментар

колко ти е данъка? Във Варна е повече от колата към 120-140

Коментар

Ще пиша веднага щом мина по тази процедура . На колата ми е 17лв, а е 1.9 дти хаха.. на атв-то ако е 140 ще се гръмна. От кубиците сигурно зависи данъка нали? Твоето колко куб. е?

Коментар

Еми колега какво се учудваш, станало е лесно щото си купил китаец с регистрация. Купи си другия път Honda или Yamaha или Kawasaki и ще те питам как ще го регистрираш. Това си е типично българска тъпотия - китайци регистрираме но истински маркови АТВ-та не.
            Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
            Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Нормално след като китайците са хомологирани и сертифицирани. Аз "японски" с мигачи, стойка за номер и огледала, т.е. всичко необходимо за да се движи нормално по пътищата, не съм виждал...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X