Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Палене на АТВ в студено и снежно време

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Палене на АТВ в студено и снежно време

Здравейте, колеги

Още като се заговори, че ще вали сняг през уикенда започнах с плановете за едно яко снежно каране. Пристигнах при мотора в петък и още тогава започна да трупа. Едва дочаках до сутринта. И... разбира се мотора не искаше да запали!!!
    Акумулаторът беше свален предварително и прибран на топло, самият мотор е под навес и покрит с платнище, абе всичко е както трябва. Два дни въртях и въртях и не успях да го запаля.
    Става въпрос за Ямаха Раптор 660. Моля за някакви съвети от по- опитни колеги, защото не ми дава мира тоя проблем!
    Предполагам, че с оглед на сезона, темата ще е от полза и за други с подобен на моя проблем, а ако вече има такава- моля за извинение.

От: Палене на АТВ в студено и снежно време

свали свеща и провери дали има искра, и като е свалиш дали е мокра?

Коментар

И също провери дали не пръска искрата на страни ,защото когато се сцепи електрода я пръска. Виж дали му отива бензин!
      [B][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/images/icons/icon1.png[/IMG] [B]Купувам:[/B] [URL="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119413"][COLOR=#000066]Купувам фарове за Yamaha Yfz 450[/COLOR][/URL] [/B]

Коментар

Клапани някой скоро да е регулирал?
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Свали свеща ако е мокра я подсуши или смени с друга,а ако е суха пръсни малко бензин в цилиндъра с една спринцовка бързо завий свеща и ще запали.Успех.
          MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

Коментар

Най лесно ще ти запали като свалиш свеща и направо я нагрееш с една горелка, аз ползвах от тия малките газовите. И като завия свеща гореща и палеше от четвърт. Обаче така и не дадох зор да разбера моята Ямаха защо не палеше зимата.
            Последно редактирано от БИЖО БИЖЕВ; 29-01-14, 19:54.
            Който оцелее ще закусва!

Коментар

Един двигател се износва най-много при: мърляво обслужване , прегряване , студен старт. Когато не съм палил някой от моторите дълго време , и искам да го запаля при температура под нулата , правя следното: покривам мотора с едно покривало/сава и найлон/ , слагам една духалка за 10-20м. под двигателя , след което паля.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Абе и аз мисля, че е свещта обаче не можах да я извадя. Който се е занимавал с Раптор ще ме разбере какво имам предвид. За реглаж на клапаните и пълна профилактика на двигателя правя сметка за началото на същинския сезон, сега исках да се позабавлявам леко .
                А да знаете от къде може да се вземе оригинален ключ за свещи или поне някой приличен, който да върши работа, защото се вътрих за един 16-ка, който не ми свърши работа разбира се- трябва да е 18- ка.
                Благодаря ви за отговорите, а трика на колегата със затоплянето ще го имам предвид занапред. По едно време си мислех да го поливам с вряла вода, ама ми се стори неадекватно при -7 градуса, а изобщо не ми хрумна да му включа печка.

Коментар

Веско имаш ли идея защо така се получава?
                  Който оцелее ще закусва!

Коментар

Неподходяща свещ /може да е менте/, недостатачно гориво /в студа трябва повече/, ниска компресия при минусуви температури , конденз в цилиндъра.
                    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Според мен е от неподходящи настройки на карбуратора.
                      Въпреки че моето атв няма нищо общо с ямаха раптоп 600,а е просто китайче с ръчен карбуратор - пали във всякакво време. Последно го бях носил за смяна на карбуратора и там ми го нагласиха - в отворена позиция натискам да пали, малко газ и е готово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X