Здравейте колеги!!! Има ли колеги с регистрирани атв-та??? и ако има какви данъци им плащате за година? Аз мислех че няма да е висок данъка, а се оказа че имам да плащам почти 250 лв за две години
 ... Става въпрос за 250 кубика китайско, чисто ново го купих преди 2 години...Та интересува ме това нормално ли е или са объркали нещо??? Да не би да са го регистрирали в някаква друга категория....???

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Данък на АТВ ???

Свий

X
- 

От: Данък на АТВ ???
Колеги става въпрос за Варна и лелката в изчислителния ми показа някаква тетрадка, според която данъка ми е 120лв.. Гледа се категорията а тя ябеше нещто от сорта " zy7 " Утре ще погледна в талона каква категория пише...Да не би още в КАТ да са го писали някаква категория, която не отговаря на действителноста...Незнам...Просто ми се струват много 120лв за атв 14 коня, а за колата ми 2000кубика 90коня е 35лв данъка...Готов съм да пускам жалба,или да действам по някакъв друг подобен начин, защото това според мен е неправилно...еВати парадокса!!!
Коментар
 - 

Щом си от Варна, толкова е 120лв или ако имаш катализатор на половина. Категорията е L7e и кмета преди 1-2 години вкара специална категория за АТВта. Ако имаш катализатор отивай да ти го намалят, ще ти искат най-вероятно бележка от сервиз, че наистина има катализатор, но може и да не се заядът.ATV Shineray АТВ
Коментар
 - 

А АТVтата към кои се числят точно? Поне аз виждам разписан регламент за автомобили, митициклети, триколки, автобуси, дори моторни шеини и кораби, но за четириколки - не.
Може и аз да не чета правилно де... Гледах тук - http://www.mrrb.government.bg/downlo...dmlhbGl8NDAwMQ== (от страницата на министерерството на регионалното развитие), в Раздел IV. Данък върху превозните средства.
Може ревизията да е стара ама...
Коментар
 - 

Миналата година платих ГО като за лека кола под 1400 кубика - някъде малко под 200 лв. Моето по талон се води L7E - пише "четириколесно МПС".
едит/
сорри сега се усетих, че темата е за данъка не за ГО.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
 - 

минали са те, на Лев Инс има ГО за атв 78лвПървоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеМиналата година платих ГО като за лека кола под 1400 кубика - някъде малко под 200 лв. Моето по талон се води L7E - пише "четириколесно МПС".
едит/
сорри сега се усетих, че темата е за данъка не за ГО.
Коментар
 - 

Всяка община си определя категориите.Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеА АТVтата към кои се числят точно? Поне аз виждам разписан регламент за автомобили, митициклети, триколки, автобуси, дори моторни шеини и кораби, но за четириколки - не.
Може и аз да не чета правилно де... Гледах тук - http://www.mrrb.government.bg/downlo...dmlhbGl8NDAwMQ== (от страницата на министерерството на регионалното развитие), в Раздел IV. Данък върху превозните средства.
Може ревизията да е стара ама...ATV Shineray АТВ
Коментар
 - 

И мене ме изненадаха-100лв за година за 200кубика атв.
Регистрирах го на село за да използвам 10% отстъпка от ГО.
Ще ходя да видя дали ще ми намалят данъка като обявя ,че има катализатор и ако платя данъка за цяла година до 30април 5 % отстъпка.Общо-45лв ,което би било добре

Коментар
 - 

В нашата община не намериха къде да го пишат, че нямаше такава категория и модел марка (китайско атв shineray 250сс) и го написаха триколка, понеже шефката им казала да ги вписват в най-наподобяващата категория, ако не успеят да намерят точното МПС. Излезна данък от 5лв, а аз казах, че има и катализатор, та стана 2.50лв. годишен данък - много доволно
. Става въпрос за СФ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар