Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистрация на регистрирано ATV от Англия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регистрация на регистрирано ATV от Англия.

Мисля да си донеса ATV от Англия, 4x4 работно, ще е регистрирано. Въпросът ми е ще мога ли да го пререгистрирам в КАТ и какво щеми е нужно. Вторият въпрос е дали ще има разлика от различните регистрации от Англия, виждам V5 и агро ги водят разлика в номерата няма V5 имат табелки (plate) с различни цифри, ако някой е пререгистрирал или има идея нека пише. Мога да сложа някой линк от ebay за по ясно какво ми се върти в главата.

От: Регистрация на регистрирано ATV от Англия.

Регистрацията ще ти трябва само ако ще го караш по асфалт. Един приятел имаше АТВ с английски номер и твърдеше, че може да си го кара и тук с него. Обаче си го махна. Иначе и аз ходих в КАТ с фактурата и с мерака да го регистрирам. Шефа на КАТ се чуди, подсмърча, чете, звънна на някой от земеделието да го регистрираме като трактор, ама им били забранили за АТВ-та и в крайна сметка каза да си го карам по баирите така. Натисках се да го регистрирам най-вече за да му направя каско, ама то и без друго никой застраховател не иска.

Коментар

Регистрацията на АТВ - мисията невъзможна

Това излезе вчера в новините

http://novatv.bg/news/view/2012/06/0...6%D0%BD%D0%B0/

Коментар

Казано с две думи-ако е над 15kw забрави да го регистрираш,аз си купих регистрирано в България със български номер издаден от КАТ Видин и в Сливенския КАТ отказаха да ми го регистрират,казаха ми да си го карам така и да си свиркам.
        Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Благодаря за бързите отговори, държавата пак не иска да ни вземе парите и това явно няма да се оправи скоро.

Коментар

Аз немога да ви разбера хора За какъв х** ви е тая регистрация??? Първо, че тия машини хич не са за града....да гори по-малко от кола, окей ама то не гори по-малко, да можеш да се шмугнеш в задръстването между колите окей ама то и това неможеш да го направиш....Отделно, че гумите се изяждат много по-бързо и за едната гъзария няма никъв смисъл. Лично мнение. Аз си карам без номера, екипиран и нямам никакви проблеми....случвало ми се е да минем по околовръстното и пред мен да спрат скутер щото е без каска, а на нас нищо, но това си и зависи от това насреща дали е някой заядлив п...... или някой разбран

Коментар

Както казах по-горе ще е работно и ще имам доста каране по асфалт, за гумите не се плаша замислил сам фланци и му слагам джанти и гуми от кола, гуми колкото щеш за по 20 лева. Дано измислят нещо до септември да се регистрират нормално мощните ATV-та и да си гледам работата.

Коментар

И аз мисля,че това е безсмислено и напълно подкрепям мнението на Емо.
                Симеон Симеонов - 0878666200
                Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
                Suzuki - A way of life

Коментар

Преди 4 години, минах по този път без никакъв проблем... Купих Гризли 660 от Англия с регистрация. В КаТ ми го регистрираха, по-бързо от автомобил... Но сега с тия промени, не знам... По добре ако е с английски номера, си го карай така, само гледай да не ги изгубиш в гората.... Плати си гражданска отговорност и дори да не я подновиш, предполагам че няма да е голям проблем... Ксерокопирай си, английския талон и други документи ако има и си носи тях...

Коментар

Преди 4 години, каквото било било. С английски номера може да се кара САМО и единствено, ако има и валидна застраховка на английските номера. Ако в Англия е регистрирано, като земеделска техника (пише си в талона), то тук НЕ може да се регистрира, като нещо от типа на категория Le. Министерство на земеделието, доколкото ми е известно вече не регистрира АТВ. И ДА, ако АТВ-то не е регистрирано трябва да има сертификат, да е под 15kW, да има въведен модел в масивите на КАТ (значи да е съгласувано с където е необходимо).
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Чудно ми е защо държавата и по конкретно политиците неискат да събират данъци , защо не приемат един читав закон , с който да се определи към кои превозни средства се отнасят АТВ-тата и начин за регистрирането им ... Ясно е , че АТВ-то не е да си "бръмчиш" по града , но подяволите как да стигнеш до пътечките , когато се намираш на центъра на града .Сега ще кажете , че може да си вземеш ремарке , е да де ма аз нямам теглич(а да слагам на що годе малка спортна кола , някакси невърви или пък да купувам друга , или нещо от сорта просто е ненормално ) ... Дайте да се съберем и на напишем 1 питане до няколко министерства, защо най-после не уредят в смислен закон всичко относно тези машини . Форума е много популярен , има много членове , когато сме много сме силни . Помислете колеги и дайте предположения .....

Коментар

Re: Регистрация на регистрирано ATV от Англия.

То има начин за регистрация, но изискват евро-сертификат. Според мен, след като машината е минала технически преглед, има гражданска и всичко нужно, трябва да може да се регистрира НО.....
                        Машината може само толкова, колкото задкормилното устройство. : )
                        Само смелост не стига - Трябва да си малко луд !!

Коментар

Първоначално публикуван от maldezzar Преглед на мнение
                          Чудно ми е защо държавата и по конкретно политиците неискат да събират данъци , защо не приемат един читав закон , с който да се определи към кои превозни средства се отнасят АТВ-тата и начин за регистрирането им ... Ясно е , че АТВ-то не е да си "бръмчиш" по града , но подяволите как да стигнеш до пътечките , когато се намираш на центъра на града .Сега ще кажете , че може да си вземеш ремарке , е да де ма аз нямам теглич(а да слагам на що годе малка спортна кола , някакси невърви или пък да купувам друга , или нещо от сорта просто е ненормално ) ... Дайте да се съберем и на напишем 1 питане до няколко министерства, защо най-после не уредят в смислен закон всичко относно тези машини . Форума е много популярен , има много членове , когато сме много сме силни . Помислете колеги и дайте предположения .....
                          Защото са смотани и некадърни и защото предимсто имат лобистките закончета, ако нямаш лоби трябва доста шум да се вдигне за да ни се обърне внимание. Според мен инциативата трябва да се поеме от вносителите, на такива машии, но предполагам кризата ги е натиснала и тях не им се занимава, въпреки че това е една добра възможност да привлекът нова клиентела. Някои машини могат да се регистрират и сега, но ако има възможност за всички, те ще правят повече пари от части и тн.

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                            Защото са смотани и некадърни и защото предимсто имат лобистките закончета, ..
                            ....
                            Четете! http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestv...mashinite.html
                            Не чешете клавиатурата! Желание има, но процедурата е тежка.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

БТВ не ги имам за обективна медия и не им следя новините, все пак е хубаво е че някой се е сетил, ще видим дали ще стане реалност и кога. То процедурата в БГ за всичко е тежка, затова всеки си прави каквото иска. В Крайна сметка това е работата на хората в парламента. И на мен не ми е ясно защо до сега нищо не се прави, при положение че държавата ще печели от това. Те да регламентират нещатата, който иска да може да си го регистрира, който не иска да си кара извън закона както е и сега.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X