Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЖ - мото-вседеход САМПСОН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ИЖ - мото-вседеход САМПСОН

Интересна машина на основата на мотоциклет ИЖ. Има раздатъчна кутия (бързи, бавни), задна скорост. Тежи около 400кг. Може да тегли ремарке до около 200кг. Предназначена е за двама човека + малко багаж.

Производителя гарантира невероятна проходимост включително до движение по блата и силно наводнени места. Без проблем преодолява произволно дебела снежна покривка (движи се отгоре) без да потъва.

VPetrov.photography

Ех, вечния проблем на триколесните...
    Три коловоза вместо два. Съпротивление, гориво, условия за неустойчивост на всяко колело поотделно.
    А иначе красиво, ако бях ммм ... малко)) по-млад, това и щях да сънувам

Коментар

Поредния руски хибрид,който няма да се наложи.Като гледам така ще има много и конструктивни и експлоатационни проблеми. Да не говорим, че при тези 400 кг не искам да съм аз човекът, който ще върти кормилото в някоя дълбока кал.
      Предпочитам АТV-то на японците.
      Иначе е интересно.
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

и сигурно е 2-тактово 350сс... 400кг с такова моторче... нали имам подобно чудо - ЗиМ350... като идея - горе-долу ама като реализация... no comment
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Кубатурата е 347cc и е с мощност 24 кс. Нямам идея как е реализацията, виждал съм го само на картинка и съм чел какво пишат други хора за него, твърдят че е доста качествено в сравнение с подобните му производни.. Максималната му скорост е 40км/час.

Предпочитам АТV-то на японците
          Тази машина няма нищо общо като предназначение с ATV-та. Предназначена е за бавно движение по-силно заблатени местности и дори малки водни пространства. Като проходимост е сравнима само с верижни машини или ратраци. А за кормилото Жоро си прав, всички които са го карали твърдят че е "малко" тежко.
          VPetrov.photography

Коментар

Това е машината.Атцкия звяр

Коментар

Бе като го гледам с тия балони спокойно може да преджапаш Дунава ако не те обърне някой клон

Коментар

Същото го има само че е с нормални(стандартни) гуми и нормалното окачване и тогава АТВ-то с едно ремаркенце отзад може би е по-добрия вариант.

Коментар

Не ви ли се струва като поредния експеримент на братската руска мисъл?Аз мисля че направо си е "сделано".Още едно доказателство че направи ли се нещо руско+цивилно, винаги резултата е потресаващ!
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

В Крайния север такива колела са единствения смислен транспорт. Освен тях има верижни и шнекоходи. Такива дълги цилиндри - поплавъци с наварена на тях на спирала ламаринена лента, като винта в машината за мелене на месо. Те минават навсякъде, обаче нямат голяма товароподемност. А най - страшното е, че повреждат мъха на тундрата само с едно минаване, и следата изчезва след 20 години. А където е повреден мъха, няколко дни през лятото се топи, 2 - 3 сантиметра, не повече, обаче това място завинаги става непроходимо.
                    Аерошейните също са малки и не работят през цялата година. Разните чудесии на въздушна възглавница искат безобразно много гориво. За поддържане на екраноплани няма инфраструктура, пак ще излязат скъпи. Така че такива чудесии не са извращения, а единственото възможно. А не ги прави никой друг, просто защото другата държава, която има такива места - Канада, просто не ги усвоява.
                    Имаше един документален филм за едни дето големи мъже, и решили да врътнат едно кръгче някъде на Камчатка с БТР, не помня 60 или 70. Леда го смачка и го глътна, а тия ги измъкнаха с въртолети.
                    А ако не е направено от масови агрегати ще струва други пари, и тогава цялата история губи смисъл, щото в тия адски условия всичката техника е просто консуматив...

Коментар

Краен север + водно охлаждане на мотор?
                      offroad фен
                      1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                      TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Изхвърлят радиаторите, моторите и скоростните кутии увиват с кожуси и ги връзват. На стъклата лепят отвънка още едни стъкла, все едно стъклопакет. Двигателите се палят в началото на септемри и се гасят в края на май. Където може ги държат в топли гаражи с нафтови горелки, те вдигат температурата до -30, когато на улицата е -60. По цяла нощ ги обикалят разни дядки, и като видят че някъде резервоара се изпразва, доливат. На улицата си стоят заключени, и моторите работят. Като постои 20 минути, първите 5 километра подскача, щото гумите стават квадратни.
                        След -35 затварят населените места, и никой няма право да излиза. При крайна нужда - само кервани, минимум три коли, и поне едната - камион с фургон, и в него запалена печка с дърва.
                        От леките коли там живеят само 2106, тукашната корекомска Лада 1500, Волгите и УАЗовете. Каквито има Тойоти "не е експлоатирана през зимата". От камионите - Камаз и Урал, изхвърлят ги след 2 години, и Татра, те живеят по 3.
                        Това, ние живеем в рая, ама все не ни се вярва, щото нали не сме виждали друго ...

Коментар

Хей,Стефане, ти от къде ги знаеш тия работи
                          Да не си бил репортер на National Geographic
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

Коментар

Без думи!
                            offroad фен
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

От тамошните момчета И те се веселят понякога. Имат си Арктик трофи, хиляди километри между тороси и пукнатини в леда, сигурно до центъра на Земята. Понякога се возят нощем по леда на Карско море.
                              А, потрябвал съм на някого... А на тия и на Дискавъри съм им сърдит. Има един филм, едни англичани обикалят света с мотоциклети. Много серии, хубав филм, а на края - на връщане минахме през Турция, Сърбия, Австрия ... Като че не съществуваме, или сме прокажени ...((( Научно-популярните книжки вече са рекламни((( Тогава пък аз няма да им казвам каквото знам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X