Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави чеверме?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как се прави чеверме?

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Е това звучи професионално. Благодаря. За тавата под агнето не бях чувал, нямаше и да се сетя. Трябва да импровизирам нещо. Ще трябва и матор да му се тури. Има време, ще стане. Ако има други свежи идеи, не се стискайте.
    Маторя от чистачки съм го виждал на живо (не съм го ползвал) - върши работа и един акумулатор му стига. Щракал съм го с ГСМ-а това устройство и ако намеря снимките ще пусна.
    Дискавъри 300 тди ръчка
    Витара тди автомат
    XT660R

Коментар

Ето нещо подобно.
      Прикачени файлове

Коментар

Прекрасни рецепти, чудесни нагледни материали!
        Само не разбрах, Таргата кога ще ни вика?

Аз съм почитател и на агне в трап, но и на чевермето съм любител...голям!
        На едно чеверме видях интересен начин на приготвяне, благ юнак со остър нож (и светнал ракиено-бирен поглед), режеше веке опечените мръвки. Така не остана нищо сурово! Верно, ягнето по към шиле идеше, ма пак много арно дойде!
        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Два три пъти съм ходил на подобно агне чеверме.
          Никога и никъде не беше станало вкусно. Сухо жилаво месо, къде препечено, къде сурово и безсолно.
          Хем все големи майстори, големи хвалби !
          Това съм го преживял в различни краища на България с различни прехвалени майстори.
          Истината е в зидана каменна фурна и тава - според мен.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Подкрепям Ник.
            В Родопите са ми пекли агне/шиле/ и в зидана чевермеджийница - резултата същия.
            Просто вкусовете са ни различни, тамошните хора сутринта пекат агнето и го ядят вечерта студено и лоясало. Последния път ги накарахме да го мушнат в ел. фурна да се доопече и да го ядем топло.

А за зиданата фурна имам да пиша, че ми направиха такава и още на съм я пробвал, резил.
            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Аз също подкрепям Ник пробвал съм чеверме не че е лошо но не ми харесва на мене по ми допада в трап става си сочно и хубаво пъ си има и плънка та и финансово е по добре.
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
              тел.088четири 9едно9 4нула4
              -------------------------------------------------------

Коментар

Колега, за да го направиш в трап ти трябва една тава, ал.фолио и едно кофражно платно.Копаеш дупка ,около 40 см. дълбока ,по размера на платното и палиш огъня от по- раничко.След като получиш достатъчно количесво жар ,пускаш тавата с агнето \нарязано,ненарязано\, подправено по избор и доливаш малко водичка и масло.Тавата я завий с фолио .Слагаш платното отгоре и опушваш наоколо.Върху платното запали още един огън и го поддържай около 5 часа. Има специалисти ,които го завиват в кожата ,но така е по неангажиращо и имаш време за ракии, бири ,вино, каквото има.п.п. Чета си поста и открих един пропуск.Трябва ти и агне.

Коментар

Ако правите чеверме близо до Пловдив мога да помогна с механизация Имам машинка за въртене на шиш-преди няколко години я купих от Гърция,но все още не съм я пробвал в реални условия.Мотор 220в с редуктор,в обща кутия.
                  0+

Коментар

Един тъп видях как сложиха чевермето да се върти от чучура на една чешма,подобно на мелниците.Водата си тече чевермето се върти и хорта се занимаваха пресушаване на бири вина ракии и други напитки.

Коментар

Благодаря за съветите. Знам къде има зидана фурна в гората. И тава имам неръждавейка. Трябва да я измия от остатъците от масла и антифриз, ама не е проблем. Да видим кво ще каже колегата? И на мен не ми се вярва да се получи цяло. Пък за да се получи, накрая вероятно няма да искам да го гледам. В трапа май ще е най-лесно. И качествено.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Адаш, ако искаш агнешкото да е вкусно, а не само атрактивно-вслушай се в съвета който ти дадох в поста си в началото на темата. Няколко човека също се изказаха в подкрепа на моето мнение.
                        Просто вкуса на месото когато е на малки порции е коренно различен от този на цяло печено агне. Наблегнете на черния пипер. И солта, ама има хора които се хранят "здравословно" и не искат да им е солено. А сол малко в повече придава страхотен вкус.

Същото е и с цяло печено прасенце-страхотна атракци я е да се поднесе вечер в ресторанта на угасено осветление, с горящ спирт в тавичката, но на вкус няма нищо общо с добре познатите ни пържоли. Вее обясних защо.

Ако искаш, направи си експеримент-сложи да се пече нарязано и добре овкусено агне, и успоредно с него-такова на чеврме, или просто опечено цяло. Вечерта е ясно какво ще се случи. НА сутринта виж от кое агне е останало повече...
                        Успех с изяждането.

А ако се окажа прав-да ме поканиш на следващото агне
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Наистина съм присъствал на несполучливи чевермета, но много повече съм присъствал на сполучливи и мога да кажа, че сполучливото чеверме е манна небесна.
                          Агне в пещ и агне на чеверме са две абсолютно различни продукта и общото е само вида на месото. Аз лично предпочитам на пещ-по-сочно е и има едно чудо, наречено дроб-сърма, което ако е направено добре всички забравятза агнето... Мероприятието, наречено "чеверме" обаче е една друга бира. Казвам "мероприятието" защото яденето на самото чеверме е само апотеоза на този процес. Всички останали забавления преди и след това оставят отпечатък за доста време напред, понякога с години. Не че не може да се отнесе и тавата от пещта в гората, но не е същото... Това от опит, при това не малък.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                            Наистина съм присъствал на несполучливи чевермета, но много повече съм присъствал на сполучливи и мога да кажа, че сполучливото чеверме е манна небесна.
                            Агне в пещ и агне на чеверме са две абсолютно различни продукта и общото е само вида на месото. Аз лично предпочитам на пещ-по-сочно е и има едно чудо, наречено дроб-сърма, което ако е направено добре всички забравятза агнето... Мероприятието, наречено "чеверме" обаче е една друга бира. Казвам "мероприятието" защото яденето на самото чеверме е само апотеоза на този процес. Всички останали забавления преди и след това оставят отпечатък за доста време напред, понякога с години. Не че не може да се отнесе и тавата от пещта в гората, но не е същото... Това от опит, при това не малък.
                            + 1111

Потвърждавам - има ли добре направена дроб сърма агнешкото става гарнитура към нея.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Два три пъти съм ходил на подобно агне чеверме.
                              Никога и никъде не беше станало вкусно. Сухо жилаво месо, къде препечено, къде сурово и безсолно.
                              Хем все големи майстори, големи хвалби !
                              Това съм го преживял в различни краища на България с различни прехвалени майстори.
                              Истината е в зидана каменна фурна и тава - според мен.
                              Заповядай в Ловеч.Няма да кажа името на ресторанта за да не излезе като реклама , ще допълня ,че досега нямаме лоши отзиви.
                              Едно ЛС предварително е достатъчно.
                              Последно редактирано от bejanski; 03-04-10, 17:47.
                              Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

От: Как се прави чеверме?

Стара е темата но попаднах на едно доста хитро и забавно клипче

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X