Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави чеверме?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Как се прави чеверме?

    Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Е това звучи професионално. Благодаря. За тавата под агнето не бях чувал, нямаше и да се сетя. Трябва да импровизирам нещо. Ще трябва и матор да му се тури. Има време, ще стане. Ако има други свежи идеи, не се стискайте.
    Маторя от чистачки съм го виждал на живо (не съм го ползвал) - върши работа и един акумулатор му стига. Щракал съм го с ГСМ-а това устройство и ако намеря снимките ще пусна.
    Дискавъри 300 тди ръчка
    Витара тди автомат
    XT660R

    Коментар


    • #17
      До: Как се прави чеверме?

      Ето нещо подобно.
      Прикачени файлове

      Коментар


      • #18
        До: Как се прави чеверме?

        Прекрасни рецепти, чудесни нагледни материали!
        Само не разбрах, Таргата кога ще ни вика?

        Аз съм почитател и на агне в трап, но и на чевермето съм любител...голям!
        На едно чеверме видях интересен начин на приготвяне, благ юнак со остър нож (и светнал ракиено-бирен поглед), режеше веке опечените мръвки. Така не остана нищо сурово! Верно, ягнето по към шиле идеше, ма пак много арно дойде!
        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

        Коментар


        • #19
          До: Как се прави чеверме?

          Два три пъти съм ходил на подобно агне чеверме.
          Никога и никъде не беше станало вкусно. Сухо жилаво месо, къде препечено, къде сурово и безсолно.
          Хем все големи майстори, големи хвалби !
          Това съм го преживял в различни краища на България с различни прехвалени майстори.
          Истината е в зидана каменна фурна и тава - според мен.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

          Коментар


          • #20
            До: Как се прави чеверме?

            Подкрепям Ник.
            В Родопите са ми пекли агне/шиле/ и в зидана чевермеджийница - резултата същия.
            Просто вкусовете са ни различни, тамошните хора сутринта пекат агнето и го ядят вечерта студено и лоясало. Последния път ги накарахме да го мушнат в ел. фурна да се доопече и да го ядем топло.

            А за зиданата фурна имам да пиша, че ми направиха такава и още на съм я пробвал, резил.
            Не бързай ако искаш да стигнеш
            __________________________________
            Discovery II TD5 10P

            Коментар


            • #21
              До: Как се прави чеверме?

              Аз също подкрепям Ник пробвал съм чеверме не че е лошо но не ми харесва на мене по ми допада в трап става си сочно и хубаво пъ си има и плънка та и финансово е по добре.
              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
              тел.088четири 9едно9 4нула4
              -------------------------------------------------------

              Коментар


              • #22
                До: Как се прави чеверме?

                Колега, за да го направиш в трап ти трябва една тава, ал.фолио и едно кофражно платно.Копаеш дупка ,около 40 см. дълбока ,по размера на платното и палиш огъня от по- раничко.След като получиш достатъчно количесво жар ,пускаш тавата с агнето \нарязано,ненарязано\, подправено по избор и доливаш малко водичка и масло.Тавата я завий с фолио .Слагаш платното отгоре и опушваш наоколо.Върху платното запали още един огън и го поддържай около 5 часа. Има специалисти ,които го завиват в кожата ,но така е по неангажиращо и имаш време за ракии, бири ,вино, каквото има.п.п. Чета си поста и открих един пропуск.Трябва ти и агне.

                Коментар


                • #23
                  До: Как се прави чеверме?

                  Ако правите чеверме близо до Пловдив мога да помогна с механизация Имам машинка за въртене на шиш-преди няколко години я купих от Гърция,но все още не съм я пробвал в реални условия.Мотор 220в с редуктор,в обща кутия.
                  0+

                  Коментар


                  • #24
                    До: Как се прави чеверме?

                    Един тъп видях как сложиха чевермето да се върти от чучура на една чешма,подобно на мелниците.Водата си тече чевермето се върти и хорта се занимаваха пресушаване на бири вина ракии и други напитки.

                    Коментар


                    • #25
                      До: Как се прави чеверме?

                      Благодаря за съветите. Знам къде има зидана фурна в гората. И тава имам неръждавейка. Трябва да я измия от остатъците от масла и антифриз, ама не е проблем. Да видим кво ще каже колегата? И на мен не ми се вярва да се получи цяло. Пък за да се получи, накрая вероятно няма да искам да го гледам. В трапа май ще е най-лесно. И качествено.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                      Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                      Коментар


                      • #26
                        До: Как се прави чеверме?

                        Адаш, ако искаш агнешкото да е вкусно, а не само атрактивно-вслушай се в съвета който ти дадох в поста си в началото на темата. Няколко човека също се изказаха в подкрепа на моето мнение.
                        Просто вкуса на месото когато е на малки порции е коренно различен от този на цяло печено агне. Наблегнете на черния пипер. И солта, ама има хора които се хранят "здравословно" и не искат да им е солено. А сол малко в повече придава страхотен вкус.

                        Същото е и с цяло печено прасенце-страхотна атракци я е да се поднесе вечер в ресторанта на угасено осветление, с горящ спирт в тавичката, но на вкус няма нищо общо с добре познатите ни пържоли. Вее обясних защо.

                        Ако искаш, направи си експеримент-сложи да се пече нарязано и добре овкусено агне, и успоредно с него-такова на чеврме, или просто опечено цяло. Вечерта е ясно какво ще се случи. НА сутринта виж от кое агне е останало повече...
                        Успех с изяждането.

                        А ако се окажа прав-да ме поканиш на следващото агне
                        Има ли желание-има и начин!

                        Коментар


                        • #27
                          До: Как се прави чеверме?

                          Наистина съм присъствал на несполучливи чевермета, но много повече съм присъствал на сполучливи и мога да кажа, че сполучливото чеверме е манна небесна.
                          Агне в пещ и агне на чеверме са две абсолютно различни продукта и общото е само вида на месото. Аз лично предпочитам на пещ-по-сочно е и има едно чудо, наречено дроб-сърма, което ако е направено добре всички забравятза агнето... Мероприятието, наречено "чеверме" обаче е една друга бира. Казвам "мероприятието" защото яденето на самото чеверме е само апотеоза на този процес. Всички останали забавления преди и след това оставят отпечатък за доста време напред, понякога с години. Не че не може да се отнесе и тавата от пещта в гората, но не е същото... Това от опит, при това не малък.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                          Коментар


                          • #28
                            До: Как се прави чеверме?

                            Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                            Наистина съм присъствал на несполучливи чевермета, но много повече съм присъствал на сполучливи и мога да кажа, че сполучливото чеверме е манна небесна.
                            Агне в пещ и агне на чеверме са две абсолютно различни продукта и общото е само вида на месото. Аз лично предпочитам на пещ-по-сочно е и има едно чудо, наречено дроб-сърма, което ако е направено добре всички забравятза агнето... Мероприятието, наречено "чеверме" обаче е една друга бира. Казвам "мероприятието" защото яденето на самото чеверме е само апотеоза на този процес. Всички останали забавления преди и след това оставят отпечатък за доста време напред, понякога с години. Не че не може да се отнесе и тавата от пещта в гората, но не е същото... Това от опит, при това не малък.
                            + 1111

                            Потвърждавам - има ли добре направена дроб сърма агнешкото става гарнитура към нея.

                            Коментар


                            • #29
                              До: Как се прави чеверме?

                              Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Два три пъти съм ходил на подобно агне чеверме.
                              Никога и никъде не беше станало вкусно. Сухо жилаво месо, къде препечено, къде сурово и безсолно.
                              Хем все големи майстори, големи хвалби !
                              Това съм го преживял в различни краища на България с различни прехвалени майстори.
                              Истината е в зидана каменна фурна и тава - според мен.
                              Заповядай в Ловеч.Няма да кажа името на ресторанта за да не излезе като реклама , ще допълня ,че досега нямаме лоши отзиви.
                              Едно ЛС предварително е достатъчно.
                              Последно редактирано от bejanski; 03-04-10, 17:47.
                              Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

                              Коментар


                              • #30
                                От: Как се прави чеверме?

                                Стара е темата но попаднах на едно доста хитро и забавно клипче

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X