Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хипотетично - глоба за "мръсна" кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хипотетично - глоба за "мръсна" кола

Гледайки на какво е заприличала Ферозата след последната разходка се замисих за следното - съществува ли нещо като глоба за мръсен автомобил? Не броим изнасане на кал и т.н.

Ровейки в закона открих, че могат да глобяват ако са мръсни:
    - стъклата
    - огледалата;
    - светлините;
    - регистационните таблели;

Категория "мръсен автомобил" не намерих.

Какво е вашето мнение по този въпрос? Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Хипотетично - глоба за "мръсна" кола

Май имаше някакъв напън да глобяват за мръсен автомобил, ама то каквито са ни улиците на всички трябва да ни приберат книжките.
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

Коментар

мен са ми правили фиш едно време на входа на Мездра.тъкмо слизахме от един дълъг проеход започващ от Кремиковци и завършващ над Зверино. другите останаха да спят в една еко ферма а аз трябваше да цепя за София и викам айде да слеза до Мездра и да заредя и после по магистралата...... и хоп спряха ме и ми писаха фиш за 5 лева по онова време. не се заяждах защото бяха прави. ама Тойотката не се виждаше от кал де. аз съм си виновен. и досега не одобрявам да се излиза със всичката кал на шосето направо. то си го има и във закона ,че сме длъжни да почистим дори ако направим такова нещо.напълно одобрявам колкото и трудно да е.но има и други участници в движението които трябва да уважаваме.предполагам на всички ни е неприятно когато сме със "цивилна" кола и някъде трябва да прекосим кална диря оставена по шосето.пък може и да е опасно.... оттогава (вече 10 ина години) винаги преди да изляза на асфалта спирам и чегъртам колкото мога.помагат и рекички или бутилки със останала вода.е доколкото стигат силите де.но поне желание да покажем.... и не го правя заради глобата ;-). а когато ме глобиха бях изчистил и фаровете и стъкла и т.н.... но ме глобиха за "замърсен" автомобил. помня че ми показа даже полиця някаква книжка със разпоредби и там го имаше това за мръсен автомобил. не беше за изнасяне на кал по шосето...обясни ми че така се скривали отличителни белези и цвят на колата, разсейвало другите водачи и т.н... абе имаше логика във обяснението му.
      Последно редактирано от Tony33; 20-11-09, 12:51.
      висете отпуснато

Коментар

Няма понятие мръсен автомобил
        Това което си изредил трябва да е чисто. Е трябва и да не замърсяваш пътното платно.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имам акт за мръсен автомобил. Естествено, навръх Стефановден (казвам се Стефан, ако някой не знае), естествено посред зима, естествено, след като бях единствения успял да прецапа през прохода Вратица (яко сняг, няма кой да чисти) или Вратник или де да знам как се казва точно. Бях толкова бесен, че даже не слезнах от колата да се разправям, щото щях да налетя на бой и щеше да стане съвсем мазало. Просто реших, че за 30 лева не си струва да ме опандизят.

Толкова от мен за мръсните автомобили. Нямам нищо против да ми е чиста колата, но понякога е просто невъзможно!
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Имам акт за мръсен автомобил. Естествено, навръх Стефановден (казвам се Стефан, ако някой не знае), естествено посред зима, естествено, след като бях единствения успял да прецапа през прохода Вратица (яко сняг, няма кой да чисти) или Вратник или де да знам как се казва точно. Бях толкова бесен, че даже не слезнах от колата да се разправям, щото щях да налетя на бой и щеше да стане съвсем мазало. Просто реших, че за 30 лева не си струва да ме опандизят.

Толкова от мен за мръсните автомобили. Нямам нищо против да ми е чиста колата, но понякога е просто невъзможно!
            Сори, ама не може да е за мръсен автомобил. Такова понятие в ЗДвП и ППЗДвП няма. Би ли казал какво точно са ти писали в акта?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

ето че не съм единствен. ето и нещо от новините от миналата година.не ми се търси из закони и правилници, но понятие "мръсен автомобил'' има... или поне на "народен език" де
              http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1197220
              и още една статия (прочетете към края й)
              http://paper.standartnews.com/bg/art...article=224886
              а и е обсъждано тук...
              http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33165
              висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                ето че не съм единствен. ето и нещо от новините от миналата година.не ми се търси из закони и правилници, но понятие "мръсен автомобил'' има... или поне на "народен език" де
                Ся ще че прощавате ама народния език е за в кръчмата.
                Не могат да напишат акт за нещо, което не е регламентирано със закон

ЗДвП гласи следното (ни повече ни по-малко)

(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторното превозно средство е длъжен да поддържа:

1. (доп. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) табелите с регистрационния номер чисти и да не поставя върху тях никакви предмети, материали и вещества;

2. устройствата за осветяване и светлинна сигнализация при маневри чисти, видими, регулирани и в изправност;

3. стъклата и огледалата чисти.

Коментар

Точно за това пуснах темата.

"Мръсен" в закона няма. За стъкла, огледала, фарове, табели и изнасяне на боклуци е друга тема. За всичко това пише ясно.

Но за намятан прахоляк и кал по ламарините не се казва никъде нищо. Аз намерих само в новинарски сайтове. Въпросът е дали не пропуснам някоя точка, заперайка или нещо подобно, за което могат да ме глобят, понеже не си нося цистерна с вода за да се мия след всяка разходка.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Нямаше ли в закона по едно време "лош външен вид" в което може да се включва и мръсен автомобил, също и ръждясал и наполовина китосан и т.н. мисля че на това основание пишеха...?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Сори, ама не може да е за мръсен автомобил. Такова понятие в ЗДвП и ППЗДвП няма. Би ли казал какво точно са ти писали в акта?
                      Лош външен вид или нещо подобно. "Външния вид" си беше съвсем буквално на леко кална снежна топка, не споря, но абсолютно не виждам при тези условия какъв друг можеше да бъде.

Накрая полицая ми вика "Абе ти що не каза, че си Стефан, днес нали празник, можеше да измислим нещо..." ... едва се удържах да не попитам как, аджеба, го писа тоя акт, без да видиш как се казвам. Стига, че пак почнах да се ядосвам. То и без това днес не ми е ден, току що спрасках главата на колата и вече съм горд пешеходец за неопределено време
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

За "лош" външен вид , колкото и разтегливо понятие да е това , освен глоба дори в отделни случаи автомобилът може да бъде спрян от движение .

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                          За "лош" външен вид , колкото и разтегливо понятие да е това , освен глоба дори в отделни случаи автомобилът може да бъде спрян от движение .
                          Зачетох се за това във форума на Пежо. Имаше тема, че са спрели от движение кола, която е два цвята сиво, а в талона не било опоменато.

Но в закона така и не намерих нищо за лош външен вид.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Сигурен съм че имаше едно време като карах курсовете. Ама те толкова пъти ги смених оттогава...

Коментар

В Япония е традиция колите да се мият ежедневно,независимо колко са чисти. Като израз на уважение към околните...Японска им работа
                              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X