Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неочаквано криптиран и изгубен текст във форум от VBulletin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Явно съфорумеца "Тропчо" няма понятие от тези неща, за това /без да ме познава/, е решил да компрометира поставената от мен тема.
    Аз съм дал за проба само "част от текстта", който ми провали този софтуер VBulletin закупен и използван във форумите в интернет.
    Интересно ми е, защо тук никой не забелязя че същия VBulletin се използва във форума . . .в който пишем !?
    Аз останах с впечатлението че след като сте събрали смелост ДА ГО ИЗТЕГЛИТЕ, ще го преобърнете в текст и ще ми кажете как сте го сторили.
    Но за съжаление, вие сте останали само с коментарите си, по този случай.
    За това пък аз постъпих по кардинално и си намерих програмата Shtirlitz, която се използва при тези проблеми:
    https://www.softportal.com/software-3560-shtirlits.html
    Но за съжаление, не мога да и направя нужните настойки / те са твърде много /, за да ми излезе текстта:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Неуспешно разкодиране .jpg
Прегледи:123
Размер:230.3 КБ
ID:6980401
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Неуспешно разкодиране .jpg
Прегледи:119
Размер:230.3 КБ
ID:6980400

Коментар

Някой със сигурност няма представа от тия неща. Това е тривиалност и няма никакво криптиране. Объркан е енкодинга или на базата, или в настройките на vbulletin, или и двете.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дадох текста на chat gpt той го преобърна и написа че е объркан енкодинга.

Коментар

Този глупав чат, явно е уловка за дураци !
          Тези хитреци които се явяват по телевизията и "се бият" в гърдите,
          само са прибрали мангизите от този "Европроект" !
          Сума ти време ми изгуби този чат, докато ми пусне някаква тъпотия,
          а след това да ми иска да му намеря . . . ОРИГИНАЛНИЯ ТЕКСТ.
          С такава наглост човек, не би могъл да се сблъска и в българския Парламент:

...................................................................................................................................................... .................................................................
          Ще се опитам да декодирам текста с използване на utf-8 с опция за игнориране на грешки,
          което може да помогне за възстановяване на части от текста.
          Дори при декодиране с UTF-8 и игнориране на грешки, текстът остава в нечетлив вид.
          Той съдържа символи като Рћ, С‚ и други, които предполагат несъответствие
          между заявената кодировка и реалната.
          Ако сте сигурни, че текстът е на български и използва UTF-8, е възможно самият файл
          да е бил увреден при създаване или пренос.
          Препоръчвам да проверите:
          1./ Източника на файла и дали оригиналът все още е достъпен.
          2./ Дали текстът може да бъде експортиран отново с правилна кодировка.
          Мога да помогна с други идеи, ако имате повече информация! ​

...................................................................................................................................................... ......................................................................

За това ще помоля някой, да ми намери инструкция как се работи с разкодиращата програма SHTIRITZ и ми публикува линк към нея .
          Аз ще се оправя сам !

Коментар

Първоначално публикуван от Boa Преглед на мнение
            Този глупав чат, явно е уловка за дураци !
            А ти, "умникът" и "разбирач", занимаваш амнайсе човека с мега елементарност.

Няколко човека ти казаха в прав текст какво да направиш, каква е кодировката и към какво да я промениш. Кой е дуракът отдавна стана кристално ясно на всички, освен теб.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Леле колко драматизъм ...

г-н Boa, няколко поста по-нагоре Ви написах какъв точно е проблема с енкодинга ... но предполагах налични поне основни познания за работа с различните кодировки, които явно Ви липсват ... та се повтарям: оригиналният текст е бил с енкодинг "windows-1251", но програмата е ползвала (при сериализация) енкодера за "UTF-8" и е записала файловете по съответния начин ... ако се четат с декодер за "UTF-8" ще изглеждат точно по познатия Ви начин ... т.е трябва да се обърнат обратно от "UTF-8" до "windows-1251" и после да се ползват какво Ви се иска ... прилагам текста на малка JAVA програма която декодира въпросния файл дето сте дали по-горе:

PHP Код:
              import java.io.BufferedReader;
              import java.io.File;
              import java.io.FileReader;
              import java.nio.charset.Charset;

public class 
              TestEncoding {

public static 
              void main(String[] argsthrows Exception {

String fileName "C:\\Users\\damyan.ognyanov\\Downloads\\Текст за дешифриране.txt";

Charset utf8 Charset.forName("UTF-8");

String decodedText "";
                      try (
              BufferedReader r = new BufferedReader(new FileReader(new File(fileName), utf8))) {

String line null;
                          while (
              null != (line r.readLine())) {

decodedText+=new String(line.getBytes("windows-1251"), utf8);
                          }
                      }

System.out.println(decodedText);
                  }

Преработете я както Ви изнася и си свършете най-накрая работата ...
              лек ден ...

LR Disco II, Td5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X