Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Навигация, начин на употреба, или защо попаднахме в дерето.. (Размисли и страсти)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Навигация, начин на употреба, или защо попаднахме в дерето.. (Размисли и страсти)

Планирал съм скоро едно пътуване, Варна - Стара Загора, обаче използвам безплатните варианти на навигация, и първо голям проблем, на повечето безплатни навигации, картите не са ъпдейтвани още от Тодор Живково време, а това че ауторутинга им е под всякаква критика, не искам да го споменавам даже..

Единствената безплатна алтернатива е, гугъл мапс картите се ъпдейтват на 30 дена краен срок, и ако не се ъпдейтне не можеш да ги ползваш..

Лошото е че трябва да свалиш Офф-лайн за региона за който желаеш, това става доста бавно, и се чака, картите (фрагментите от карти по точно) са големи 700 Мб за това по добре да се използва ВиФи за свалянето им...

Ауторутинга естествено е ужасен, искаше да ме прекара през някакви кози пътеки обаче има начин да се оправи..

Влизаш през браузъра във Гугъл Мапс естествено трябва да си логнат, от там по картата започваш да си правиш даденият маршрут, започваш от стартовата позиция и с десен бутон, добавяне на направление си избираш важни точки..
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:maps1.jpg
Прегледи:607
Размер:147.9 КБ
ID:6537907

Трябва да се прегледа подробно картата и да се внимава за лошо построено маршрути, както този няма смисъл да се минава по този начин, лесно се оправя хващаш го с мишката, и го дърпаш където трябва ..

Име:map2.jpg
Прегледи:551
Размер:135.2 КБ
ID:6537909

Име:map 3.jpg
Прегледи:560
Размер:136.8 КБ
ID:6537911

След като сме се уверили че всичко е наред, избираме изпращане до телефона, и картата се изпраща, после я отваряме (изпраща се като линк) и запазваме пак като линнк но този път на работният плот на устройството, можем маршрута пак да го прегледаме..

Така няма да има изненади, като кози пътеки, или пътища който са запланувани..
    Прикачени файлове
    Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Първоначално публикуван от Traqn Savov Преглед на мнение
    ..

Единствената безплатна алтернатива е, гугъл мапс картите се ъпдейтват на 30 дена краен срок, и ако не се ъпдейтне не можеш да ги ползваш....
    Не е единствената. Here WeGo предлага офлайн навигация. Както и Offline Maps.

Безплатните средства за навигация по пътната мрежа са като цяло съвсем достатъчни. Виж, ако ще се навираш на по-затънтени места положението е по-различно.

При всички положения, каквато и да е навигацията, не е за препоръчване да я следваме сляпо. Винаги са възможни грешки в картата или грешки при изчисляване на маршрута поради някой бъг.

Ние не сме неутрални!

Коментар

https://map.bgmountains.org/#map=8/2810000/5250000/0

тук има доста добра карта, не знам дали може да се полза оффлайн, и дали чертае маршрути
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

BG Mountains има съвместим с Гармин вариант, обаче навигационните приложения за Андроид, които работят с такива карти, са малко и не особено подходящи за масова употреба. Примерно Orux maps.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Не е единствената. Here WeGo предлага офлайн навигация. Както и Offline Maps.

Безплатните средства за навигация по пътната мрежа са като цяло съвсем достатъчни. Виж, ако ще се навираш на по-затънтени места положението е по-различно.

При всички положения, каквато и да е навигацията, не е за препоръчване да я следваме сляпо. Винаги са възможни грешки в картата или грешки при изчисляване на маршрута поради някой бъг.
          Още един глас за Here. Освен това, Sygic хич не е лоша алтернатива. Дори да не си купиш пълната версия, навигацията е адекватна и използваема след изтичане на демо периода. Единственото предимство, което намирам на Гугълската навигация е факта, че можеш да търсиш по име на фирма или обект. В този ред на мисли Sygic излиза на много добра цена (под 20лв) ако изчакаш промоция.
          Orux и Sygic са навигациите за които съм дал пари и не съжалявам за това.
          42

Коментар

Аз ползвам Иго Некстген и няма място където да не ме е завело. Ползва карти на Хере и на Том Том. Относпо търсенето по име:на Гулската намирате обекта и чрез Мап2Гео споделяте точката с Иго и... Приятно пътуване.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Тракане, правиш всичко погрешно и от там ти е проблемът.
              Нищо не трябва да се сваля, просто си остави мобилните данни работещи и ползвай гугъл наволя.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Тази навигация, има надежда да стане, ще си пробвам и новата камерка (престижио роадрунер140) на колата ще кача видеото в тубата то без това толкова безсмислени глупости има там че една повече или по малко същата работа
                Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                  ... Единственото предимство, което намирам на Гугълската навигация е факта, че можеш да търсиш по име на фирма или обект. ,,,
                  Гугълската може да ти прави маршрут и съобразно трафика, което в голям град е полезно.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Явно му трябва време за да си направи рутинга, понеже когато пуснах офлайн-мапса, искаше още на първите 3 километра да ме прекара през някакъв пътен възел, вместо директно да мина но като постоя малко, явно преизчисли и оправи само тази бъркотия още изкуственият интелект е прост

Коментар

Между другото, вече си направих канал във тубата, където ще си качвам видеанца от ОН-борд камерката.. вече има качени и 3 видеа, ама качеството на тази камера не е много добро. шийт камера за 48 лева с доставката!!!!

Коментар

От скоро ползвам Waze. Много съм доволен.Показва в реално време полицейски засади, трупове на животни даже по пътя. Онлайн е само че. Иначе са много актуални картите.

Коментар

Гугъл Мапс като имам обхват,като няма GAIA със свалени карти,малко тежка програма за стар Айпад ма върши работа,лошото е,че почва да ми свършва мястото на предното стъкло от тия екранчета
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Абе .. гугъл мапс помага много, обаче дори в развити региони може да те вкара в приключение. Тия навигации не трябва да им се вярва, а да се ползват за справка горе долу и при липса на табели.

Мапса почва да ме дразни, след като при Боса в Калифорния ме набута във военната им база , миналата седмица се опита да ме прекара през немската военна база Рамщайн.

Коментар

Айде сега оправдания,шпионин си ти,скрита лимонка.

MAPS и те вършат работа еле ако си се за чукал някъде без обхват пък ти трябва нещо евтино и лесно за стария телефон.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X