Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте гуми за сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръчайте гуми за сняг

Кои гуми бихте препоръчали за сняг 265/75/16? По възможност да се справят добре както на утъпкан и заледен сняг върху асфалт така и оффроуд дълбок сняг върху почва, кал и тн. Гледам моделите на COOPERDiscoverer S/T MAXX и TOYO Open Country M/T заради ламетлите които имат и агресивния и дълбок грайфер но не мога да преценя дали са подходящи.
    Последно редактирано от speshev; 17-01-13, 15:32.

От: Препоръчайте гуми за сняг

ТОYO-то единствено от двете сравнявани съм виждал многократно как се представят на сняг - супер!
    Но размерът, върху който имам наблюдения е 235/85/16 (32") и спаднати до към атмосфера, карани върху едно Митсубиши L200 на приятел.

Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Карам 3-ти сезон с Toyo Open Country MT лятото и GoodYear Wrangler Duratrac през зимата. Пробвал съм и двата модела и през зима и през лято. Тойото няма ламели и при ниски температури и на сняг, и на лед, и на сухо нищо не става от нея. Не е маркирана и със snowflake. Абе класическа лятна гума си е и през сезона за който е предназначена е перфектна. Истинската офроуд гума за зимния сезон е Дуратрака и за съжаление е единствената на пазара. Шарката и е с ламели, отвори за шипове и е маркирана със snowflake. Справя се прекрасно и в сняг и в кал. Дуратрак е и единствения модел на пазара за офроуд гуми маркирана със snowflake, което е гаранция че материала е "зимен". Много хора се заблуждават от маркировката "M+S" (mud and snow). Това означение касае само шарката на грайфера и не касае материала от който е произведенa гумата. Няма ли snowflake гумата е лятна без значение каква и е шарката.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:293x188_Content_MS_SnowF.jpg
Прегледи:1
Размер:25.6 КБ
ID:5444695 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tires.jpg
Прегледи:1
Размер:16.5 КБ
ID:5444696

Ето и едно мое клипче с първия ми тест на GoodYear Wrangler Duratrac

Последно редактирано от elbgt; 18-01-13, 10:36.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Карам 3-ти сезон с Toyo Open Country MT лятото и GoodYear Wrangler Duratrac през зимата. Пробвал съм и двата модела и през зима и през лято. Тойото няма ламели и при ниски температури и на сняг, и на лед, и на сухо нищо не става от нея. Не е маркирана и със snowflake. Абе класическа лятна гума си е и през сезона за който е предназначена е перфектна. Истинската гума за зимния сезон е Дуратрака. Шарката и е с ламели, отвори за шипове и е маркирана със snowflake. Справя се прекрасно и в сняг и в кал. Дуратрак е и единствения модел на пазара за офроуд гуми маркирана със snowflake, което е гаранция че материала е "зимен". Много хора се заблождават от маркировката "M+S" (mud and snow). Това означение касае само шарката на грайфера и не касае материала от който е произведен гумата. Няма ли snowflake гумата е лятна без значение каква и е шарката.

[ATTACH=CONFIG]537306[/ATTACH]
        много точно!
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от speshev Преглед на мнение
          ... По възможност да се справят добре както на утъпкан и заледен сняг върху асфалт така и оффроуд дълбок сняг върху почва, кал и тн. ...
          Всички търсим универсалната гума, дето да става и за магистралата, и на заледеното през зимата, и в калта да копаят, ама още не сме я намерили ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

От тази зима съм с BFG winter slalom KSI.Държат се превъзходно на утъпкан сняг и в дълбок сняг.В кал още не съм ги вкарвал.Размера е 235/75/15 и са на ISUZU TROOPER 3.1 тд.

Коментар

Това ли е гумата GoodYear Wrangler Duratrac? Гледам я в един сайт за поръчки но е описана като лятна.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gy_wranglerduratrac.jpg
Прегледи:3
Размер:28.5 КБ
ID:5444697

Коментар

Чак универсална не търся щото съм наясно че няма. Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг. Просто тези две неща вървят заедно и няма как да се сменят гумите според терена.

Коментар

... Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг. Просто тези две неща вървят заедно и няма как да се сменят гумите според терена.
                  Няма такава. Хубавите кални гуми с по-универсална шарка (примерно Goodyear Wrangler MT/R, Toyo Open Country MT, Cooper Discoverer STT) са ОК за дълбок сняг с кал отдолу. На утъпкан сняг и на заледено обаче ги няма никакви. На леко заледен примръзнал асфалт със съвсем лек (едва забележим) наклон с още новички кални Goodyear съм включвал предното за да мога да тръгна. Как се спира на такъв терен с кални гуми оставям на фантазията ти ...

Ако колата влиза в гората и непременно й трябват кални гуми, извън гората ще трябва да се кара с много повишено внимание. Ако нещо от рода на АТ ще ти върши работа - погледни Duratrac-а. Както е показано по-горе, гумата е маркирана със символа за "Severe snow conditions" и би трябвало да се справи доста по-добре от калните.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Чак универсална не търся щото съм наясно че няма. Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг. Просто тези две неща вървят заедно и няма как да се сменят гумите според терена.
                    Започни от размера, щото от 31" нагоре гуми "за сняг" или "зимни" в Европа е малко проблемация.
                    Снежинката е американски символ, който не е възприет официално в Европа.
                    Наистина, Дуратрак-ът е една от малкото гуми, които се доближават до понятието "универсална зимна", като става дума за джипове. Има и други, ама те са още по-недостъпни от наше село.
                    Аз си бях харесал новото STZ на Mickey Thompson, ама и него, дори в Англия, го внасят само в ситни размери.
                    И не вярвай на всичко, което се пише по "търговските" сайтове.
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Дуратрак-ът е една от малкото гуми, които се доближават до понятието "универсална зимна", като става дума за джипове. Има и други, ама те са още по-недостъпни от наше село.
                      Аз наистина не съм срещал друг модел, а ровя близо 3 години вече. Би ли споменал кои са другите модели, че ме заинтригува.

Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг.
                      Е тук вече удряш гредата. За утъпкан сняг и асфалт ти трябва тясна гума, а за дълбок сняг широка.

Ето ти пример как се кара в дълбок сняг. С тясната гума лягаш на шасито/купето, а ако си с цели мостове на тях. Дори в тоя клип на 2:50 малко му трябваше на пича да се окопае нищо че е с независимо окачване и шасито и диференциалите са доста по-високо от ако беше с цели мостове:

Последно редактирано от elbgt; 18-01-13, 10:20.

Коментар

BFG Allterrain? На Паджерото съм с такива и съм супер доволен (Не че особено често му се случва да кара на кал), но аз другото са възможно най- универсалните гуми, които съм карал. Тези, които се произвеждат последните години са маркирани и със "снежинка" за мое огромно учудване.
                        Зима иде

Коментар

Тия пичове от клипа голям кеф си правят, ама въпросът не опира само до гумите. Jeep-ове си трябват. Не става с джипки! Това в рамките на майтапа, разбира се Още едно поучително по отношение на размера гуми за дълбок сняг клипче, в което има и една тойотка:

Последно редактирано от elbgt; 18-01-13, 10:32.

Коментар

Първоначално публикуван от лев4о Преглед на мнение
                            От тази зима съм с BFG winter slalom KSI.Държат се превъзходно на утъпкан сняг и в дълбок сняг.В кал още не съм ги вкарвал.
                            В кал не стават. Грайфера не се самоочиства - твърде тесен е за дълбочината си и тръвде прави бордове на каналите.
                            За всичко друго са перфектни през зимата и пролетта.

Ма тоя размер дето го търси колегата май го няма ...

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                              Аз наистина не съм срещал друг модел, а ровя близо 3 години вече. Би ли споменал кои са другите модели, че ме заинтригува.
                              Имах предвид тези:http://www.mavistire.com/ProductCart...e+M%2FT&m=1726

Макар че реално нямат снежинка, канадците им се кефят здраво, което за мен си е повече от препоръка. Реално на пазара отвъд голямата вода се предлагат под поне три марки - Kelly, Goodyear и Dunlop, ама трите фирми са си посестрими от бая време.
                              Ето и някакво клипче:
                              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X