Кои гуми бихте препоръчали за сняг 265/75/16? По възможност да се справят добре както на утъпкан и заледен сняг върху асфалт така и оффроуд дълбок сняг върху почва, кал и тн. Гледам моделите на COOPERDiscoverer S/T MAXX и TOYO Open Country M/T заради ламетлите които имат и агресивния и дълбок грайфер но не мога да преценя дали са подходящи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Препоръчайте гуми за сняг
Свий
X
-
От: Препоръчайте гуми за сняг
ТОYO-то единствено от двете сравнявани съм виждал многократно как се представят на сняг - супер!
Но размерът, върху който имам наблюдения е 235/85/16 (32") и спаднати до към атмосфера, карани върху едно Митсубиши L200 на приятел.
Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
0888/00-55-37
-
Карам 3-ти сезон с Toyo Open Country MT лятото и GoodYear Wrangler Duratrac през зимата. Пробвал съм и двата модела и през зима и през лято. Тойото няма ламели и при ниски температури и на сняг, и на лед, и на сухо нищо не става от нея. Не е маркирана и със snowflake. Абе класическа лятна гума си е и през сезона за който е предназначена е перфектна. Истинската офроуд гума за зимния сезон е Дуратрака и за съжаление е единствената на пазара. Шарката и е с ламели, отвори за шипове и е маркирана със snowflake. Справя се прекрасно и в сняг и в кал. Дуратрак е и единствения модел на пазара за офроуд гуми маркирана със snowflake, което е гаранция че материала е "зимен". Много хора се заблуждават от маркировката "M+S" (mud and snow). Това означение касае само шарката на грайфера и не касае материала от който е произведенa гумата. Няма ли snowflake гумата е лятна без значение каква и е шарката.
Ето и едно мое клипче с първия ми тест на GoodYear Wrangler Duratrac
Последно редактирано от elbgt; 18-01-13, 10:36.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеКарам 3-ти сезон с Toyo Open Country MT лятото и GoodYear Wrangler Duratrac през зимата. Пробвал съм и двата модела и през зима и през лято. Тойото няма ламели и при ниски температури и на сняг, и на лед, и на сухо нищо не става от нея. Не е маркирана и със snowflake. Абе класическа лятна гума си е и през сезона за който е предназначена е перфектна. Истинската гума за зимния сезон е Дуратрака. Шарката и е с ламели, отвори за шипове и е маркирана със snowflake. Справя се прекрасно и в сняг и в кал. Дуратрак е и единствения модел на пазара за офроуд гуми маркирана със snowflake, което е гаранция че материала е "зимен". Много хора се заблождават от маркировката "M+S" (mud and snow). Това означение касае само шарката на грайфера и не касае материала от който е произведен гумата. Няма ли snowflake гумата е лятна без значение каква и е шарката.
[ATTACH=CONFIG]537306[/ATTACH]В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Първоначално публикуван от speshev Преглед на мнение... По възможност да се справят добре както на утъпкан и заледен сняг върху асфалт така и оффроуд дълбок сняг върху почва, кал и тн. ...Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Чак универсална не търся щото съм наясно че няма. Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг. Просто тези две неща вървят заедно и няма как да се сменят гумите според терена.
Коментар
-
Първоначално публикуван от speshev Преглед на мнение... Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг. Просто тези две неща вървят заедно и няма как да се сменят гумите според терена.
Ако колата влиза в гората и непременно й трябват кални гуми, извън гората ще трябва да се кара с много повишено внимание. Ако нещо от рода на АТ ще ти върши работа - погледни Duratrac-а. Както е показано по-горе, гумата е маркирана със символа за "Severe snow conditions" и би трябвало да се справи доста по-добре от калните.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Първоначално публикуван от speshev Преглед на мнениеЧак универсална не търся щото съм наясно че няма. Въпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг. Просто тези две неща вървят заедно и няма как да се сменят гумите според терена.
Снежинката е американски символ, който не е възприет официално в Европа.
Наистина, Дуратрак-ът е една от малкото гуми, които се доближават до понятието "универсална зимна", като става дума за джипове. Има и други, ама те са още по-недостъпни от наше село.
Аз си бях харесал новото STZ на Mickey Thompson, ама и него, дори в Англия, го внасят само в ситни размери.
И не вярвай на всичко, което се пише по "търговските" сайтове.Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
-
Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнениеДуратрак-ът е една от малкото гуми, които се доближават до понятието "универсална зимна", като става дума за джипове. Има и други, ама те са още по-недостъпни от наше село.
Първоначално публикуван от speshev Преглед на мнениеВъпроса е за гума за сняг която да се представя добре както на асфалт и на утъпкан сняг така и в дълбок сняг.
Ето ти пример как се кара в дълбок сняг. С тясната гума лягаш на шасито/купето, а ако си с цели мостове на тях. Дори в тоя клип на 2:50 малко му трябваше на пича да се окопае нищо че е с независимо окачване и шасито и диференциалите са доста по-високо от ако беше с цели мостове:
Последно редактирано от elbgt; 18-01-13, 10:20.My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.
Коментар
-
BFG Allterrain? На Паджерото съм с такива и съм супер доволен (Не че особено често му се случва да кара на кал), но аз другото са възможно най- универсалните гуми, които съм карал. Тези, които се произвеждат последните години са маркирани и със "снежинка" за мое огромно учудване.Зима иде
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от лев4о Преглед на мнениеОт тази зима съм с BFG winter slalom KSI.Държат се превъзходно на утъпкан сняг и в дълбок сняг.В кал още не съм ги вкарвал.
За всичко друго са перфектни през зимата и пролетта.
Ма тоя размер дето го търси колегата май го няма ...
Коментар
-
Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнениеАз наистина не съм срещал друг модел, а ровя близо 3 години вече. Би ли споменал кои са другите модели, че ме заинтригува.
Макар че реално нямат снежинка, канадците им се кефят здраво, което за мен си е повече от препоръка. Реално на пазара отвъд голямата вода се предлагат под поне три марки - Kelly, Goodyear и Dunlop, ама трите фирми са си посестрими от бая време.
Ето и някакво клипче:Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар