Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странично износване на гуми от кръгови движения възможно ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странично износване на гуми от кръгови движения възможно ли е ?

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
    Марто,ще го пробам това с контактното петно. Поръчах 4 нови гуми, харесах си Континентал и гледам че по тестовете ги дават добри дори и в този размер. Снощи се наврях под колата и огледах амортисиорите. Заден ляв си е пуснал отпуск. Омаслен е. Ще се завлека в сервиз да сменят двата задни амортисиора и ако се наложи и предните и се надявам всичко да си дойде на мястото. Относно разпдеделението на теглото, колата я карам само в града. За извън него имам друга. Возим се аз и жена ми. Никакъв багаж освен един компресор, въже, лопата за сняг и това е. Товар 5 кила. Резервоара го подържам пълен но той е монтиран под колата и е по средата в заднта част. Аз + жената сме около 100-110 кила и горе долу теглото е 60/50 разпределено . Снощи минах през сервиз за технически преглед до нас има такъв и се познавам със собственика. Та помолих ги да ми качат колата на валяците за да видим спирачното усилие дали е еднакво на всички колела. Разликите са в норми да некажа че почти няма. Смених преди и задни накладки преди сезона. Баси драмата. Ще взема да забода един Trail Master и едни кобри и така Тъй, като вече не минавам по този маршрут ( смених град работа и.тн) се надявам този проблем да е в миналото.
    Уж стенда арен,уж довереност сякаква им имаш,пък изпуснал амортисьор не са забелязали!!!Или по-лошо не са ти обърнали вниманието за него!
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Нямаш ли семейство, роднини или съседи, които да карат по същия маршрут. Техните гуми как са? С други автомобили имал ли си този проблем?
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

От изпуснал ам гумата подскача и я яде на петна както каза колегата,няма да я кльопа само външно.Носачи,накрайници,лагери,стенд,виж и за строшена пружина.Ако това е в ред търси други които са се оплакали от този модел гума и ако това не е се предавай.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Гумата не е износена на петна, както е от амортисиор. Ще снимам довечера и ще постна снимка. Загледах си гумите на джипа с който също минавах по въпросния надлез но с него по рядко и там има износване от външната страна на предна и задна леви гуми но е много по-малко. Относно сервиза дето реглажа правих ми казаха че амортисиора е тръгнал но аз го интерпретирах, като трябва да го смениш но може да кара, грешката си е моя не на сервиза. Записах час в АМК за цялостен преглед на ходова част. Ще видим.
          2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Колега, ти сериозно ли в АМК !? Там има работници, дето не знаят какво е контактен ключ, да не говорим за друго.
            Аз съм доволен от нашия колега Goldy, винаги там си правя преглед на новопостъпилите таралясници. Нищо няма да ти спести, като информация. А ще ти вземе 30% от цената на АМК, има си стендове за всичко и 4 подемника, споко - всичко е истинско, даже ДДС фактури издава.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0662.jpg
Прегледи:1
Размер:84.3 КБ
ID:5436037Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0664.jpg
Размер:88.7 КБ
ID:5436039

По снимките не може да се види реалното износване но на дясната снимка се вижда, че то започва от левия борд и стига до средата на гумата.

LZ3STO

Коментар

Това не е износване от сходимост или от завои! Прилича на препомпана гума! Не се вижда хубаво средата на гумата,но външните ръбове не са пипнати.
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Човека пише ,че износването започва от левия борд до към средата. От препомпани гуми износването се изразява всредата.
                  Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tire-tread-wear-paterns.jpg
Размер:43.4 КБ
ID:5436153

Коментар

Смърт без причина няма. Само от едната страна на автомобила ли е износването? Да не би да има противоположно износване от другата страна, или същото износване. Странно е при коментирания завой да се износва само от едната страна на автомобила.
                      п.п. А и докато Крум (Regulator) не го види на стенда, аз не вярвам. На стр.136 от линка дето съм дал по-горе пише други работи. http://auto-niki.com/pravila.pdf
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                        [ATTACH=CONFIG]526573[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]526575[/ATTACH]

По снимките не може да се види реалното износване но на дясната снимка се вижда, че то започва от левия борд и стига до средата на гумата.
                        Аз нещо друго се чудя, ако ти ги износва от ляво, това на снимката е дясна гума, значи си ги сложил на обратно на посоката на въртене, или бъркам? Аз съм с Дебица Фриго на леката кола и посоката им е на обратно. Като гледам дълбочината на грайфера, за мен тези гуми са свършили така или иначе. Целогодишно ли ги караш?
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                          Смърт без причина няма. Само от едната страна на автомобила ли е износването? Да не би да има противоположно износване от другата страна, или същото износване. Странно е при коментирания завой да се износва само от едната страна на автомобила.
                          п.п. А и докато Крум (Regulator) не го види на стенда, аз не вярвам. На стр.136 от линка дето съм дал по-горе пише други работи. http://auto-niki.com/pravila.pdf
                          Не е до стенд цялата работа.Аз поне,виждам че гумата не е пипната по външната страна (отвън и отвътре ръбовете не са износени).Ама по снимки-толкова!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                            Не е до стенд цялата работа....!
                            Абе така или иначе не е от завоя. Между другото колко тежи водача?
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

нова кола........ два комплекта гуми износва...........да не е нещо вродено

иначе за килата каза вече колко са - не е от тях!

Коментар

На снимките е задна лява гума. Посоката е правилна. Водача тежи 60 кила с мокри дрехи Гумите са свършили и ще ги изхвърля след сезона, но искам да разбера каква е причината за износването за да не износи и новите такива. Не карам с тях целогодишно а само зимата.

LZ3STO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X