Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Машина за скубене на пилета
Свий
X
-
От: Машина за скубене на пилета
Първоначално публикуван от Дио Преглед на мнение
-
Здравейте.
Извинявайте, че не отговарям по-бързо. Ето още един клип, но други не успях да направя защото свършиха бройлерите.
http://youtu.be/fVGnmBYoJAc
Пилетата се попарват като водата трябва да е 67-70 градуса максимум.
Тампоните са специални и са доста по-големи от вентил на гума. Ел. двигател е трифазен 0,75 kw, при диск около 600 mm оборотите му трябва да са между 160-180. Ние използвахме шайба за диска от автоматична пералня. Пробвахме и с домашни петли, при тях се налага и стандартното пърлене, докато при бройлерите това е излишно(не че не съм ги пърлил) защото падат и мъхчетата.Общо взето аз колех и понеже не успявах да смогвам не можах и много да снимам.
http://youtu.be/X_FXgfdQAL4
Относно патента, благодаря но ние не сме открили топлата вода. Водата от пръскалото е студена и служи да отмива перушината.
Поздрави.
Коментар
-
Явно си вегетарианец...
Не си ли виждал живо пиле? Докато от живо пиле, кълвящо разни неща от земята се превърне в замразено в тарелка в Лидл или Кауфланд неизбежно се минава през този етап. Иди в някое село да видиш как се коли с брадва-Настъпват се крилата с крак, краката се държат с едната ръка, а с другата се удря с брадвата по врата на пилето. Понякога не се уцелва, и главата се разсича наполовина. Гледката е по-гадна, определено.
Между другото ако отидеш в някоя кланица ще видиш, че и там пилетата се слагат в такива фунии, само, че на поточна линия. Как мислиш, там какво е?..
Яж си боб и не се тормози с начините на колене на животните... Всъщност има теория, че и растенията страдат когато ги откъсваш. Ще стоиш ли гладен?...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Между другото дори и без глава, (ако го изпуснеш) поне 2 минути подскача по двора докато се кротне. Верно неориентирано, но все пак.
Не се стряскайте от действителността. Да не би в птицекомбината да им пеят песнични и да ги колят безкръвно ...Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.
Коментар
-
-
Колега,машинката е много добра.Ще трябва да се прави , и да я лашкам на комшията да я истества.
Иначе у село пилето се коли с осстър нож,спомням си баба ми лека и пръст, как колеше петли с един абен нож,докато го заколи го беше удушила
Коментар
-
Машината като идея е много добра,а пък вече на принципа" Направи сам" всеки може да си я направи както може,в зависимост от това с какви материали разполага и как ще я ползва.Важно е да върши работа.Пък и от експерименти може и дасе подобри,човек знае ли???
Коментар
-
Първоначално публикуван от Дио Преглед на мнениеУффф явно съм причинил психическо неудобство на някои колеги, моля да ме извените. Ако броилерът не се обездвижи по някакъв начин то той целият (крила и бутчета) ще се почупи.
Поздрави.Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар