Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трабантче за офроуд и дрифт?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трабанче за офроуд и дрифт?

Един познат имаше подобен замисъл с Полски фиат 126Р и Сузуки 650, но не знам до къде стигна с проекта. При него поне проблема със задното отпада. Успех в начинанието и очаквам развитие.

Коментар

Чакай да се намешам и аз.
      Ако не се спазариш с колегата, на "Черни връх", в един двор, съм виждал поне десетина Трабанта. Може да се разходиш. Май е след Хладилника.

Може да намериш нещо и тук:

http://trabant.start.bg/
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Там беше ключов сервиз за трабанти. Още ли го има?

Коментар

Не съм сигурен, ама нека се разходи...
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

При мен можеш да дойдеш и ако искаш да копираме залавни места за заден мост от сиера или скорпио... ако слагате джигател от мотор има си едни ривърс скоростни кутии за задна скорост, ама с теб така и така ще се виждаме така че ще го мислим, идеиката е страхотна. мотоциклетен двигател на леко купе е една много яка концепция))

Коментар

Забавно нещо е живота. Очевидно има някаква цикличност. Изминала една година почти точно и мен пак ме напъва недовършената работа от предишния път. Очевидно някои идеи и мисли са просто толкова натрапчиви че...... пак ми се прави трабанта. Талигата с двигателя от ФЗР продължават да си ръждясват в двора и ме викат негласно.

Някой няма ли трабант за продаване бе?

ПП Предпочитам комби май!
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Нещо такова може да стане.
                Ако мотора има 6 скорости и микрата 5 ще има 30 предни и 6 задни
                Двигателя разположен централно ,предаването задно.
                П.С. А на 1ва и 1ва сигурно ще може и да оре.
                Прикачени файлове
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Добри сте!

Сега ходих да гледам едно торбалантче в Люлин. Запазено комби , което аха и да запали. От първи собственик - за 350 лв. Ако до утре - вдругиден не ме напъне в някаква посока май ще го взема.

Лошите новини естествено идват единствено и само от посока на родната държава и нейната администрация. Говорих с приятел от Техностест. С такава модификация Траби не може да мине регистрация поради липсата на същата онази наредба поради която и трайка ми е нерегистриран още. Ултра деморализиращо е!
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                    Добри сте!

Сега ходих да гледам едно торбалантче в Люлин. Запазено комби , което аха и да запали. От първи собственик - за 350 лв. Ако до утре - вдругиден не ме напъне в някаква посока май ще го взема.

Лошите новини естествено идват единствено и само от посока на родната държава и нейната администрация. Говорих с приятел от Техностест. С такава модификация Траби не може да мине регистрация поради липсата на същата онази наредба поради която и трайка ми е нерегистриран още. Ултра деморализиращо е!
                    Жоре трабантите са невидими за полицията, никой никога няма да те спре, ако външно изглежда като трабант и има светлини.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Жоре трабантите са невидими за полицията, никой никога няма да те спре, ако външно изглежда като трабант и има светлини.
                      Не че с триколката съм спрял да се движа - нищо че няма по-очеизбождащо МПС по пътя. Обаче сега ще трябва да насаждам супер тихи и скрити ауспуси някак. Другия проблем с такова МПС е момента в който не дай си боже стане някаква беля по пътя. Хем аз ще съм виновен независимо от всичко хем има едни солени глоби..... отвратителна държава е това.

А трабо мисля да си изглежда отвън точно толкова ошмуляно колкото е. Само вътре на задните седалки на мястото обмислям някакво маскиращо покритие за новия двигател. На първо четене ми се вижда най-подходящо да направя декоративен капак от два стари очукани куфара например. Те тук ще се търси помощ от форумните Плюшкинци
                      0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                        Не че с триколката съм спрял да се движа - нищо че няма по-очеизбождащо МПС по пътя. Обаче сега ще трябва да насаждам супер тихи и скрити ауспуси някак. Другия проблем с такова МПС е момента в който не дай си боже стане някаква беля по пътя. Хем аз ще съм виновен независимо от всичко хем има едни солени глоби..... отвратителна държава е това.

А трабо мисля да си изглежда отвън точно толкова ошмуляно колкото е. Само вътре на задните седалки на мястото обмислям някакво маскиращо покритие за новия двигател. На първо четене ми се вижда най-подходящо да направя декоративен капак от два стари очукани куфара например. Те тук ще се търси помощ от форумните Плюшкинци
                        ето да гледаш, знам че си по планирането. Може да ти хрумне идея как кое да се укрепва.
                        Ако ще дрифтиш, цялото задно окачване трябва да се промени, щото е с едни измислен ресор между двата носача.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/f.../Trab_projekt/
                        no signature no problems

Коментар

Има един човек от 2Т форума който страста му е трабанчета... ако се сещате има едно трабанче лимузина в София... негово е. А сега прави разни други модификации на други купета пак на трабита... той може да ви даде акъл за трабантите от-до, доста е разговорлив... просто бая ги знае, има една дузина такива по форумите ника му е doctor Zizi
                          Моите снимки...
                          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                            Нещо такова може да стане.
                            Ако мотора има 6 скорости и микрата 5 ще има 30 предни и 6 задни
                            Двигателя разположен централно ,предаването задно.
                            П.С. А на 1ва и 1ва сигурно ще може и да оре.
                            Този съединител е напълно излишен.
                            Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Жоре ако мога да помогна със части свиркай. Някой диф от субаро или кардан,задни шенкели.
                              Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Такааааа! Нещата започват да изплават от сферата на теориите и да невлизат в любимата ми практика /трудово обучение му викакха едно време/.

От вчера съм горд собственик на Трабант комби- 1987г. с теглич. Запазеничък без много гнилоч. Само тук таме има пробиви в антикорозионното покритие , но без дупки. Поолюскан от вън но без съществени забележки. Като за произведение на ГДР автоиндустрията стояло пред блока в Люлин дълги години е просто учудващо запазн. Благодаря на предишният собственик за положените грижи.

Естествено Трабо показа рогца още с първото ръкостискане и не запали. Додърпахме го до бокса. Отворих карбуратора щото течеше и имаше съмнения за кофти игла. Оказа се естесвено че поплавъка е пълен с бензин. Хубавото на тези машини е че въпросният поплавък е месингово "топче" споено от две половини. Спойката беше изтървала някъде. Нагрях с поялника докато събраният вътре бензин се измъкна с адски съскания и смрад от там. Да си знаете не се прави така. Правилно е да се купи нов поплавък. Ама това е друга тема. Та запоих наново, проверих дали е херметично затворен, почистих останалите щуротии по карбуратора, както и вече сваления алтернатор, монтирах обратно, подсуших свещите, завъртях стартера и ...... Трабо оживя. Днес сме задно на работа и даже стопаджия си возихме по пътя. И той бивш собственик на такова. По-късно ще ида до КАТ да се разправям с талона.

За днес толкова.
                                0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X