Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Запушване" на отвори в ламарина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• "Запушване" на отвори в ламарина.

Привет!
    Имам следния казус:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:файл за изтегляне (1).jpg
Прегледи:178
Размер:243.6 КБ
ID:6997462
    Имам ОСЕМ отвора в капака, които искам за запуша (затворя).
    Капакът е метален,
    Минавам на спойлера от предишния модел и този искам да го махна.
    Имам капак от МК1, но означава преоборудване и пак пребоядисване.
    Идеи?
    Без телоподаващи и заварки, ако е възможно.

С двата спойлера идва доста претрупано, а трябва да остане само високия.

Име:1b269328-370d-4c40-aeba-b38a7af8584e.jpg
Прегледи:170
Размер:659.1 КБ
ID:6997463

Your conscience is all you can take to your grave.

Можеш да потърсиш подходяща на цвят лепенка, да замажеш дупките с кит, да пръснеш един лак за основа само на ръба и да си лепнеш лепенката.
    Няма да питам за к'ъф чеп ти е тоя спойлер.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Идеята за фолио е добра, но намирането на цвета ще е приключение.
      Колкото до спойлера, фабрично модела си има и на първата серия и на фейслифта, Без спойлер би изглеждала още по-куцо, а аз се с тремя да възстановя оригиналния вид.

Кит, шлайфане и пребоядисване на детайла. Всичко друго ще е по зле от спойлера.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Мога да ги запуша с кит. Имам. Но ме притеснява, дали няма да се отлепи кита по ръбовете на отворите и да си личат.
      Което ми идва на ум е, да нараня грубо покрай отворите с ъглошлайфчето, за да се получи по-добро захващане на кита към метала.
      Мислех си да залепя някаква метална мрежичка отвътре на отворите пак с цел по-добро закрепване на кита, но отвътре достъпа е доста ограничен.
      Шлайфането и пребоядисването не ме притесняват толкова.

ПП: Или след като "избие" кита, малко да го замажа и от вътре, колкото позволява.

Коментар

• td120
        td120 коментира
        Редактиране на коментар
        Хм,че то 80% от автопарка вече е по-нелеп за взора от двата спойлера...и %-ът се увеличава с всеки ден.
        Оставете си ги така(пък и никой не знае с колко ,аджеба,спойлера е излязла от завода "тая странна кола",нъл тъй). Никому няма да направи (непиятно) впечатление,освен там на разбиратели. пуристи и прочее ...

• KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        Има разни влакнести или армирани китове. Не знам кои са актуалните в момента. Ако ще шлайфаш и боядисваш, то по-добре другия капак направи. Че поне няма да има дупки там, където не трябва. Така няма да имаш избиване на ръжди и китове след време...

Може и да поставиш нещо подобно отгоре, ще стане като космически кораб https://www.temu.com/bg/89-92-cm-led...340_kduf1kyzoa

Коментар

Чист кит дори влакнест няма до изкара повече от петилетка. Капака се гъне много при отваряне и затваряне и е само ако за продан. Играчка много е, но става с телподаващото после флекс шлайф тогава малко кит и боя . Задължително сваляне от колата за да е удобно за работа. Ако отдолу има достъп става и с малки плътни нитове с конусна глава Конуса да е отвън, а отвътре където ще удряш си правиш дорниче да разплеска нита и да прибере конуса в капака.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Не е лоша идея тая с нитовете. Трябва да измисля как да вкарам отворите малко по-навътре, за да дойде нита наравно отвън.
          Колко са най-големите нитове за нитачка като диаметър?
          Отвътре достъпа е кофти, защото има втора ламарина на разстояние около 8 см и винтовете се завиват през едни отвори.
          Но отвънка с нитачката би могло да стане.
          И после кит и т,н.

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          А няма ли да е по-добре направо да си пребоядисаш другия капак? така и така ще шкуриш и боядисваш, там поне няма да затваряш дупки, и няма да ти избие кит, или нещо друго след време...

• TigerHunter
          TigerHunter коментира
          Редактиране на коментар
          Няма, защото трябва да го разоборудвам а после обратно и да прокарам всичкаата инсталация, която не е малко. А и си е тежичък.
          Да можеше да сменя само тази част, ама не може.

Слагаш дебело фолио 1 лента по ръба на скрие отворите, за основа. После върху него втора лента относително тънко фолио с нужния цвят за вид.

Коментар

На снимката с двата спойлера за мен си изглеждат добре и все едно фабрично е направено, моето мнение е да си го оставиш с двата спойлера, изобщо не изглежда претрупана, напротив харесват ми така и имат завършен вид, в интерес на истината, всъщност изглежда фабрично като един спойлер с две крила, по-малкия спойлер идеално си пасва като продължение на горния, върни го и няма да съжаляваш

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_948883.jpg Прегледи:0 Размер:176.3 КБ ID:6997522
          Последно редактирано от Еделвайс; 01-05-25, 17:13.

Коментар

• kbot
            kbot коментира
            Редактиране на коментар
            Напълно съм съгласен! И колко годишна е колата, та да се пудри чак толкова някаква незначителност?

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Колко годишна е, лично за мен няма никакво значение. Аз съм я купил не за годините, а защото е рядък модел кола и искам , доколкото мога да я повъзстановя, собено външния вид, защото е позанемарена. Колата няма да се продава в близко обозримо бъдеще. Правя си я за мен, защото ми доставя удоволствие да я карам . Ако сега някой ми подари чисто нова кола, утре съм я продал и съм си накупил три-четири от тоя род коли. За мен, хубавите и здрави коли свършват преко сили до 2000 година. А в моите очи това е една от най-красивите коли, които съм виждал някога

Име:файл за изтегляне (2).jpg
Прегледи:108
Размер:9.2 КБ
ID:6997536 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images (1).jpg
Прегледи:103
Размер:13.6 КБ
ID:6997537

Визията преди и след фейс лифта .
          На мен ми допада повече преди.

Коментар

• Еделвайс
            Еделвайс коментира
            Редактиране на коментар
            Честно ли, от двата варианта ми хареса повече твоя с двата спойлера, изглежда много добре, не се шегувам, но все пак е по-важно на теб как ти харесва, ако ще го правиш, прави го като хората, колегите ти писаха, телоподаващо, изшкурване, китосване, шприц кит, боя и лак, ако ползваш услугите на автобояджия за този детайл ще ти струва около 500 лв за труд и материали, това ако държиш да си запълниш дупките както трябва качествено.

• TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Ако намеря начин да затворя отворите, останалото ще си го направя сам.
            Спойлера беше с олющен лак и сам си го оправях и боядисах и лакирах.

Разгледайте “течния метал” на Fertan като вариант
          Дела трябват, а не думи.

Коментар

Идея, виж - декоративна самозалепваща лайсна за МПС - различни размери - Хром, като този цвят ще му отива на сребристата ти боя на колата, като основата ще трябва да е добре обезсмаслена и почистена, колко ще изкара преди да се отлепи не знам, но не са скъпи и можеш да експериментираш, търси такива на марката - за външно приложение и екстремни температурни изменения, те са доказано ефективни при залепване.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Laisna Chrome_2-600x600.jpg Прегледи:0 Размер:30.3 КБ ID:6997569 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Laisna Chrome_1-320x320.jpg Прегледи:0 Размер:13.8 КБ ID:6997570
            Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 05:58.

Коментар

С такава "лепенка" в Перник ще го обожествят...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X