Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при работа със полиестерна смола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при работа със полиестерна смола

Наскоро си купих един кемпер който е направен от стъкломат . Имам нужда от майстор който работи със полиестерна смола и стъкломат. На доста места е понадраскан дълбоко и трябва да се корегира и подготви за боя. Става дума за района на София...
    Прикачени файлове

До: Помощ при работа със полиестерна смола

Закъснял си, догодина. Смолата по идея работи между 18 и 23 по Целзий. Сега не е хубаво. Става бавно.
    Ако няма пробито, не ти трябва смола. Трябва ти полиестерен кит с влакна. Във всяка железария има. Сините кутии са фин, зелените - с пълнеж от стъклени трици все едно. За оправяне на дълбоки драскотини.

Коментар

Има и дупки! Не много ама си трябва пълнеж! ....А за полиестерния кит каква е минималната температура за работа?

Коментар

Около 10-тина градуса,но пак процеса е неприятно бавен.Ако имаш да обработваш малки площи,с един пистолет за горещ въздух (сушоар),можеш доста да забързаш нещата.Новол продават едни ремонтни комплекти -ей в тази тема съм прикачил снимчица http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=41883 -полиестиерна смола+втвърдител+стъломат,за малки площи вършат чудесна работа,ако им е студено,пак опираш до пистолет за горещ въздух.По добрият вариан е топъл гараж,разбира се.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
          Имам нужда от майстор който работи със полиестерна смола и стъкломат.
          Жокер от публиката ( почти неизползваем ) търси фирми които правят вани за баня или тюнинг брони за коли (и в двата случая е стъклопласт и смола ) .... ама най-вероятно тяхните майстори ще са заети с тяхните си поръчки ........ако ти дойде музата сам да се цапаш и няма къде, може да дойдеш при мен, машини имам, но ще е на чист въздух понеже кемпъра е висок за в гаража
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Другата седмица още щяло да е топло. Но все едно трябва да бързаш.
            На Жоро Червендинев му взеха работилницата, беше под наем(( Да те заведа зад летището мога, но работят много яваш - яваш, и също на двора.

Коментар

• APudev
              APudev коментира
              Редактиране на коментар
              Здравей, на този майстор зад летището фамилията Илиев ли е? Ако е той може ли контакт със него. Имаше обяви във са изтекли и немога да му намеря номера.

Малко въпросче и от мен. Полиестерната смола лепи ли се достатъчно здраво за пластмаса тип ABS?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Малко въпросче и от мен. Полиестерната смола лепи ли се достатъчно здраво за пластмаса тип ABS?
              Каква е тази пластмаса?
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Каква е тази пластмаса?
                Първата в таблицата. И аз не бях чувал, ама се оказа една от най-разпространените пластмаси. Особено по табла на коли, кори и всякакви такива.

http://www.businesslink.gov.uk/bdotg...mId=1080271856
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Acrylonitrile - butadiene - styrene
                  Няма да стане с полиестерна смола. По-скоро някое циано-акрилатно лепило, някое твърдо RTV, или топлина. Ще питам колегите химици, като се появят. (петък е и го даваме някак петъчно)
                  Най-добре е да организираме едно виждане на парчетата, изискващи лепене.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

каноконлит и фас
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Acrylonitrile - butadiene - styrene
                      Няма да стане с полиестерна смола. По-скоро някое циано-акрилатно лепило, някое твърдо RTV, или топлина. Ще питам колегите химици, като се появят. (петък е и го даваме някак петъчно)
                      Най-добре е да организираме едно виждане на парчетата, изискващи лепене.
                      Намерих това, от оргахим:
                      http://www.orgachim.bg/download/spec...CATION_NPS.pdf

Пише че за пръв слой се нанася разредител АМП, ама, нито знам какво представлява, нито къде се продава.

Коментар

Направих го без разредител. Само с почистване, награпавяване първо с машинка DREMEL, и после с шкурка 80, и после пак почистване с 95% етилов спирт.

Смея да твърдя че стана много здраво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X