Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бетонобъркачка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бетонобъркачка

Намерих снимките в един руски саит конструкцията е лесна но колко работа ще варши незнам
    Прикачени файлове

До: Бетонобъркачка

Първоначално публикуван от kamaz12 Преглед на мнение
    Намерих снимките в един руски саит конструкцията е лесна но колко работа ще варши незнам
    Всички съвременни дето ги продават по 350 - 3000 лв са на този принцип . Просто са различни по вместимост на коша ( кофата ) и от там - различен двигател .
    По-добри са от старите Веромашалки - с перка за бъркач .
    Работя с такива - удобни са за работа и лесни за поддръжка.
    Не ги претоварвай и няма да имаш проблеми .
    За каква работа ти трябват да вършат работа ?
    Двама майстори зидари се захранват с разтвор от една такава , от най-малките . Само ти трябва човек с лопата ( да е работар ) .
    И водата да е течаща - а не да я носиш с кофи от някъде.
    Но пред вид това , че по- голямата върши по-добра работа - не взимай най-малката . Не си прави най-малка !

Коментар

няколко човека си накупиха такива без пера вътре,и на няколко бъркания ревнаха как не бъркали и си дали парите.
      незнам колко е вярно но сигурно има истина,защото с тея пера действа като лопата,а иначе само върти,добра е самоделката ,кефи ме-...
      един приятел на баща ми има топливо,и продава бетон или прави нещо с него незнам,има бетонобъркачка от старите,обема е 1кубик може и повече бурето е с диаметър 1.5 м.движи я 10кв. мотор и отделно един 2.2 за хидропомпа,която захранва цилиндър,който вдига и изсипва сместа в бурето.
      изсипването става като на бетоновозите,-реверсира мотора .
      така,че според мен си намери мотор с реверс не по малко от 4кв. ,направи си средно голяво буре да прави поне 200кила бетон задължително с пера .така отпада хамалската работа по обръщането на бурето,което е реализируемо само до 100кг и по малко,ако искаш да изсипеш 1/3 от сместа,няма как да стане,пускаш всичко,а така изсипваш колкото ти трябва.помисли си ,но аз съм за варианта с реверсивен мотор.за разположението на перата ,копирай от бетоновоз.

Коментар

Не на мен не ми трябва бетонобъркачка още има много хляб в двете ми ръце те ще бъркат просто ми хареса идеята лесна е за изпалнение и реших да я пусна

Коментар

идеята е добра,но просто казвам,че тези бетонобъркачки които се продават не струват и половин от парите си.
          това което дадох е добра идея,имам нужните компоненти,като виж съм я направил,и без това си падам по нестандартни конструкции.
          а ако ще бъркаш повече бетон примерно за плоча 7см дебела с размери 7метра на 3метра.по добре е да поръчаш с бетоновоз да ти го докарат,но при нас беше нещо събота или неделя,а и незнам какво още беше но имахме 30тобри цимент,баща ми плати на двама мангале,и го сбъркаха и за един ден направихме плочата,не на къща естествено.

Коментар

Здравейте почнах да правя такава бетонобъркачка маховика ми е от зил кажете ми колко голяма да е шайбата на ел. мотора и на оста която ще е към маховика с какъв диаметър да са и колко киловата да е ел. мотора мерси

Коментар

Здравейте преди 6г. си купих къща и започнах ремонти. Стигнах до изливане на плоча 50кв. на 10см.дебела събрах 14-човека започнахме в 7ч. и свършихме в 13ч. бяхме забъркали 2-зила баластра 6-кубика след това седнахме да ядем и пием хората бяха прибити от работа че неможаха да се наядът. За следваите 40-кв.взех от един приятел варомешалка които ме убеди че двама ще го забъркаме до обяд на сутринта станахме аз .братми .бащами и тъстми и се започна ние с братми бъркахме сватовете теглеха така за същото време бяхме готови без да сме смазани от работа. Реших да си направя и аз нещо подобно за да се олесним все пак преди 6-г. струваха доста пари и не се намираха така. За няколко дни работа и се получи машината от тогава до ден днешен не е спирала да бърка даже някой път и губя дирите случвало се е когато ми трябва да немога да я намеря защото от един на друг на трети на пети ги е дал да си върши работа даже в момента не е при мен и немога да ви я покажа но ако нещо ви интерсува ще я открия за снимки.

Коментар

Е пусни снимки ако може

Коментар

Като стана дума за бетонобъркачка имам една дето ще я връщам за старо желязо вече.Всеки вика "недей" ама ни пречи.Та някой ако има желание да я спаси да звъни. Цената е колкото за старо желязо (даже нямам точна представа колко тежи де ). Верно ми е малко съвестно да я върна за желязо пък и има малко личен проблем (пункт за желязо има в селото- Петково 3 км от Елин Пелин, но собственика му има пръст в нерадостната история на тази бетонобъркачка и отлагам до последно някак си от раздразнение).
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=64649
                  п.с.сори че е малко спам, ама може пък и на някой да му е полезна. и всички да сме доволни .
                  висете отпуснато

Коментар

Ето я и моята

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                      Като стана дума за бетонобъркачка имам една дето ще я връщам за старо желязо вече.Всеки вика "недей" ама ни пречи.Та някой ако има желание да я спаси да звъни. Цената е колкото за старо желязо (даже нямам точна представа колко тежи де ). Верно ми е малко съвестно да я върна за желязо пък и има малко личен проблем (пункт за желязо има в селото- Петково 3 км от Елин Пелин, но собственика му има пръст в нерадостната история на тази бетонобъркачка и отлагам до последно някак си от раздразнение).
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=64649
                      п.с.сори че е малко спам, ама може пък и на някой да му е полезна. и всички да сме доволни .
                      На твоя модел бетонобъркачка и няма коша за зареждане, механизма за повдигане на коша и куп други неща.
                      Ако помпите за вдигане на коша и тази за хода са умрели в Казанлък ги произвеждат все още, купил съм над 40 от там все за такива машини.
                      Това не е болка за умиране все пак, може да се ползва ако някъде има бряг/изкоп и се зарежда отгоре с колички а отпред има възможност да се взима бетона с ботуш от кран или дъмпер.
                      Работил съм с поне 20 модела такива и електрически, и дизелови, и какви ли не.
                      Ако има добра бригада за зареждане, тези машини са уникални.
                      Има една малка подробност, на по-старите машини кошовете и ножовете вътре изтъняват от пясъка и започва едно заваряване и кърпене не е истина.

Ако ще купувате такава втора употреба гледайте дебелината на коша и най-вече ножовете вътре.
                      Другото се ремонтира лесно, барабана се сваля с кран и се сменят лагерите на водещите ролки, отгоре също има ролка с винт за реглаж...
                      Ако имате някакви въпроси относно тея машинки свиркайте, знам им и кътните зъби.

Коментар

Моята си я правих миналата година и излезе доста сполучлива.Определено не е като да бъркаш на ръка.
                        Прикачени файлове

Коментар

Е и аз затова говоря само ми кажи от какво е маховика и какъв ти е ел.мотора колко киловата е?

Коментар

Венеца не го знам щото го намерих на вторични но мисля, че е от по-голяма машина от сорта на фадрома или краз.Мотора е 0,75kw и е от помпа обаче неговите обороти са множко та се наложи да направя още една редукция и така вече се получи.Оста ако я правиш гледай да е поне 40-45мм, може да е на втулка ама аз направих лагерно тяло и върви по-леко.И общо взето е туй.

Коментар

Ето я
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X