Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за отвертки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за отвертки

Даам.. старите като света отвертки, прави, кръстати и каквито се сетите. В последно време имам проблем с намирането на читави (най-вече прави до средните размери).
    Ползвал съм различни производители и главно крайният резултат е:
    - изкривен връх;
    - отчупен връх;
    С кръстатите PH и PZ, нямам такъв дерт, г/д съм намерил производителя който ме устройва като цена качество.

Главното ми питане и идеята на темата да се оформи една сбита, ясна и точна формулировка с посочен производител, модел и предназначение на дадения инструмент (отвертка).

За сега съм се спрял главно на Wera и по-малко на Wiha , но да видим на къде ще се развие темата. Трябват ми прави отвертки, естествено вече ще образувам цял сет прави/кръстати/ударни .
    Следейки горепосочената идея за Wera имам следното питане:
    Каква е основната разлика (в здравината на върха и стеблото) м/у моделите:

1) Wera Kraftform Plus 300
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wera-kraftform-plus-300-series.jpg
Прегледи:1
Размер:47.2 КБ
ID:6085948

2) Wera Kraftform Classic
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Wera-Classic-Kraftform-Screwdriver.jpg
Прегледи:1
Размер:10.0 КБ
ID:6085961
    Тъй като разликата в цената е доста фрапираща, а ако дръжката е единствената "екстра" ("гравирания" връх е ясен).

От: Въпрос за отвертки

Тез не ги познавам. Аз за отвертки знам - "Факом". И не само за отвертки.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Gedore.
      Онзи ден в сервиза донесоха малко инструмент(малко, малко-за 1000 лева), има и комплект отвертки. На вид поне изглеждат супер, удобни са за хващане, ама още не съм ги ползвал(стоят за нови).
      Но тези с които работим сега пак са на Gedore, купувани в края на 90-те(май), и са си доста добри все още. Е, има износване, но за толкова години(почти 20) няма как.
      А доколкото знам Gedore дават доживотна гаранция на инструментите си.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравейте, преди няколко години когато копувах комплекти с инструменти, ми казаха за гаранцията следното нещо.

Ако върхът на отверката е огънът( осукън) гаранцията важи, ако е отчупен- неправилна употреба. Иначе доживотна гаранция. Става дума за инструменри "Pastorino" (ниския клас на " USAG")

В последствие имах отчупени върхове, гаранцията ми беше призната. Факт е и че беше на следващата година, а не след пет (примерно).
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-04-15, 17:37.

Коментар

Като цяло повечето ми инструменти са Toptul , с доживотна гаранция. Досега не е имало случай да се строши нещо , ест. при грамотно ползване. Единствено спуках един обикновен дълбок 18(не черен) , но беше на гайковерта сложен на MAX..
          Та на същите пичове имам и комплект отверки. Кръстатите , ударните и големите прави за 2 години почти ежедневно ползване не са мръднали. Но малки прави отвертчици съм сменил поне 10 (гаранцинно). Имало е случай за 1 седмица да сменя 2 пъти. Хората ми ги заменят без въпроси. Ообаче мен не ме устройва факта че нямам читава средна и малка прави отвертки.
          И да ползвам ги дУШмански , затова трябва нещо държеливо.
          Оня ден взех една малка WERA от серия 300 0.4/2.0/60 и все още не е пострадала , което е прецедент.
          Затова и реших да отворя темата .

Без да се обижда никой , но моля кратките коментари от общ вид га ги спестим с идеята да не се образува 100 страници тема

Коментар

Преди повече от две години подарих на баща ми комплекта на Вера с черните дръжки.
            Беше адски доволен от тях, но изгуби доста от тях.
            Единствено беше осукъл върха на най-малката 3 мм., но това след много тормоз със стари клеясали клеми.
            Аз лично ползвам клеморедни отвертки на Сета Форм, но мен ме радват заради дизайна(тип часовникарски) , а и аз май последно ползвам 2,5 мм.-та като шило за пружинни клеми, та не виждат много зор.

Коментар

От нискобюджетните съм много доволен от Hans-за 9лв права отвертка 3 години нищо не можах да и направя,а се опитвам постоянно.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                От нискобюджетните съм много доволен от Hans-за 9лв права отвертка 3 години нищо не можах да и направя,а се опитвам постоянно.
                Какъв размер на върха, че и аз от 2 години се опитвам да убия една ударна за Toptul-ска за 6лв, дори гривни на лагери избивам с нея и още държи, но е голям размер...

Коментар

За отвертките важи същото като за другите инструменти.Най-добре се представят обичайните заподозряни:Gedore.Facom.Usag,Beta и тн. с уговорката че имат серии професионални,хоби и индустриални,съответно цената и издражливоста е различна. П.П Хвърляй поглед ако искаш на темата за продаване на качествен инструмент,имам един set-Gedore отвертки,но не съм ги качил още.

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                    За отвертките важи същото като за другите инструменти.Най-добре се представят обичайните заподозряни:Gedore.Facom.Usag,Beta и тн. с уговорката че имат серии професионални,хоби и индустриални,съответно цената и издражливоста е различна. П.П Хвърляй поглед ако искаш на темата за продаване на качествен инструмент,имам един set-Gedore отвертки,но не съм ги качил още.
                    Ще наглеждам.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Какъв размер на върха, че и аз от 2 години се опитвам да убия една ударна за Toptul-ска за 6лв, дори гривни на лагери избивам с нея и още държи, но е голям размер...
                      5-6мм и е плоската част. 200 работната без дръжката. Не е ударна. Направо ме удивлява със здравината и еластичността си.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ширината на върха не е единствения параметър, определящ предназначението - шлосерска, електричарска, за електроника.
                        Дебелината също е важна , има отвертки например 6 мм, но с 1,2мм има и с 0,9мм , коя ще шчупиш по-лесно при автомонтьорство ?
                        Иначе - WIHA.
                        Много рядко се правят отвертки с различна стомана от един производител, дръжката е по-често виновна за разлики в цени при различни серии.
                        Само тези с дървените дръжки са от друга стомана, твърда но крехка, не стават за щанга.
                        Има вече и от неръждаема стомана.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Ширината на върха не е единствения параметър, определящ предназначението - шлосерска, електричарска, за електроника.
                          Дебелината също е важна , има отвертки например 6 мм, но с 1,2мм има и с 0,9мм , коя ще шчупиш по-лесно при автомонтьорство ?
                          Иначе - WIHA.
                          Много рядко се правят отвертки с различна стомана от един производител, дръжката е по-често виновна за разлики в цени при различни серии.
                          Само тези с дървените дръжки са от друга стомана, твърда но крехка, не стават за щанга.
                          Ясно Майстре! Нека се развие темата още малко , а и да видим колегата какво ще пусне в неговата тема.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Иначе - WIHA.
                            Случайно да ти се намират от така наречените шведски отвертки? Имах такава от комплекта инструменти на волгата но през годините някой си я позна
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Kои са ударните?
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X