Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самопробивни метчици - има ли такива?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Самопробивни метчици - има ли такива?

Хубав инструмент е, ама става само за проходни отвори и ако гониш бройка. За единични и особено за глухи отвори си трябва класически метчик.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Добре де, в някой онлайн магазин няма ли ги? Който е купувал приблизителна цена за М6 и М8?

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Ако режеш резба с оборотите на пробиване ,тоя метчик няма да изкара повече от 1-2 резби,скоро дупчехме около 180 банкомата ,специално ходих до Габрово да вземам от там няколко специални инструмента вкл. и метчици,кобалтови свредла,едни специални свредла за центроване които да се справят с касите на банкоматите,много добри неща има в Габрово относно инструменти !Направих около 2000 резби в тези каси,с машина със спирачка на патрона и ниски обороти,ии регулиране на усилието,и до края на работата изпотроших всичко що е метчик !
        А свинска мас използваш ли ?
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Ако...и до края на работата изпотроших всичко що е метчик !
          Сещам се как едно време робите са чупили инструмента, поради липса на мотивация и мислене...

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
            Перфектната смазка за неръждавейка...А за алАмин,първия литър от казано за ракия...И подходящи обороти...

Коментар

Първоначално публикуван от maptod Преглед на мнение
              Добре де, в някой онлайн магазин няма ли ги? Който е купувал приблизителна цена за М6 и М8?
              Търси в ибея "(combo, combined, combination) drill tap" (без кавичките, но със скобите и всичко останало).

Коментар

Не само за неръждавейка и за черно работи безотказно. Правя резби по 2-3см дълбоки м10 стават от веднъж, при този сценарий с масло или други илачи няколко оборота и запъва, върви към трошене, а аз работя с един единствен метчик от две години .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Даите му жокер на колегата, ще вземе да си поръча метчик от нам си къде правен в Габрово, ще го чака седмица и ще нахрани всички по веригата .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Жокера е да търси метчик произведен в споменатите от мен 2 фирми .Там имаш гаранция за качество.Има много фирми които произвеждат инструменти в Габрово.Без изключение са на бивши малки и големи началници от бившият Болшевик.Някои се справят по успешно,други не чак толкова...Щом иска такъв метчик - да си поръча и да работи

пп - до края на седмицата съм в България - във вторник идвам към София.Не знам колегата от къде е но ако има желание може да ми пусне съобщение какво иска и да проверя какво струва.Хареса ли му офертата - във вторник си има работите с безплатен транспорт ако е в посока Габрово -София e безплатен безплатен - колко да е безплатен - може да почерпи по едно кафе от машинка за 40 стотинки
                    още един жокер - телефона ми е в подписа.
                    Последно редактирано от Вещер; 25-08-14, 01:53.
                    BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                      Перфектната смазка за неръждавейка...А за алАмин,първия литър от казано за ракия...И подходящи обороти...
                      Не само за неръждавейка и за черно работи безотказно. Правя резби по 2-3см дълбоки м10 стават от веднъж, при този сценарий с масло или други илачи няколко оборота и запъва, върви към трошене, а аз работя с един единствен метчик от две години .
                      Неръждавейките се пробиват и нарязват най лесно с улеинова или стеаринова киселина . Последните години трудно се намира щото май била пер нещо си в производството на някакъв наркотик . Какво правят с тия наситени мастни киселини не знам . Вече има много съвременни препарати аз ползвам един на Бардал за титан и неръждавейка . Алуминия и неговите сплави се пробиват и нарязват със спирт .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        Събудихте любопитството ми.
                        -Каква е идеята за тези скъсани болтове,че нещо не схващам,- как ще се използва комбинираното свредло-метчик за направа на нови или ремонт на "скъсаните"?
                        И на мен ми е странно защо е нужна тази "технология" за конкретния проблем , та ще следя с любопитство
                        Още повече , че сек.1 го е казал ясно:

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Тези метчици работят обикновено на ЦПУ машини където програмата я пишеш каквато искаш . Пробива удря спирачката и сменя оборотите . Пестят се секундите инструментална смяна .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За скъсани болтове нямаше ли шпилкоизваждач? Пак метчик, ама конусовиден и с обратна резба. Това комбо- нещоси, не го виждам да я свърши тая работа.
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                            За скъсани болтове нямаше ли шпилкоизваждач? Пак метчик, ама конусовиден и с обратна резба. Това комбо- нещоси, не го виждам да я свърши тая работа.
                            То при проходен отвор в общия случай и обикновена бургия върши работа. В 90% от случаите, с които съм си играл, като тръгнеш да пробиваш болта и бургията захапе последната стружка преди да го пробие, отвърта (или по-скоро го завърта и изкарва от другата страна на отвора) и остатъка болта, който вече е станал кух и е поддал, включително и заради загряването и вибрациите от пробиването. Тънката работа е само да уцелиш центъра на болта, за да си остане резбата в ред, ползвайки достатъчно голямо свредло.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не със свинска, тя е ненедежден заместител, коча мас си трябва!!!

Коментар

На кочата мас и викат "лой". Пък и човека питаше има ли такива метчици, еми има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X