Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет за отрезна машина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дайте съвет за отрезна машина

Първоначално публикуван от edre Преглед на мнение
    Какво толкова му хареса на менгемето?
    Бързо стяга,бързо пуска,това е.И е масивно.Общо взето,работната маса е добра,обаче другото не става...

Коментар

В работата имаме две подобни едната е Енхел купена от Практикер другата някаква незнайна марка купена от един магазин който уж е за конфискувани стоки в Банкя . Работят вече поне 3 - 4 години като ежедневно се реже на тях доволно голямо количество всякакви метали . Освен някое лагерче друго по тях не е пипано . Тия от Полимета изглеждат с пъти по добре направени . От както ги имаме почти всичкия прътов материал също го режем на тях . Сряза е почти идеално прав и е около 1 мм а при старите механични ножовки сряза е над 3 мм и има поне още 1-2 мм кривина на сряза която после трябва да изправиш и така общата фира ти надхвърля 5 мм от всяка страна . Това при стоманите не е проблем но цветните са скъпи и колкото по малко ти е фирата толкова си по добре . При работа с квадратни и други профили също живота ти е много лесен защото сряза е много точен почти няма чеплъци направо редиш и заваряваш .
      Последно редактирано от sek.1; 15-06-13, 06:37.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

От Полимета отговориха на запитването ми,че машината е налична на склад.Цената е като обявената на сайта.

Коментар

На тази машина BS 115 виждам един голям недостатък, според моите виждания.
          Не може да се завърта горната (режещата) част за да се определи ъгъла, по този начин трябва да се изнася материала.
          Ние имаме енхел закупена от практикер към нея сме направили лентов път за 6 метрови пръти и се работи лесно като се завърта режещата част за дадения градус.
          sek.1
          Нашата излезе голям боклук в началото, след като си изпя всички болежки и я отремонтирахме си работи добре, с изключения на каркорищия редуктор.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
            За да ти вгорчи живота в комбинация със слабия двигател....От тая машина ми харесва само менгемето...
            Аз моята машина сам си я изработих с доста голям двигател. За да маглася сряза да е перфектен си играх доста. Вярно е че остава чепак в края, но си е пренебрежимо малък и с една малка кръгла пиличка за секунди се премахва. Аз имам направен път за материал 3м и 1м от другата страна. Не я ползвам често. Мотора ми не е никак слаб, 4КВ мотор вземах по съвет на ел техник поддържал подобни машини в завод. Реже много леко и в пъти по-вурзо в сравнение с ъглощлайфа. По съвет на същия елтехник си сложих по-слаб предпазител. Веднъж тествах колко бързо може да среже плътен 6 стен 60мм и изключи предпазителя. Предпазителя ми е 6-10А, и аз съм го сложил на 6А. За да развие 4КВ мотора трябва да е 10А.
            Дисковете не са много скъпи. Около 4лв е бр, като след това го ползвам на ъглошлайфа.

Коментар

.........
              Последно редактирано от Vlado_Ts; 16-06-13, 15:21. Причина: Дублиране на пост
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                ........Аз си направих от подръчни материали потопяем циркуляр с абразивен диск....

Ти някъде в тази тема да си видял някой да пита за "потопяем " циркуляр ? Или просто да се похвалиш , че сам си си направил машина .
                Е , браво за машината , ама недей да спамиш . !

.... Лентовите машини не са лоши, но според мене има по-малко ресурс.
                .....
                ... а според мен , тази щуротия , която си написал е защото не си наясно за какво иде реч.

..... Диска на рязане е 350мм .....

......
                Дисковете не са много скъпи. Около 4лв е бр,......
                Ако ми намериш дискове 350х3 за по 4 лв. бройката , веднага поръчвам 100 бр. ,като на теб ще ти дам комсион по 1лв. на брой за това , че си ме открехнал . Единственото условие е 1 диск да издържа 100 ряза на винкел 35х35 . Пробата задължително на потопяем ...пардон !...стационарен ъглошлайф.

А сега към колегата edre : както вече се спомена , за съжаление - за 1000 лв. можеш да си купиш само детска играчка.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                  както вече се спомена , за съжаление - за 1000 лв. можеш да си купиш само детска играчка.
                  Колега,не искам да влизам в излишни спорове,но само мога да кажа,че кучето скача според тоягата.

Коментар

....Колега,не искам да влизам в излишни спорове,но само мога да кажа,че кучето скача според тоягата.....
                    Че кой спори ?! Прав си за кучето и тоягата . Само дето трябва да си отговориш на въпроса : защо ще ти е тази машина .

При лентоотрезните машини поятието "средна натовареност " е малко имагинерно . Основните параметри на машината са :

- всочина (респективно диаметър) на среза
                    - мощност на машината и дължина на лентата , от което се определя скоростта на рязане , съответно производителност , както и
                    - едрина на зъбите в зависимост от вида на материала

От тук нататък следват "екстрите" , които я правят "професионална" : бързодействащо менгеме или хидравлично притискане , както и опция въртящо рамо на ножовката , при неободимост от рязане под ъгъл , различен от 90градуса .

Следват също 2 много важни елемента : сервиз - гаранционен и извън гаранционен , както и цена и качество на основния консуматив - режещата лента .

Е , ако ще режеш чат-пат и то диаметри или височина на среза около и под 110 мм. , то наистина не си струва разправията и това всъщност е случая , в който Димича е прав : един стационарен ъглошлайф с дискФ350 е за предпочитане .

Минал съм по този път отдавна , затова ти ги казвам тия неща . Първото стъпало на добра лентоотрезна машина почва от 4 000 лв. - имам чешка такава . Турски също има качествени, но тръгват от 5 000. Иначе само да чукнеш в гугъла и ще ти излязат един куп вносители , включително и български производители.

Коментар

Работата с отрезна машина е за предпочитане пред тази със стационарен ъглошлайф особено при стругарски заготовки.Често пъти при рязане на качествен материал отрезите се закаляват при рязане с ъглошлайфа и създават проблеми първите няколко мм. при струговане.

Коментар

И аз бях пред същата дилема, взех си BS128 и ми върши работа за парите си , но определено има какво още да се желае от една лентоотрезна машина. На тази възможностите за размери са големи, но производителноста при тях е малка и ако бързаш ще те изнерви, от което се изкушаваш да увеличиш подаването и започва голямото късане на ленти. Двигателя е слаб и загрява, след 2 часа работа не можеш да го пипнеш, но не е проблем да се смени с по-голям, друг проблем е глупавия размер ремък, който не е назъбен от вътрешната страна, а е дебел и много къс на малки ремъчни шайби при което на моменти приплъзва .
                        Като цяло машината си върши работата за която я купих и е доста прецизина, но ако се търси производителност се ориентирай към нещо по-мощно.
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Благодаря за мнението.За сега съм се насочил към BS128HDR.

Коментар

Благодаря за мнението.За сега съм се насочил към BS128HDR.
                            Ще сгрешиш.По малката е по добра,вервай ми...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X