Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за перфоратор спарки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за перфоратор спарки

Според мен цените на Спарки са неоправдано високи. Не се заблуждавайте по едновремешните машини на "Елтос", и още повече на "Елпром". Те си бяха с добро качество, тогавашните машини работят и досега. Имам два големи шлайфа и съм много доволен.
    Нещо което не може да се каже за сегашната продукция. Уж немска марка, пък качеството като за китайска. От по-калпавите... В една от фирмите в които работих имаха малки шлайфове спарки, ама си стояха в склада щото никой не искаше даже да ги пипне. Страшно неудобни за работа, бутона постоянно изключва, и трябва да го държиш през цялото време, а това е неудобно. Работеха с Бош. Синята серия, и си бяха много добри машинки.

Имам моторен трион спарки, и се оказа, че вече не произвеждали резервни части за тях. Били намерили някаква серия евтини китайски двигатели, и решили да ги оползотворят. След като свършили двигателите-спира и производството. И сега имам машина с разбит съединител, ама части-нъцки. Има и друго за смяна, ама няма части... Това показва отношението на фирмата към клиентите им.

Когато започвах ремонта на кухнята си взех кърта райдер. Щото нали евтин... Викам си, че ако изкара ремонта ще съм доволен. Не само ремонта на кухнята, ами и доста друга работа отхвърли, та и да се скапе напълно и изведнъж-ще съм доволен. Досега не е дал абсолютно никакъв дефект. Имам и дрелка и малък шлайф райдер. И с тях никакви ядове. Верно дрелката позагрява като я напъна по-сериозно, ама не я мисля, струва 35 лева нова...

Та прехвалената марка спарки да си гледа работата. За тройно по-ниска цена си вземам инструмент с качество ако не по-добро, поне еднакво. Неоправдано високи цени.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Аз имам няколко флекса, от които два са райдър. Единия 2200 В 230-ка, другия е малък 115-ка. Големия не ми е създавал никакви проблеми. С малкия имам големи проблеми. Не иска да изгаря, къса дисковете като го назоря, пластмасовия корпус целия е начупен от работа и изтървания, блокировката на ключа отказа и я махнах, ама флекса пак не иска да изгаря. Аз имам голям успех в скапването на разни неща, дори и да не искам. Много здрава машинка излезе. Не е профи серията, светлочервен е от битака за 20 лв.
      И аз ги имам и 2 та. Малкият още бачка упорито. Големият обаче, заедно с циркуляр "скил" даде фира от влага. Бях натикал по- рядко използваемите инструменти в канала за колата. Не знам откъде се е появила влагата но платната с които е покрит канала , отдолу направо си капеха. Мисля че статора окъси, а на скила ротора. Оставих ги и двата работещи а след това не изкараха повече от 20 секунди.
      Внимавайте със съхранението през зимата!!!
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Имам приятел който има фирма за изработка на метални конструкции.Техника има страшно много. Само за телоподаващите ми се върти цифрата ок.15 броя. От него чух че в момента като качество за професионален инструмент(измежду тези които се пъчат за професионални) смята само Макита.
        Иначе има ли някаква информация в кой завод ,( на коя фирма) се произвеждат хоби инстументите в Китай?
        Питам понеже е очевадно как едни и същи инструменти, в повечето случаи само цвета и емблемата им е различна, в един ценови клас, с едни и същи параметри се продават под различни марки.
        Когато ми потрябва елжен си купих един райдър за смешни пари със смешни показатели. Да прикапеш някой винкел- става. Докато обикалях обаче засякох още 5-6 същите, само че с различен цвят. Бюджет,ферм,ок,ейнхел...
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Абсолютно съм съгласен с Кольо. Ако ще е за домашна работа по-добре евтин. Няма смисъл да даваш примерно 1000 лева за 20 дупки и като ти трябва за нещо по-голямо и яко пак да викаш хора и да им плащаш.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            ...Не се заблуждавайте по едновремешните машини на "Елтос", и още повече на "Елпром"...
            Разликата между Елпром отпреди двайсет и пет години и днешно Спарки е точно толкова, колкото и между "корекомски" Бош от същото време и съвременен. При това, днешният Бош да е правен в Китай е много по-вероятно, отколкото Спаркито.
            А това с ключа е съвсем целенасочено направено, но вярно е неудобно докато се свикне.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Спарки не са ми любимци, поради високия ценови клас, а техниката им е любителска. Имам флекс Елтос, който не си знае годините и няма нищо общо с днешното Спарки. Но много интересно впечатление ми направи нещо друго. Мой приятел си купи много "дървен" пистолет за горещ въздух Спарки, на който фиксирано се регулират оборотите и температурата и цената беше доста висока. Друг мой приятел си купи такъв пистолет, само че Райдър, имаше дисплей, мощността е същата и пак имаше регулиране на температура и обороти, разбира се и цената беше доста по-ниска. Всичко се прави в Китай, въпроса е за кой пазар. Между другото Елтос вече е Турска фирма.
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Ключа е направен да застава в работно положение бе. Докато са нови-долу-горе застава. Ама като стопят 10-15 диска и ключа не стои, ами се връща сам. Което е много гадно ако се налага да работиш с две ръце. На ден се изхабяват по няколко диска на машина(когато има работа де), смятай колко е неудобно да държиш постоянно ключа с едната ръка за да може изобщо шлайфа да се върти. А се налага да се работи в неудобни позиции, да се държи шлайфа само с едната ръка...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ползвах Спарки 261 професионално и след последният ремонт реших че е време да спра с мъките и си купих Макита . Всички останали електрически инструменти са ми Спарки ,но съм решил при проблем на боклука и нова Макита . Това е заради това че тук няма как да ги ремонтирам а всеки път да ги пращам в Бг ще ми излиза доста скъпо или трябва да имам по две . Иначе като тръгвах си закупих резервни четки и включватели . Съветвам за професионални дейности ПРОФЕСИОНАЛНА техника излиза по евтино а за любителска може каквото и да е .
                  По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Ключа е направен да застава в работно положение бе...
                    Работното му положение е да "се крепи на магия" - измишльотини за безопасността. В началото не се връща, защото не е разработен.

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                      ...Между другото Елтос вече е Турска фирма.
                      Което всъщност, изобщо не е зле - дори напротив.
                      Това Спарки, аз така и не разбрах откъде се пръкна. Някаква си световно неизвестна фирма, изведнъж купи най-доброто предприятие от този род в СИВ. Даже имам сериозни подозрения, че това е просто фирма-фантом, регистрирана конкретно по случай приватизацията на Елтос. Със източник на финансите, коренящ се някъде в "онези куфарчета" и прочие врътки на КДС.

Коментар

Така и не закупих спаркито, а вземах от метро на промоция айнхел 1500 вата. Работи добре до днеска. Пробивам си дупки и патрона изхвръкна. Има нещо като зегерка, което държи патрона да не излиза напреде. Тази зегерка строшена. Днеска го рекламирах, понеже има още един месец гаранция. Не знам дали ще го отремонтират. Гледам че не е сериозен проблема, но такава зегерка не знам от къде да намеря. Някой да има идея за резервни части за патронници за перфоратор захват SDS+

Коментар

Не знам къде има резервни части, но ми е интересно дали този перфоратор има съединител, щото една такава промоция щеше да ни изтрепа след като се оказа, че няма съединител и при захапване на бургията правиш коремно на дръжката.

П.П. Преди централния сервиз за Айнхел беше във Варна. По-вероятно е там да има части.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            след като се оказа, че няма съединител и при захапване на бургията правиш коремно на дръжката.
                            .
                            Направо ме "утепа".

За това по качествения инструмент е по -скъп! Компромиса се "плаща" двойно-и се "трупа" опит.
                            (мисля ,че имаха за предпазител-пружинни шайби и вероятно тяхната зегерка е изпаднала)

Коментар

Изпаднала е зегерката на маншона на патронника. Като се дръпне назад патронника освобождава съчмите за да излезе/влезе свредлото. Та този маншон от натиска на пружината изкочи и съчмите паднаха. Съединител не мисля че има, но все пак изключва въртеливото движение при претоварване. Не знам как е реализирано, но се завърта врътката за включване/изключване на въртеливото движение. Случвало се е 2-3 пъти да се изключва, като съм усещал че затяга свредлото и натоварва машината. Надявам се че ще го оправят, защото не е голям проблема. само тази зегерка, но ми се струва че е специфична.

Коментар

Съединителя е съвсем прост.Короната задвижваща вретеното е монтирана върху него чрез шпонки /ками/ които и осигуряват свободно движение по него в определени граници.Самата корона се притиска към пиньона чрез пружина с определен натиск/как е изчислен само един господ знае/. При претоварване короната се измества встрани от пиньона и пробуксува около него,но ако шпонките не позволяват свободното движение вече работата става опасна. Когато работи само на удар този възел се изключва принудително чрез врътка. И не е нужно да си гадател за да разбереш какво става с двете зъбчатки.Този проблем го имах на един Райдър.Два пъти ходи на ремонт в сервиз и двата пъти ми го връщаха уж ремонтирано.Най-накрая го отворих и проблема беше съборена корона. Купих корона за 19лв. монтирах я и си проработи нормално,но го използвам само за отвори до 10мм. в бетон,а му дават някъде около 24мм. да побива бетон-ама вятър работа.За по-яките пробивания си купих едно Спарки SDS-max /тъй не му запомних марката/ама яка машина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X