Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на ъглошлайф 125-150 мм.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на ъглошлайф 125-150 мм.

А-бе и Макита лежат на стара слава, аз произведен в "Джапония" инструмент не съм виждал от корекомски времена, в момента са си в сферата на масовата ширпотреба, но с пределни цени. Те преди четирисет години американците кацнаха на луната с Блек и Декер, ма сега марката е в класа на Райдер и Енхел.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Бош си е Бош, но Макита са номер едно. Няма убиване.
      От 1990г,активно се занимавам с убииства на ъглошлайфове.Убил съм над сто броя от всякакви марки.От Райдер до Макита.Само Хилти още не съм.Та като стар убиец на ълошлайфове,мога да кажа,като ви омръзне да убивате,вземете си Хилти или Макита.Те умират най трудно.Особенно ако ги трепете с техните си дискове за шлайфане.Евтините дискове,също допринасят за краткия живот на който и да е ъглошлайф.Според мен Макита,най добре съчетава качество-цена.Откакто подмених всичките елинструменти с Макита и Хилти,все по рядко се чувствам убиец

Коментар

Аз пък освен за Файн, съм чувал и за Флекс, нещо като Ксерокс при флексовете.
        Не е като да ги няма в България, но пък не са и от най-евтините.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Re: Избор на ъглошлайф 125-150 мм.

Имам няколко електроинструмента Бош и съм доволен единствено от перфоратор и бормашина. Флексовете и винтовертите им са абсолютен боклук(има два в кофата). При мен наистина виждат зор и имат висока смъртност, но вече предпочитам китайци за по 20-ина лв, които работят около година и обикновено им мрат редукторите а не моторите. С гаранции не ми се занимава. Относно Спарки също може да се спори, защото нямат нищо общо с едновремешната си технология. Скоро изгорих една такава бормашина, без зор.
          Имам един над 30 годишен голям български флекс и бормашина с две скорости на Елпром Ловеч, които е наистина са надеждни машини и се използват само за наистина тежки задачи.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Бош си е Бош, но Макита са номер едно. Няма убиване.
            ДА прав е адаша. Но на моята Макита пише че е сглобена в Англия. И въпреки че я пазех успях зимата да и изгоря ротора . Нов в магазина 23 лв.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

От: Re: Избор на ъглошлайф 125-150 мм.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              ...Спарки също може да се спори, защото нямат нищо общо с едновремешната си технология...
              Спарки в момента нищо ново не разработват и не правят. В същото време се опитват да поддържат цялата гама ръчни електринструменти, като една "истинска" фирма. В резултат, флексовете, дрелките, перфораторите, някои вибрационни и лентови шлайфове, някои рендета, също оберфрези и др. са много качествени (и си се правят в България). Всички къртачи, разните верижни триони (и ел. и с ДВГ), прахосмукачки и пр. и пр. са дори не и ишлеме, а просто поръчка от Китай (и не само от там). Най-големият куриоз беше един лентов шлайф, който се оказа руско производство - за половин час, до такава степен се "разиграват" лагерите, че окъсява ротор-статор. Два пъти ми ги сменяха гаранционно, докато се усетим, че проблема е от лагерите (гаранционно ротора се сменя комплект с лагерите - така си се и доставя), сложихме български и "заспа". И все-пак, това което се доставя от Китай е: "Най-висок сегмент на среден клас" което по същество ги прави абсолютно равностойни на всичките Бош-ове, Макити и всякакви други подобни. Изцепките, като споменатата руска машина са много редки (и всъщност, аз за друга не знам), а те точно този модел го и свалиха от листата си.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                ДА прав е адаша. Но на моята Макита пише че е сглобена в Англия. И въпреки че я пазех успях зимата да и изгоря ротора . Нов в магазина 23 лв.
                Останах изненадан от цената на четките.3,50 без ДДС за Макита,срещу 17,00лв за Бош от същия клас.Това в магазина на Войнишки.Нови пиньон и корона за редуктор за малка Макита 27лв.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                  Останах изненадан от цената на четките.3,50 без ДДС за Макита,срещу 17,00лв за Бош от същия клас.Това в магазина на Войнишки.Нови пиньон и корона за редуктор за малка Макита 27лв.
                  За същия магазин става въпрос. Четки не съм сменявал но корона и пиньон веднъж за около 4 години. Но и те не бяха скъпи. След като изгорих два Райдера викам ще си купя нещо истинско. Отидох в магазина с намерение за Спарки но магазинера бързо ме разубеди. Макитата я държиш с една ръка и няма никакви вибрации.
                  На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Аз съм привърженик на Райдер, имам малък ъглошлайф, зеге и зареждаща се пробивна машинка - гайковерт. Ъглошлайфа го ползвам вече повече от 6 години за домашни нужди (непрофесионално), но съм го напъвал да реже всякакви шини, винкели и тръби и издържа. Препоръча ми го мой приятел автотенекеджия при който въпреки тормоза райдърчето издържа доста години, отскоро го гледам че е с нов ъглошлайф. Според мене няма ъглошлайф, който да не може да бъде изгорен при добро желание и повече старание. В завода където работех преди, работехме само с най-скъпите (по прищявка на шефа), при това се ползваха само за шлайфане с шкурка и пак мряха като мухи, а всички най-скъпи опитахме. Накрая се оказа че само тия дето са на въздух издържат на напъна!
                    Последно редактирано от sl.daskalov; 02-05-12, 16:43.
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Има нещо мътно в тези Райдер - абсолютно непостоянно и непредвидимо качество - като че ли лепят лепенките си на каквото им падне. Виждал съм малко флексче, което изгоря просто на празен ход, в същото време имам два винтоверта - неакумулаторни - работят вече десетина години при крайно натоварване, в ръцете на наемници (свестни момчета, дума да няма) а декарите гипс-картон направени с тях не мога и да ги сметна. Никакви ремонти с изключение на прекъснати от размахваане захранващи кабели.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        Има нещо мътно в тези Райдер - абсолютно непостоянно и непредвидимо качество - като че ли лепят лепенките си на каквото им падне... Никакви ремонти с изключение на прекъснати от размахваане захранващи кабели.
                        Убивал съм 10 Райдера за две седмици.Накрая единственото здраво в тях бяха кабелите.Мога смело да кажа,че няма Райдер,който да схрупа повече от 20 диска за шлайфане "булфлекс" без да умре.Просто не става за професионална употреба.

ПП.Тя и резервната гума ми е на 150000км и не е мръднала.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                          Убивал съм 10 Райдера за две седмици.
                          Аз пък мога да убия 10 от които ми посочиш за по-малко от 1 седмица (говорим за най-малките шлайфчета) а мога и с 1 Райдер да изкарам с години! Въпрос на можене явно!
                          "Do not correct a fool, for he will hate you;
                          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Аз пък мога да убия 10 от които ми посочиш за по-малко от 1 седмица (говорим за най-малките шлайфчета) а мога и с 1 Райдер да изкарам с години! Въпрос на можене явно!
                            Райдера категорично не става. Умира си и без никакво старание от страна на собственика. Слаби лагери, слаба предавка. Все още си работя с един бюджетен Black&Decker, като за същото време съм утрепал два райдера от същия размер при абсолютно еднаква експлоатация с Black&Decker-а, която е мнооого далеч от определението "зверска", "тежка" и т.н. Райдера става да си седи кротко в шкафа та да се закрепи евентуално положението ако има спешна работа и основната машина сдаде.

ПП: От друга страна, имам 2 бормашини "Agojama" за по 20 лева, които въпреки всяческото ми старание да ги убия (особено едната), си работят вече 8-10 години. А съм пробивал и бетон. Единствено лостчето за ударния механизъм (то пък един механизъм, ама нейсе) се климбуца свободно в момента и когато при работа има повечеко вибрации ударния режим се самовключва по някое време. А имам и къртач на Райдер за 70 кинта, който също категорично отказва да умре, а него съм го мъчил зверски с големи бургии, включително и на гранит. Това е машината за която благодаря на бога че ми пречупи съмненията да я купя, защото ми е спестила страшно много пот. Стара концепция, груба и тежка за мощността си, но просто върши безгрижно това, за което е направена без да мрънка и недоволства. И утре да сдаде, след 5 минути без никакво колебание ще купя нова.
                            Последно редактирано от sparkybg; 02-05-12, 20:35.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ...имам и къртач на Райдер...
                              Имаш ли го, или е на Райдер!

п. п. Мързи ме да го местя в безбройните теми за грамотност.

Коментар

Спарки, Райдерът категорично става. Просто минах на такива и при интензивна употреба, понякога и нетипична (разбирай доста безотговорно и непукистко натоварване, понякога със значително по-големи дискове) вършат работа. При мен живеят около година. Бошовете (2 бр.) не издържаха и половината. Единят чегърта на умряло, а вторият след около минута не може да се държи от топлина. Най-чест дефект при китайците е пречупен кабел. Досега не съм изгорил Райдер. Скапвам им редуктора обикновено. Чупи се застопоряващият щифт и зъбните колела стават кабрио. Както се досещаш не ги мажа с нищо. Влизат стружки и всякаква гадост и в този си вид изкарват достатъчно дълго за цената си. Дори повече. Обикновено около 100 диска.
                                Преди години си топлоизолирах къщата и отворите за дюбелите(около 4000) по груби сметки пробивах с ударна бормашина Райдер. Още работи, но шпинделът и мърда навсякъде.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X